Hem tips Du är här

SHL torsdag

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
13/2, 19:00DjurgårdenVäxjö 1.874.253.70Unibet
13/2, 19:00 Frölunda – Örebro1.724.503.80888 sport
13/2, 19:00 LinköpingLeksand1.683.854.4010betJuventusLogoBlack

Djurgården – Växjö

I förra mötet när Färjestad kom på besök var det nära att Järnkaminerna åkte på sin första förlust hemma på Hovet sen 14 november. Men i övertid såg de till att hålla vinstraden intakt. Med denna vinst är de alltså uppe på 10 raka vinster hemma. I och med det är de även seriens formstarkaste lag sett till de senaste 20 omgångarna. Nu befinner de sig på samma poäng som fjärdeplacerade Frölunda och bara ett poäng efter Örebro på tredjeplatsen. Djurgården har verkligen imponerat den senaste tiden och nu ser det inte ut som att något kan stoppa dem från att ta en direktplats till kvarten i slutspelet.

Tre raka utan vinst

Växjö däremot tillhör snarare seriens lag med sämst form för tillfället. De är riktigt långt ner under isen. De tre senaste matcherna har slutat i förlust och bara ett gjort mål, men bakåt har det rasat in mål, hela 14 st. Lite oväntat ändå eftersom att de såg ut att vara på gång ett tag. Det fungerar helt enkelt inte den här säsongen och om de nu lyckas att ta en slutspelsplats lär de åka ur direkt. De tre senaste resultaten säger sig självt att något måste fixas offensivt. Ett lag som med det spelarmaterialet de sitter på tippades hamna i toppen är en besvikelse.

Djurgården har täppt till bra defensivt

Det finns inget som tyder på att Växjö ska ha en chans att rubba Djurgårdens hemmasvit. Eftersom att Stockholmslaget befinner sig i en sån överlägsen form, hemma som på bortaplan, men främst hemma. Vårat tips landar självfallet på Djurgården. Det spelar ingen roll om de hade det lite tyngre hemma mot Färjestad i senaste matchen, Färjestad är ett så mycket bättre lag än Växjö. Målskillnaden för Växjö säger väl allt om lagets form och Djurgården har hållt det väldigt tätt bakåt under vinstraden så det lär inte bli alltför enkelt för Växjös kämpande offensiv att göra mål.

Frölunda – Örebro

Visst har Linköping rest sig de senaste omgångarna, men det var ändå högst oväntat att de skulle slå de svenska mästarna i tisdags när de gästade Scandinavium. Frölundas form har sviktat lite de senaste omgångarna och de är väl inte helt på banan för tillfället. Främsta orsaken till de dalande resultaten i ligan tros vara att de nyligen gick ut som segrare från Champions Hockey League. Det är såklart svårt att sadla om till ligaspel direkt efter en sådan bedrift och det första mötet efter att de vunnit finalen var mot Linköping och därmed kanske vi inte ska dra för stora växlar kring den förlusten.

Örebro – svagare efter nyår

Innan senaste omgången hade Örebro tre raka förluster. Men så studsade de tillbaka hemma mot Oskarshamn med 4-2 i omgång 39, och efter att de hade en sån stark höstsäsong finns det såklart en hel del förväntningar på laget som även om de har överraskat med sina prestationer från när säsongen startade nu har etablerat sig i toppen av tabellen, på riktigt. Vi tippar att de även kommer att bli ett hot i slutspelet och säkerligen ta sig väldigt långt. Men de senaste resultaten visar ändå att laget har haft det lite tuffare att leva upp till den fina hösten nu efter nyår.

Frölunda studsar tillbaka

Frölunda har nu fått känna på den hårda bakfyllan i och med förlusten hemma mot Linköping senast och det är dags att vakna igen. Det är det vi tippar att de även kommer att göra här. Oturligt nog för Örebro som kommer att bli omåkta av Frölunda i tabellen efter denna omgång. För Frölunda kommer att studsa tillbaka mot Örebro och när det även handlar om att de kan gå om. Det missar inte Frölunda hemma i Scandinavium. Det ska även tilläggas att det var Frölunda som vann senaste gången lagen möttes i Göteborg med 4-1.

Kommer publiken i Scandinavium återigen jubla?

Klicka på knappen för att spela på matchen!

Linköping – Leksand

Något har hänt med Linköping efter att de förlorade hemma mot Växjö för drygt tre veckor sedan. Nu är de inne i ett stim där de vunnit över de svenska mästarna i förra omgången, men även slagit Färjestad, Rögle och HV 71. Endast ett nederlag under de senaste fem matcherna är riktigt bra för ett lag som har legat på nedflyttningsplats tidigare under säsongen. Förutom att de har radat upp trepoängare har de även täppt igen bakåt i samtliga vinster och mot Färjestad höll de nollan, en stor prestation i sig med tanke på Karlstadlagets ruggigt effektiva anfallsspel.

”Robocop” gav ingen effekt

Med tränarbytet förväntades Leksand att direkt gå in och prestera i senaste hemmamötet mot Malmö. För visst hade de flesta förväntat sig att ”tuffe Uffe” hade de verktyg som krävdes för att stoppa Dala-lagets negativa resultat. Istället föll de hemma med uddamålet då matchen slutade 2-3 till Skåningarna. Nu har de 10 poäng upp för att säkra ett nytt kontrakt i SHL nästa säsong och då gäller det allt eller inget i mötet mot Linköping. För säsongen är mer eller mindre körd om de skulle åka på ytterligare en förlust här, dessutom mot det lag de krigar om att ta platsen ifrån.

Leksand – kassa borta

Med tanke på Leksands fem senaste matcher där alla har slutat med förluster är det inte mycket som talar för att de ska vända borta mot det formstarka Linköping. Leksand har varit fullständigt urusla på bortaplan den här säsongen då de endast mäktat med fyra vinster på 19 försök. Visst Linköping är inte seriens bästa hemmalag, men i de senaste omgångarna har de fina segrar mot både Rögle och Färjestad hemma, lag som är flera nivåer bättre än Leksand. Vi spikar tvåan här och därmed tippar vi även att det blir kvalspel för Ulf Samuelsson och co.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se