Hem tips Du är här

SHL omgång 35 fortsätter

Vi rekar matcherna i omgång 35 som går in i sitt slutskede efter att matcherna på torsdag går igång. Denna omgång kommer vi att reka matcherna mellan Färjestad när de hemma i Löfbergs Arena tar emot Växjö, Leksand som så positivt vann borta mot Oskarshamn senast tar emot Djurgården och även omgångens supermöte mellan Örebro och Luleå. I den resterande delen av omgång 35 återstår det därmed massor av rolig hockey att se framemot. Alla matcher spelas på torsdag 23/1 och startar kl:19:00.

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
23/1, 19:00Färjestad – Växjö1.904.253.57Unibet
23/1, 19:00Leksand – Djurgården2.904.152.25Betsson online sport
23/1, 19:00Örebro – Luleå2.602.252.15bethard

Färjestad – Växjö

Färjestad hade i den förra matchen ett av de svåraste uppdragen i ligan, nämligen vinna borta mot svenska mästarna Frölunda. På förhand såg det hoppfullt ut då Frölunda i de senaste matcherna hade haft en tung period med fyra raka förluster. Det började dock riktigt illa när Frölunda redan efter den första perioden ledde med 2-0. Färjestad gick i den andra perioden upp till 2-2, men slutligen var det hemmalaget som i den sista perioden avgjorde när Ryan Lasch vallade in vinstpucken i målet. Färjestads målvakt Arvid Holm gjorde 33 räddningar och ser riktigt bra ut inför matchen mot Växjö.

Kämpig seger för Växjö senast

Växjö vann sin match borta mot Linköping, det var däremot ingen promenadseger då de fick kämpa till sig de två poängen de lämnade Linköping med. Det krävdes nämligen ett avgörande på övertid. Växjö låg även under ett tag in i andra perioden med 2-0, men lyckades sensationellt vända så att de åtminstone fick ett oavgjort resultat efter att tredje perioden var spelad och var det starkaste laget i övertiden. Växjö som innan matchen hade tre raka förluster bröt därmed den negativa trenden och det ser även mycket bättre ut med målskyttet efter att Horak klev fram och gjorde sista målet.

Så slutar matchen

Visst ser det aningen tungt ut för Färjestad efter att de har två raka förluster i bagaget. Men de ligger på alldeles för säker mark för att missa direktplatserna till kvartsfinalen. I Växjö är det inte alls lika säkert gällande slutspelet efter att de hade en riktigt tung inledning på säsongen med massor av tappade poäng och Brynäs ligger och flåsar alldeles bakom. Färjestad är ett mycket bättre lag än Växjö den här säsongen och dessutom är de svårslagna på hemmaplan så vi tippar segern till Färjestad. De två senaste förlusterna har handlat mycket om att laget inte har haft flyt, men de vänder här.

Leksand – Djurgården

När Leksand i senaste omgången åkte till Oskarshamn för att slåss för sin överlevnad i SHL slutade det på bästa sätt när laget fick med sig alla tre poängen hem till Dalarna. Det var hemmalaget Oskarshamn som efter att den andra perioden var slut såg ut att ta alla tre poängen efter att de inför matchens sista period ledde med 2-0. Det var istället Leksand som gjorde det otänkbara när de i sista perioden vände totalt och skjöt in tre mål och därmed hade de vänt matchen och Oskarshamn kunde komma tillbaka. Detta var Leksands första match sedan i slutet av december de tog tre poäng.

Djurgården – Nästintill perfekt match

Efter en mållös första period i Hovet var det Djurgården som tog kommandot över matchen i andra när de gjorde 2 mål, vilket även blev kvällens slutresultat. Malmö hade inte sin bästa kväll när de hade en hel del problem med att vinna andrapuckarna. Djurgården gjorde mer eller mindre en perfekt match där lagets så viktiga Dick Axelsson gjorde ett av målen och Niklas Svedberg i Djurgårdsmålet stod för 15 räddningar som räckte för att hålla nollan. Utmärkte sig gjorde även Patrik Berglund som även han stod för ett av målen och är fortsatt Djurgårdens bästa poängplockare den här säsongen.

Leksand ojämnt trots vinst

Leksand har en något ojämn form i de senaste matcherna med i princip en vinst och en förlust i varannan match. Det ser dock mycket stabilare ut än vad det har gjort på länge eftersom att de tidigare under säsongen kunde ha en förlustrad på nio matcher i följd. Djurgården kommer till matchen med två raka vinster i ryggen och såg riktigt fina ut mot Malmö i senaste matchen. Leksand å andra sidan slog säsongens strykgäng på bortaplan. Djurgården är det bättre laget och vi tippar att de tar alla poängen här. Leksand är alldeles för ojämna.

Lägg ditt spel på SHL!

Klicka på knappen för att lägga spelet!

Örebro – Luleå

Bedrövlig insats av det vanligtvis så hemmastarka Örebro när de mot Rögle slutligen föll med siffrorna 2-5 i senaste omgången. Matchen började på sämsta tänkbara sätt för hemmalaget efter att Rögle redan efter två perioder hade tagit total kontroll över matchen och de ledde med 0-3. Det var även Rögle som utökade ledningen till 0-4 innan Örebro vaknade till och gjorde sitt första mål i matchen. Det dock alldeles för sent och de tre poängen var sedan länge förlorade. Örebro hade innan matchen fem raka vinster och en stor del av att det har gått så bra har varit Mathias Bromé som även i förlustmatchen gjorde poäng.

Luleå – 13 mål framåt i de två senaste

Serieledarna Luleå såg som vanligt så bra ut som de har gjort under större delen av säsongen när de på hemmaplan demolerade det besökande HV 71 med siffrorna 6-3. De var såpass effektiva i sina första chanser mot HVs mål att tre av deras sex första skott de skickade på mål gick i nät. Detta var därmed Luleås andra raka match när de fick alla tre poängen med sig. De har på de två senaste matcherna gjort 13 mål och offensivt fungerar det helt fenomenalt. Jesper Sellgren har gjort två mål i båda av de två senaste matcherna.

Örebro får se upp med Luleås Jesper Sellgren

Örebro har spelat riktigt bra under de fem senaste matcherna med endast förlusten mot Rögle som det enda bakslaget. Desto bättre är Luleås form då de bara har en förlust på de nio senaste matcherna. Luleå har därmed favoritskapet inför drabbningen och är med sina 13 mål på de senaste två matcherna stekheta. Med tanke på hur pass mycket det läckte för Örebro i matchen hemma mot Rögle tippar vi att det kommer att bli en del gjorda mål från Luleå i matchen och Jesper Sellgren kan mycket väl för tredje matchen i rad göra två mål. Vi tippar att Luleå vinner.