Hem tips Du är här

Speltips omgång 5 Sunderland – Tottenham

Dag: Söndag

Tid: 13.30

Plats: Stadium of Light, England

Första matchen under söndag är en match mellan tabelljumbon Sunderland och det eviga mittenlaget Tottenham. Sunderland har startat nästan lika dåligt som man slutade förra säsongen. Man ligger sist med 2 poäng av 12 möjliga. Vilket är dåligt ifall man vill hålla sig kvar i Premier League, som är klubbens målsättning. Bästa målskytt i Sunderland är Jermain Defoe som har stått för 2 mål under fyra matcher.

Det är även tråkigt att se med svenska ögon då det finns två svenskar i laget. Sebastian Larsson som spelade i Sunderland förra säsongen kom in efter 77 minuters spel. Den andra spelaren är Ola Toivonen som kommer från det franska Rennes men är bara på lån denna säsong. Han kom in i andra halvleken och fick därmed 45 minuter på sig, då han hann med en assist.

På skadelistan har vi Steven Fletcher som har åkt på en knock medan Adam Johnson har problem med en axel och kommer vara borta i några veckor. DeAndre Yedlin får inte spela då han är utlånad från Tottenham.

Hemmamatch för Sunderland på söndag och dem måste verkligen bevisa för fansen att de har att göra i Premier League. Efter första hemmamatchen mot nykomlingarna Norwich blev laget utbuade av supporttrana och flertalet lämnade matchen i förtid. Sunderland har alltså mycket att vinna och mycket att förlora.

Ifall vi går till Tottenham så har inte heller de startat något vidare bra på de fyra första matcherna. Endast tre poäng av tolv möjliga vilket är helt klart underkänt av Tottenham. Men då ska tilläggas att de inte har varit långt borta i någon match. En 1-0 förlust mot Manchester United på bortaplan uppföljt av tre oavgjorda.  De tappade en 2-0 ledning mot Stoke på hemmaplan under endast fem minuter och slutresultatet blev 2-2. Uppföljt av 1-1 hemma mot Leicester och sedan 0-0 mot Everton.

Deras stora målskytt i fjol, Harry Kane har startat lite knackig och stått mållös i samtliga matcher. Inte för att det bara handlar om mål men han har sett svag ut i det övriga spelet också. Han gjorde dock två mål under landslagsuppehållet med England mot San Marino och Schweiz.

På skadelistan i Tottenham har vi Christan Eriksen som fortfarande har sin knäskada. Moussa Dembele är osäker på spel då han dras med en stukad fot. Två spelare som vi nästan får se som nyckelspelare denna säsong i Tottenham.

I deras senaste möte blev slutresultatet 2-2. Där det blev två tidiga mål av först Nacer Chadli i 2:a minuten och sedan Adam Johnson i 4:e matchminuten. Harry Kanes självmål fastställde slutresultatet. Av de senaste 10 matcherna i ligan så har Tottenham vunnit 7 matcher och det har blivit 3 oavgjorda.

Sunderland – Tottenham speltips

Tottenham har ändå haft en bra defensiv men inte allt för bra offensiv. Jag tror därför det blir en målsnål match där det mycket väl kan bli 0-0. Det ger 10 gånger pengarna. Det tror jag då Tottenham kommer föra matchen men sista tredjedelen har dem inte varit särskilt bra i år. Sunderland kommer bara försöka ligga rätt och de kommer vara nöjd med en pinne. Söndagens drabbning kan även vara vändpunkten för Sunderlands negativa trend och få fansen att börja åtminstone gilla dom igen. Tottenham anses ju ändå som ett bra lag, helt klart. Dubbelchans 1X skulle vara bra här till 1,85 gånger pengarna. Under 2,5 mål tycker jag är det mest givna och det kommer det att bli. Det spelet värderas till 1,85. Kanske kommer Harry Kane´s första och andra mål för säsongen då han visat bra form under landslagsuppehållet.

Vinnare av matchen Sunderland – Tottenham

               1                 X                  2
Bet365             4.30              3.60                1.95
Unibet             4.33              3.65                1.90
Betsson             4.40              3.45                1.94

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se