Hem tips Du är här

Speltips SHL Frölunda – Linköping

Tid:  19:00

När: Tisdag, 20/10-15

Plats: Scandiuanvium, Göteborg

Då var det dags för dagens toppmöte, mellan Frölunda HC och Linköping HC. Matchen avgörs i Göteborg på Frölundas hemmais. Det är som sagt bokstavligt talat ett toppmöte i Göteborg idag, hemmalaget Frölunda ligger på 1:a plats i tabellen medans Linköping ligger på en 2:a plats.Båda lagen har spelat 10 matcher än så länge, det är alltså den 11:e omgången som ska spelas för de här lagen idag. Vi kommer sannerligen att få se på en bra hockeymatch på Scandinavium idag, det kommer med stor sannolikhet att bli en mycket jämn kamp i detta möte.

Frölunda är årets tabell 1:a med hela 25 poäng på 10 spelade matcher. Göteborgarna har startat denna säsong bäst av alla lag i årets SHL, dom har endast förlorat 1 match på alla sina spelade matcher. Denna match förlorades på bortais mot Brynäs. I sin senaste match mötte Frölunda Örebro. Denna match var i princip händelselös i 2 hela perioder, inget av lagen hade lyckats göra mål och det var inte mycket till målchanser heller. Frölunda ledde såklart matchen men Örebro visade upp en starkt och välspelande försvarsspel och lyckades därmed hålla 0:an ända till 3:e perioden då de släppte för Frölunda dom gjorde 2 mål i loppet av några minuter och matchen slutade tillslut 3-1 till Frölunda hemma på Scandinavum. Nu jagar Frölunda sin 3:e raka vinst efter Förlusten mot Brynäs för 3 omgångar sedan. Det kommer vara ett Frölunda som som vanligt spelar med ett stort självförtroende och ett högt tempo. John Sundström visade sig vara het i matchen mot Örebro då han petade in två mål, kommer 23 åringen att prestera lika bra mot Linköping? Det återstår att se.

Linköping har även dom spelat årets SHL säsong mycket bra och har därmed som sagt placerat sig på en 2:a placering i tabellen med 23 poäng, alltså endast 2 poäng efter dom glödheta Göteborgarna som ligger i toppen. Linköping har vunnit 8 av sina 10 spelade matcher, och även Linköping jagar sin 3:e vinst i kvällens match. Laget mötte i sen senaste match, som förövrigt spelades förra Lördagen, Luleå på hemmais. Detta var en jämn match som tillslut slutade 3-2 till Linköpings fördel. Vi ska förvänta oss ett extremt taggat Linköping som såklart vill spöa tabell 1an och därmed ta över ledningen i SHL. Det kommer utan tvekan att bjudas på grym hockey i kvällens match.

Linköping har ett par namn på skadelistan inför denna match. Bland annat Fredric Andersson, Rhett Rakhshani och Petter Hansson.

Övrig fakta om lagen: Linköping har spelat två matcher som gått vidare till straffläggning, de har vunnit en av dessa straffläggningar, vinsten var mot Brynäs och förlusten mot Skellefteå. Linköping har en spelare på andra plats i årets skytteliga i form av Broc Little som gjort 8 mål. Frölunda ligger på en 4:e plats i powerplay statistiken med 24.4 %. Detta kontrar Linköping med att ligga på andra plats i Boxplay statistiken med 87 %, och över Frölunda i powerplaystatistiken på en andra placering med hela 29 %.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Det är svårt att sätta någon favorit i matchen då det ändå är två såpass bra och jämna lag som möts. Men Frölunda kanske väger lite tyngre om man måste säga en favorit. Dom är ändå tabellerade och leder ofta sina matcher med ett högt tempo. Jag har två olika tankar om denna match den ena att Frölunda vinner matchen med 1 måls skillnad eller att matchen efter tre perioder slutar lika, och därmed går vidare till förlängning. Det är en svår tippad match men mitt speltips är att Frölunda vinner matchen ikväll. En vinst till Frölunda är hos Unibet värd 1.95 gånger pengarna. Att Frölunda vinner baserar jag på att de spelat så bra i alla andra matcher och att det är på deras hemmais som matchen avgörs.  Oddsen för att matchen blir oavgjord är höga 4.05.

Oddsen för att Linköping plockar hem matchen är också rätt höga för någon som inte alls är otroligt  3.30 landar dessa på. Det är som sagt en svårtippad match mellan två väldigt jämna lag och det är upp till bevis vad som händer ikväll, lycka till.

 

bb141011cs001-1024x576