Hem tips Du är här

SHL omgång 43 – Odds och speltips

MatchDatum och tid1X2Spelbolag
Djurgården – Leksand20/2, 19:001.376.207.40betsson online betting
Färjestad – Frölunda20/2, 19:00 2.304.252.70Unibet
HV 71 – Örebro20/2, 19:00 1.924.203.35betsafe idol odds

Djurgården – Leksand

Efter att Djurgården under en längre period gick som tåget i SHL har de nu två matcher i rad förlorat. Båda förlusterna kommer efter att de på bortaplan mött Skellefteå och Malmö. Den fina hemmaformen är fortfarande intakt och kommer förmodligen att fortsätta vara det även en lång tid framöver. Trots de två raka bortaförlusterna ser de fortfarande ut som ett lag som kommer att ta en av de eftertraktade direktplatserna till Kvartsfinalerna. För nu är de återigen tillbaka där de är starkast, Hovet. Där de har tagit elva raka vinster. Det besökande Dalalaget har en tuff uppgift.

Leksand allra sist nu

Det har inte gått som förväntat med nye tränaren Ulf Samuelsson. Sedan han tillträdde har det blivit fyra raka förluster. Leksand är inne i en såpass tung period att det inte ser ut som att något ska få laget att studsa tillbaka och frågan är hur länge Samuelsson får förtroendet. För en plats i SHL nästa säsong utan att behöva kvala om den kan de glömma. Gapet upp till Linköping är hela 15 poäng nu och växer sig större för varje omgång. Leksand ligger nere på den absoluta botten av ligan och har nu tre poäng upp till trettondeplats och Oskarshamn.

Tolfte raka på Hovet för Djurgården?

Djurgården har inte förlorat på Hovet sedan den 7 januari, då i CHL, nu kommer de extra laddade inför matchen eftersom att de kommer att göra allt för att studsa tillbaka från de två senaste förlusterna på bortaplan. Det är därmed ett ännu mer prekärt läge för Leksand som kommer från 8 raka förluster med ett självförtroende så långt kört ner i botten. Dalalaget är dessutom fullständigt usla på bortaplan. Ni förstår var det här lutar vi ser inget annat än att Djurgården fortsätter sin vinstrad hemma på Hovet och tar de tolfte raka.

Spela på SHL!

Betta genom att trycka på knappen!

Färjestad – Frölunda

Det har varit rejält problematiskt för Färjestad att under en lång tid vinna på bortaplan. I senaste omgången skulle de komma att ändra på det i och med bortavinsten mot Örebro. Det var dock inte en ”ren” seger eftersom att matchen gick till övertid där avgörandet kom. Inte en trepoängare, men en välbehövlig seger eftersom att de nu har vänt den negativa trenden. Örebro är ett lag på nedgång och ligger efter förlusten utanför direktplatserna till kvartsfinalerna. Så tajmingen för Färjestad kom i rätt tid att möta dem på bortaplan. Med det ska vi inte förringa Färjestads insats eftersom att det är starkt att komma tillbaka från en lång förlustrad.

Frölunda visade styrka i Powerplay

Frölunda hade lättast tänkbara motstånd i sin senaste match hemma i Scandinavium, Oskarshamn, som Göteborgslaget förlorade mot senaste gången de möttes, då på bortaplan. Denna gång blev det en vinst med utklassning. Hemmalaget drog redan i första perioden ifrån genom att göra 2-0, målskyttet fortsatte sedan i period 2 där de endast gjorde ett mål för att sedan även vinna sista perioden med 2-1. 5-1 vinsten behövdes då de har haft svårt att hitta en jämnhet i sina vinster eftersom att de senaste matcherna har varit varannan vinst, varannan förlust. Tre av Frölundas fem mål gjordes i PowerPlay.

Hemmaplan brukar avgöra

Jättesvår match att bedöma då båda lagen befinner sig på en liknande nivå sett till kvalité. Vi tippar ändå att hemmafördelen kommer att spela stor roll då båda lagen lider av att spela ojämnt på bortaplan. Frölunda har dragit på sig en del väldigt konstiga förluster på bortaplan som i matchen mot Oskarsham, och för att ta ett exempel från Färjestads bortamatcher när de föll mot Linköping utan att göra mål. När dessa lag möts brukar det alltid vara det laget som har hemmaplan som vinner matchen och därför går vi på hemmavinst för Färjestad.

HV71 – Örebro

HV hängde med ett tag i den första perioden i bortamatchen mot Växjö, resten av matchen var Växjö-show. För efter att de reducerade till 2-1 i första perioden kunde de inte hänga på längre när hemmalaget lade i den extra växeln i de två sista perioderna. En stor del av segern ska tillskrivas Richard Gynge som vaknade ur sin måltorka och hamnade i målprotokollet två gånger om och dessutom noterades för en assist. Förlusten var HVs tredje på de fem senaste matcherna och formen är en aning svajig inför kvällens hemmamöte mot Örebro.

Örebro med hemmaförlust senast

Örebro är i en resultatmässigt värre period än motståndarna HV71. Det har bara blivit en vinst på de senaste fem matcherna och den var hemma mot Oskarshamn. Närkelaget har halkat ut från det som såg så säkert ut att de skulle ta, direktplatserna till kvartsfinalerna. Senaste matchen var det Karlstadslaget Färjestad som kom på besök. Hemmalaget höll länge jämna steg i de tre perioderna, men i övertiden var det slutligen Färjestad som visade mest styrka och vann. Värmlänningarna bröt därmed sin så svaga bortastatistik och närkingarna inkasserade sin tredje raka förlust.

HV kommer tillbaka

Två lag som kommer från en varsin förlust, men där hemmaplansfördelen tippas i favör. För så illa som det har sett ut i Örebro den senaste tiden är mer eller mindre katastrofalt och det ser svårt ut att de ska komma tillbaka innan slutspelet drar igång. Ytterligare en fördel för Jönköpings-laget är att de har en fin plusstatistik i målskillnad jämfört med Närke-laget. Örebro ser mer och mer sargade ut och vi tippar att de därför åker på en till förlust här. Det ser såpass illa ut att de får spela åttondelsfinal.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se