Hem tips Du är här

SHL Speltips MODO – Linköping

När: Måndag, 16/11 – 15

Tid: 19:00

Plats: Fjällräven Center, Örnsköldsvik

Då var det dags för MODO och Linköping att möta varandra i SHL. Matchen spelas på Fjällräven Center i Örnsköldsvik och därmed har MODO hemmais. Det är ett MODO som just nu ligger rätt långt ner i tabellen nämligen på en 13:e plats. Linköping har det dock gått bättre för, då man lyckats lägga sig på en 5:e plats i tabellen. Det kommer säkerligen bjudas på bra hockey i Örnsköldsvik ikväll!

Hemmalaget MODO Hockey har haft det tufft i år, man har som sagt inte lyckats placera sig bättre än näst sist i tabellen och man har endast lyckats plocka 12 poäng efter 17 spelade matcher. Och därmed ligger man endast 4 poäng före tabelljumbon och nykomlingarna Karlskrona, en underprestation av MODO kan man tycka. Men man kommer säkerligen vara sugen på att plocka en vinst framför hemmapubliken ikväll. I sitt senaste möte så mötte man Örebro på hemmais, denna matchen gick inte riktigt som MODO tänkt sig. Det var ett aningen ineffektivt MODO som man fick se i fredags matchen mot Örebro. I första perioden lyckades väl egentligen inget av lagen skapa några allt för farliga målchanser, förutom Örebros mål i 11:e minuten. Det börjar inte bättre för MODO i andra perioden då man släpper in ett tidigt mål och resultatet är nu 2-0 till gästande Örebro, det rullar in ytterligare ett mål i andra perioden från Örebro när dem lyckas skjuta in pucken i mål från en aningen skum vinkel. Tredje perioden såg ut i stort sett som resten av matchen gjorde, man lyckades inte riktigt skapa några bra målchanser och det slutade med att Örebro petade in ytterligare 2 mål och matchen slutade som sagt till slut 5-0 för gästande Örebro.

Det var Noah Welch premiär match i MODO, och det var en något lågmäld Welch som intervjuades efter första perioden. Han sa kort och gott att han vet att dom kan spela bättre och att publiken var bra och att MODO förhoppningsvis kan bjuda på en bra insats. Detta gick ju inte riktigt vägen och det kommer utan några som helst tvivel vara ett riktigt taggat MODO som vi kommer få se i matchen mot Linköping.

Det gästande laget Linköping har som sagt spelat rätt bra i årets SHL. Man har lyckats placera sig på en 5 placering med 31 poäng efter 17 spelade matcher. Man har totalt lyckats vinna 11 av dessa 17 spelade matcher. Dock så kommer man ifrån 2 raka förluster mot Växjö Lakers båda gångerna. Senaste matchen spelade på bortais i lördags, denna matchen slutade 3-2 till Växjö efter full tid. Matchen börjar bra och i 3:e minuten så har man en riktigt bra målchans som dock Växjös målvakt i sista sekund lyckas plocka. Istället så är det Växjö som lyckas peta in ett mål i 10:e minuten och Linköping ligger nu under, det dröjer inte mer än 3 minuter innan Växjö på nytt lyckas leta in pucken i Linköpings kassen. 10 minuter in i tredje perioden så står det 3-0 till Växjö och matchen känns verkligen som en stor uppförsbacke för Linköping. Reduceringen för Linköping kommer i slutsekunderna av andra perioden och det är Erik Brissle som man får skriva upp i målprotokollet. Det börjar se aningen ljusare ut för Linköping när man får in ytterligare ett mål i tredje perioden, och det är Broc Little som står för detta mål som görs i numerärt överläge. Man har nu drygt en halv period att lyckas jaga ikapp det mål som Växjö leder med, detta lyckas man tyvärr inte med men man har en betydligt bättre tredje period och man lyckas skapa en del bra målchanser. Matchen slutar som sagt 3-2 till Växjö och Linköping får se sig besegrade efter en riktig kämpainsats.

Tidigare möten mellan lagen: Man har redan mött varandra 2 gånger tidigare i årets SHL och då var det Linköping som lyckades knipa båda dessa matcher. Första matchen blev 2-3 till Linköping och nästa match blev det övertygande 7-2 för Linköping. Detta är en statistik som talar till stor fördel för Linköping.

Vårt speltips:

Odds från Unibet.

Trots att MODO har hemmais så tror jag inte det kommer att vara några större problem för Linköping att vinna denna matchen. Man har vunnit det två senaste mötena varav en av dessa gånger var en ”kross”. Linköping har placerat sig mycket bättre än MODO i tabellen och det är ett stort skutt poängmässigt mellan lagen. Oddsen enligt Unibet för att Linköping vinner matchen är ändå rätt bra, de ligger nämligen på 2.05 gånger pengarna.

Om hemmalaget skulle skrälla och vinna matchen, och man har lagt ett spel på detta så har man höga 3.0 gånger pengarna att hämta enligt Unibet.

Det kan vara värt att betta på att ” Borrtalaget vinner efter att ha varit i underläge med ett mål” till ett odds på 6.0, motiveringen för detta är att MODO kommer antagligen starta starkt och möjligtvis få in ett tidigt mål på grund av att de spelar på hemmais, men i slutändan så tror jag att Linköping är de starkare laget och därmed vinner matchen. Detta bet är något av en chansning men kan ändå gå in. Lycka till!

66307_malrapport_modo_-_linkoping_fran_19.00

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se