Hem tips Du är här

Speltips och odds Lyon – Barcelona 19:de Feb

Den franska ligatrean Lyon tar emot FC Barcelona i första mötet av två i Champions Leagues åttondelsfinaler. Det är ett hemmalag som är rejäla underdogs när giganten ”Barca” kommer på besök. Även om Barcelona inte vunnit på tre matcher är man klara favoriter mot ett Lyon som dock är i bra form.

Målfest och bästa oddds Lyon – Barcelona

Undertecknad tror på en målfest, bara ett av lagens möten på 2000-talet har slutat i under 2,5 mål. Senaste mötet blev 5-2 till Barcelona. Den som vill spela säkert kör över 2,5 mål till oddset 1,52 medan det rekommenderas att lägga en slant till över 3,5 mål till oddset 2,30. Messi jagar Lewandowski i skytteligan och lär vara på spelhumör när ”Barca” jagar CL-titeln.

Barcelonas väg till åttondelsfinalen

Trots en relativt tuff lottning i gruppspelet med såväl Tottenham, Inter och PSV Eindhoven vann Barcelona sin grupp med 14 poäng. Laget tappade poäng i två matcher, borta mot Inter samt hemma mot Tottenham, båda matcherna slutade 1-1. När laget lottades mot Lyon var det nog ingen som grät några floder utan ”Barca” ska inte ha några problem att ta sig vidare till kvartsfinal mot den franska ligatrean.
Lagets bästa målskytt i turneringen är föga förvånande Lionel Messi som stått för sex mål denna säsongen i turneringen. Argentinaren har varit skadad delar av säsongen men har ändå gjort 29 mål på lika många matcher. Med två mål bakom Robert Lewandowski i skytteligan jagar han titeln som bäste målskytt i CL, ett pris ständige konkurrenten Ronaldo har lagt beslag på de senaste sex åren. En annan formstark spelare i Barcelona är Suárez som haft en fin säsong.

Lyons väg till åttondelsfinalen

Den franska ligatrean Olympique Lyonnais hade ett märkligt gruppspel när laget kryssade sig vidare i turneringen. Efter att ha inlett med en minst sagt oväntad seger borta mot Manchester City med 2-1 spelade laget oavgjort i resterande fem matcher och hamnade därmed före Shakhtar Donetsk och TSG Hoffenheim. När lotten föll på Barcelona var det ett av tuffast möjliga motstånd eftersom Katalanerna är favoriter efter Manchester City att vinna hela turneringen.
Lyon har dock en fin form och innan man förlorade mot Nice senast med 1-0 hade laget sju matcher utan förlust och fem raka segrar. Klarar man att hota ”Barca” i första mötet?

Tidigare möten Lyon – Barcelona

Det var 10 år sedan lagen mötte senast. På den här sidan milleniet har Lyon – Barcelona mött varandra sex gånger varav Lyon inte lyckats vinna en enda gång. Av de sex mötena har ”Barca” vunnit fyra och två har slutat oavgjort med 16-7 i målskillnad till spanjorerna. Även om det var 10 år sedan senaste matchen har ”Barca” ett internt övertag mot sina motståndare. Det brukar bli målglada tillställningar när lagen ställs mot varandra där endast ett möte har slutat i under 2,5 mål.

Spelbolagens tips/bäst odds Lyon – Barcelona

Spelbolagen tror att Barcelona tar matchen utan att för den sakens skull få en lätt match. Oddsen 1,71 hos Bethard talar för detta. Med tanke på att det är många offensiva vapen, i båda lagen men framförallt hos bortalaget, förutspår bettingsidorna att det kommer att bli en målrik match. Lyons defensiv är inte fläckfri direkt och oddset 1,52 hos Bethard på över 2,5 mål är inte särskilt högt vilket tyder på en match med många mål. Även om Barcelona är favoriter tror spelbolagen att båda lagen gör mål. Oddset 1,54 på detta spel talar sitt tydliga språk, även detta odds är hämtat från Bethard.

Live betting Lyon – Barcelona

Vill du live streama Lyon – Barcelona är det Viaplay som gäller. Spelbolag brukar visserligen visa mycket fotboll numera genom live stream men slutspelet i Champions League är det ingen som har rättigheterna över. Däremot går det att betta live på matchen så om du vill göra det rekommenderas det absolut. Då får du mer action och spänning, samtidigt som det finns fler marknader att välja mellan när det kommer till live betting.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se