Hem tips Du är här

Speltips NHL-slutspelet 22 april

Ottawa Senators – Montreal Canadiens

0-3 i matchserien

Ottawa står inför en rejäl uppförsbacke efter att förlorat i förlängning senaste mötet. Matchvinnare då blev Montreals defensiva forward Dale Weise som gjorde både målen. Ottawa målvakten Craig Anderson som stod för många svettiga räddningar släppte under matchen räckte inte till för att ta laget till en 1-2 ställning. Montreal spelade riktigt bra matchen igenom och vann skotten med 49-34. Frågan är hur länge Craig Andersons ork håller innan han faller ihop fullständigt. Ottawa som har gjort första målet alla tre matcher i rad har svårt att orka med matcherna igenom. Montreal är helt enkelt ett starkare, snabbare och mer konsekventa än Ottawa.

Skador  Ottawa
Chris Phillips, kommer troligtvis inte kommer till mer spel denna säsongen

Skador Montreal
Inga skador i nuläget.

Odds på vinnare
Ottawa 1.86
Montreal 1.95

Spelstopp klockan 1.05

Behåller Montreal sin fart och tyngd tror jag att Ottawa kommer få gå på sommarledighet efter kvällens match. Jag har tippat Montreal som vinnare.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers

1-2 i matchserien

Pittsburgh måste vara med i matcherna från start då laget fått jobba i uppförsbacke alla tre matcher. Båda lagen vet precis vad som krävs för att vinna frågan är vilket lag som kommer att betala priset. President Trophy vinnarna Rangers har spelat riktigt bra alla matcher igenom och Lundqvist verkar ha hittat tillbaka mellan stolparna. I senaste mötet vann New York med 2-1 och spelade stundtals ut hemmalaget Pittsburgh. Alla matcher i ett slutspel är oerhört viktiga men detta kan vara Pittsburghs viktigaste hittills. Vinner man inte idag blir det en rejäl uppförsbacke då det är Rangers som har hemmafördel. Malkin som fortfarande är poänglös har gått ut och sagt att han spelar skadad och då är hans poängtorka mer förståelig. Mer förväntas utav en av ligans toppforwards.

Skador Pittsburgh
Derrick Pouliot, oklart om han spelar match 3 på grund av sin överkroppsskada
Christian Ehrhoff, oklart om han spelar match 3 på grund av sin överkroppsskada
Pascal Dupius, spelar inte mer denna säsongen på grund av bröstskada
Olli Maatta, spelar inte mer denna säsongen på grund av sin axelskada

Skador New York
Keven Klein, var med på träningen igår för första gången sedan han bröt armen den 11 mars

Odds på vinnare
Pittsburgh 2.00
New York 1.83

Spelstopp klockan 01.05

Har svårt att se Pittsburgh förlora två raka hemmamatcher och Malkin blir bara bättre och bättre för varje match som går. Jag har spelat vinst på Penguins idag och att det kommer bli under 4.5 mål i matchen.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks

0-3 i matchserien

Anaheim kan avancera till semifinal om dom vinner kvällens match. Winnipeg som har gått in i tredje perioden med en ledning i alla matcher men tappat samtliga ledningar innan slutsignalen. Dom har inte orkat hålla emot Ducks tunga och höga press, de är helt enkelt ett bättre och jämnare lag. Anaheim är det första laget i NHL:s historia som har vunnit tre raka slutspelsmatcher efter att legat under inför tredje perioden. Bara det visar vilken otrolig moral laget har. Tror det psykiska övertaget är alldeles för stort för att Winnipeg ska kunna ställa in sig mentalt att det ens är möjligt att vända.

Skador Winnipeg
Grant Clitsome, rehabiliterar sig efter en ryggoperation oklart om han kommer spela mer denna säsongen
Paul Postma, vecka till vecka

Skador Anaheim
Sheldon Surray, vristskada och spelar inte mer denna säsongen
John Gibson, handskada och oklart om det blir spel i match fyra
Nate Thompson, dag till dag, skada på överkroppen kan eventuellt komma till spel ikväll
Chris Wagner, klev av efter första perioden i match två efter en skada på överkroppen och oklart om han kommer till spel i dagens match

Odds på vinnare
Winnipeg 1.80
Anaheim 2.05

Spelstopp 03:35

Jag har spelat Anaheim som segrare, även om om Winnipeg har hemmaplan. Men som sagt jag tror inte att Winnipeg kommer att vara med i matchen rent psykiskt då det har tappat 3 ledningar i tredje perioden. Winnipeg kan ta semester med sina landsmän från Ottawa Senators efter kvällens matcher.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se