Hem tips Du är här

Speltips: Dortmund – Porto

Dag: torsdagen den 18:e februari

Tid: 19.00

Plats: Signal Iduna Park, Tyskland

Då var det dags för det första mötet utav sextondelsfinalen i Champions League. Den matchen jag kommer skriva om nu är matchen mellan det tyska laget Dortmund och det portugisiska laget Porto. Matchen spelas på Signal Iduna Park och det tror jag är en stor fördel för Dortmund som har den ”gula väggen” sjungandes under hela matchen. Det här är två topplag i varsin inhemsk liga och därmed lär det bli en grym match. Dortmund ligger på en andraplats i tyska Bundesliga och Porto ligger på en tredjeplats i portugisiska Primeira Liga. Detta gör att ett väldigt bra lag kommer åka ut redan i sextondelen, vilket är positivt för de andra lagen i turneringen. Dortmund kom till sextondelen genom att kvalificera sig från Europa League gruppspelet. Porto kom till sextondelen genom att sluta på en tredjeplats i sitt Champions League gruppspel.

Dortmund ligger för tillfället på en andraplats i Bundesliga efter 21 spelade omgångar. På de här 21 spelade matcherna har man spelat ihop 48 poäng och man ligger åtta poäng efter Bayern München som ligger på en förstaplats. Dortmund är ett lag som gör extremt mycket mål och tillsammans med Bayern München har man gjort flest mål i hela Bundesliga. Båda lagen har gjort 53 mål framåt, vilken är en väldigt imponerande siffra efter 21 omgångar. Dortmund har också släppt in 24 mål och detta ger dom en målskillnad på plus 29. Dortmund kommer till denna match med väldigt bra form. Man har inte förlorat en enda match på de nio senaste matcherna.

Senaste matchen för Dortmund spelades i Bundesliga omgång 21. Då spelade man på hemmaplan mot Hannover 96. Det här var en match med stort övertag för Dortmund men det syntes inte på resultatet. Dortmund vann bara med 1-0 men man hade kunnat vinna med mycket mer, tillexempel hade Marco Reus ett skott i ribban. Den enda målskytten i matchen var Henrik Mkhitaryan som gjorde mål i den 57:e matchminuten.

I Europa League gick det som väntat för Dortmund, nämligen att man kvalificerade sig vidare till slutspelet. Man spelade i grupp C i gruppspelet av Europa League. Det gjorde också FC Krasnodar, PAOK FC och FK Gabala. Dortmund slutade på en andraplats i denna grupp med 10 poäng efter sex spelade matcher. Man gjorde tio mål och släppte in fem mål under gruppspelet, detta ger dom e målskillnad på plus fem. FC Krasnodar vann gruppen med 13 poäng.

Dortmund har faktiskt inga skador att rapportera inför denna match. De har dock tre spelare som är osäkra till att spela. Sven Bender har haft fotledsbesvär men är tillbaka i träning och det är osäkert om han kan spela. Nuri Sahin och Roman Weidenfellner har båda varit sjuka och det är också osäkert om dom kan medverka mot Porto. Den bäste målskytten för Dortmund denna säsong är Pierre-Emerick Aubameyang som har gjort 20 mål i Bundesliga.

Porto ligger för tillfället på en tredjeplats i Primeira Liga efter 22 spelade omgångar. Man har lyckats spela ihop 49 poäng på de inledande omgångarna. Porto ligger sex poäng efter serieledande Sporting, så man har fortfarande chans att vinna ligan. Porto har gjort 43 mål framåt och man har släppt in 15 mål bakåt, detta ger dom en målskillnad på plus 28. Porto har också rätt så bra form och man har vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

Senaste matchen för Porto spelades i den 22:a omgången av Primeira Liga. Då spelade man mot andraplacerade Benfica på bortaplan. Det här var en match där Victor Lindelöfs lag Benfica hade stort övertag men det var Porto som lyckades vinna matchen. Matchen slutade 1-2 till Porto och Portos målskyttar i matchen blev Vincent Aboubakar och Hector Herrera. Benficas enda mål gjordes utav Kostas Mitroglou i den 18:e matchminuten.

I Champions League gick det inte som man hade tänkt sig för Porto i gruppspelet. Man spelade i grupp G tillsammans med Chelsea, Dynamo Kiev och Maccabi Tel Aviv. Det här var en relativt enkel grupp för Porto men man lyckades inte kvalificera sig vidare till slutspelet av Champions League. Man slutade på en tredjeplats i gruppen med tio poäng, bara en poäng efter Dynamo Kiev. Detta gjorde att det istället blev Europa League för Porto.

Porto har fyra spelare på sin frånvarolista inför matchen mot Dortmund. Maicon och Alberto Bueno är skadade och missar därför matchen. Maxi Pereira och Danilo Pereira är avstängda till denna match och missar på så sätt matchen. Den bäste målskytten för Porto denna säsong är Vincent Aboubakar som har gjort 11 mål i Primeira Liga.

Vårt speltips:

Alla odds är hämtade från bet365.com

Jag tror att den här matchen kommer vinnas utav Dortmund som har sett starka ut på senare tid. Man spelar också på hemmaplan och det är stor fördel för deras del, att dom vinner denna match har ett odds 1,44. Sett över de två matcherna sen tror jag också att Dortmund lyckas kvalificera sig vidare till åttondelsfinalen och det har ett odds på 1,50. Det är två målrika lag som möts och över 2,5 mål bör vara ett bra spel och det har ett odds på 1,80. Jag tror också att båda lagen lyckas göra mål, vilket har ett odds på 1,95. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör mål och Dortmund vinner matchen, vilket har ett odds på 3,25. Pierre-Emerick Aubameyang har varit i strålande form för Dortmund och jag tror att han gör mål även denna match, vilket har ett odds på 1,83. En chansning kan vara att han gör minst två mål i matchen och det har ett odds på 4,75. Jag tror Portos mål görs utav Vincent Aboubakar och det har ett odds på 4,33. Mitt sista speltips är att spela på resultat, vilket är svårtippat men ger stor vinst om ditt spel går in. Det mest rimliga resultatet enligt mig är 2-1 till Dortmund och det har ett odds på 8,00 gånger pengarna. Om du tror på detta resultat kan du spela på att Dortmund vinner med en vinstmarginal på ett mål och det har ett odds på 3,50.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se