Hem tips Du är här

SHL Speltips Brynäs IF – Skellefteå AIK

När: Torsdag, 22/10 – 15

Tid: 19:00

Var: Gavlerinken Arena, Gävle

 Det är den 12:e omgången som ska spelas mellan Brynäs och Skellefteå, matchen avgörs på Brynäs hemmaplan i Gävle. Det är något av ett toppmöte som ska avgöras, Brynäs som ligger på andra placering i tabellen medans Skellefteå inte ligger allt för långt efter, nämligen på en femte placering.Det kommer bjudas på en bra hockeymatch denna torsdag kväll.

 Brynäs har spelat riktigt bra den här säsongen, och detta ser man även i resultat tabellen dom ligger som sagt på en andra placering med 23 poäng och har endast topplaget Frölunda före sig i tabellen som i sin tur ligger på 28 poäng. I sin senaste match så förlorade dom mot Örebro, en väldigt onödig poängtapp enligt tränaren Thomas Berglund. Det var en match som började dåligt för Brynäs men som de senare hämtade ikapp, och inför den tredje perioden så hade Brynäs en 3-1 ledning. Det var i ett boxplay som Brynäs släppte in mål och därefter är det tveksamt om vad som egentligen föregår i Brynäs laget. Örebro lyckades göra 5 mål i den tredje perioden och Brynäs spelade inte som de gjort tidigare i matchen. Tränare Thomas Berglund har sagt i en intervju att han vill se ett ödmjukare Brynäs inför matchen med Skellefteå. Självförtroendet blev kanske för stort och Brynäs kände sig lite för avslappnade inför den tredje perioden och då går de som det i denna matchen gick. Men bortsett från förra matchen så har Brynäs fått en kanon start på säsongen och har vunnit 8 matcher av sina 11 spelade. Gävle laget har även visat sig vara riktigt vassa på hemmais, då dom inte har förlorat en enda match på Gavlerinken i år. Brynäs har en vass spelare i form av forwarden Anton Rödin som toppar årets poängliga, en spelare som Skellefteå måste hålla koll på inför kvällens möte. En annan spelare som är glödhet i Brynäs är Greg Scott som ligger på andra platsen i poängligan, Greg och Victor har varit lite av Brynäs radarpar och visat sig spela elegant hockey tillsammans.

 Skellefteå har fått en helt okej start på säsongen man ligger på en 5:e plats med 21 poäng och det är många lag som är jämna i toppen av tabellen. Skellefteå har lyckats plocka 7 av 11 möjliga vinster i årets SHL. Skellefteå är ett så pass rutinerad och mediterat lag och hade kanske hoppats på ett lite bättre utgångsläge. I sin senaste match spelade man mot Växjö Lakers på hemmaplan, detta var en match som gick vidare till förlängning och i denna lyckades Växjö avgöra och matchen slutade till slut 4-3 till Växjö. Båda lagen kommer alltså från en förlust och är antagligen riktigt hungriga efter en vinst, framförallt behöver båda lagen plocka lite poäng om de vill hålla kvar sin position i tabellen det är en väldigt jämn kamp bland topplagen i tabellen. Skellefteås Kanadensare Andrew Calof har visat prov på fin form och är väl den spelaren som Brynäs kommer behöva hålla ett extra öga på.

 Om man ser på tidigare möten mellan de båda lagen från förra säsongen så har Skellefteå vunnit de fem senaste matcherna som spelats mellan lagen. Anton Rödin spelade då för Brynäs i alla dessa 5 matcher utan att göra ett enda mål, dock så verkar han ha fått igång målskyttet i år och kommer troligtvis prestera bättre i denna match mot Skellefteå. Dock är det en statistik som talar till stor fördel för Skellefteå. Men som vi alla vet så är det såklart en ny säsong och med en ny säsong kommer även nya möjligheter och förutsättningar.

 Vårt speltips:

Odds enligt Unibet.

 Det är en aningen svår-tippad match men jag skulle ändå säga att hemmalaget Brynäs har störst chans att vinna denna matchen. Dom har två spelare som tillsammans toppar poängligan som visat sig spela utmärkt hockey tillsammans. Dom har ännu inte förlorat en enda match på hemmaplan och om denna sviten håller sig så kommer denna matchen såklart resultera i en vinst för Brynäs. Oddsen för att Brynäs plockar hem matchen är 2.55. Det är mycket jämna och något osäkra odds i denna matchen vilket tyder på att det kommer bli en jämn uppgörelse Skellefteå har något lägre odds som landar på 2.40 gånger pengarna. Ett oavgjort resultat motsvarar enligt Unibet 3,95. Det är alltså en svår tippad match där mycket kan hända men enligt mig så kommer Brynäs lyckas vinna matchen med resultatet 3-2 efter 3 perioder. Lycka till.

Brynas-besegrade-Skelleftea-

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se