Hem tips Du är här

Speltips: Napoli – Villareal

Dag: 25/2 – 2016

Tid: 21.05

Plats. San Paolo, Neapel

Andra mötet på en vecka mellan lagen innebär alltså returmatch mellan Napoli och Villareal. Den enda skillnaden från förra veckan är väl att Villareal har klart godare chanser att kvalificera sig ytterligare. Nu är det dock Napoli som har hemmaplan och det kommer bli ett mäktigt tryck på deras hemmaplan. Det kommer förmodligen bli en rätt jämn match och just i förra matchen fick se en sådan matchbild.

Napoli som I senaste matchen mot Villareal inte startade med sitt bästa lag. Både Higuain och Insigne fanns på bänken och det kändes som man ville vila dem till mötet mot Milan i ligaspelet. De lär starta denna gång och då kommer Villareal få ännu svårare att behålla sitt försprång. Man har haft en match i ligan emellan matcherna mot Villareal och det var mot Milan. Man lyckades bara få med sig 1-1 och kampen mot Juventus i toppen blir allt svårare. Trots att man hade stort spelövertag lyckades man inte besegra Milan. Insigne stod för Napolis mål i denna match. En liten formsvacka kan laget ha, men samtidigt har man mött rätt svårt motstånd nu några matcher i rad.

Napoli har endast en spelare på skadelistan och det är Grassi som förmodligen blir borta länge. Han har dock inte spelat någon match i år och är inget jätteavbräck direkt. Skönt för lagen att inte ha spelare på skadelistan och det är extra viktigt nu när det är viktiga matcher framöver för laget.

Man har spelat mer med sina andra anfallare i Europa League än vad man gjort i Serie A. I Serie A är det oftast firma Insigne och Higuain som får spela. Medan i Europa League är det framförallt Callejon, Mertens och Gabbiadini. Denna trio har dock producerat bra i Europa – spelet och man har en rätt så bra bredd på anfallsfronten. Callejon och Mertens har gjort fem mål var och Gabbiadini har gjort fyra stycken mål i Europa League. I Serie A har dock Higuain gjort hela 24 mål och toppar skytteligan i överlägsen stil och Insigne har gjort elva stycken. Oklart vilka som får starta idag, men om man vill gå vidare borde man i alla fall starta med Higuain.

Villareal har gjort en riktigt bra säsong hittills och styrkan är framförallt defensiven. Man har släppt in väldigt lite mål och har dessutom hållit nollan i fem matcher i rad. Det kommer bli svårt för Napoli att göra mål på Villareal och det såg vi i senaste matchen. Villareal hade mindre avslut och mindre bollinnehav än Napoli i den matchen, men samtidigt var man effektivare. Man vann som sagt med 1-0 och det var Suarez som gjorde det målet. I ligaspelet har man hunnit med att spela oavgjort mot Athletico Madrid och det blev 0-0. Det var väl Athletico som ägde matchen, men Villareal stod emot bra och man höll tätt.

På skadelistan finns Dos Santos, Garcia, Costa och Leiva. Man har dock en rätt stark trupp och det gör inte alltför mycket med dessa spelare borta.

Bäste målskytt i Villareal är Bakambu som har gjort åtta stycken mål den här säsongen. Överlag gör man rätt lite mål, men det är som sagt inte där lagets styrka är utan det är defensiven och kollektivet som gör laget så bra. Bruno är en annan viktig spelare som producerar bra i offensiven och har varit en av Villareals bästa spelare i år.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Detta är en väldigt svår match att tippa på förhand och det är två duktiga lag som ställs på banan mot varandra. Napoli har en stor fördel av sin hemmaplan medan Villareal har ett bättre utgångsläge. Om det bara vill sig i matchen för Villareal tror jag absolut man kan vinna. Det jag menar är att man håller tätt länge och kontrar in ett mål då är jag övertygad att man går vidare. Jag tror dock att det kommer bli förlängning i den här matchen. Jag tror alltså att Napoli kommer att vinna med 1-0 genom målkungen Higuain. En statisk match där man kommer vänta efter förlängning. Napoli vinst ger 1,66 pengarna och Villareal vinst ger hela 5,75 pengarna vilket är ruggigt högt. Sedan ett 1-0 resultat till Napoli ger 6,50 pengarna. Under 2,5 mål i matchen ser jag också som fullt möjligt och det ger 1,75 pengarna.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se