Hem tips Du är här

SHL omgång 34 speltips

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
18/1, 15:15Djurgården – Malmö1.944.353.50betsson sport online
18/1, 15:15Frölunda – Färjestad2.004.403.05Bethard Big logo
18/1, 18:00 Oskarshamn – Leksand2.403.902.65Nordicbet

Djurgården – Malmö

Det blev ingen utskåpning för Djurgården när Linköping kom på besök till Hovet, men tre poäng fick Stockholmslaget med sig från mötet. Det var hemmalaget som tog ledningen i första perioden och höll det perioden ut för att sedan i andra utöka till en 3-1 ledning. I tredje kom Linköping ett steg närmare, men kunde inte nå hela vägen fram till ett oavgjort resultat och därmed hade Djurgården rott hem tre poäng när slutsignalen ljöd. Problemet för Linköping var att de vaknade till för sent i matchen och förlorade därmed mötet.

Alsenfelt i grym form

Malmö spelade inte förra omgången, men i omgången innan fick de med sig tre poäng efter att de bortabesegrade Växjö. Segern ska till stor del tillskrivas lagets målvakt Oscar Alsenfelt som gjorde en grymt bra insats då han räddade samtliga av Växjös skott i matchen. Mötet var inte särskilt målrikt då allt som krävdes av Malmö var ett mål, men det spelar föga roll när Skånelaget åkte tillbaka till Malmö med tre poäng. När det kommer till poäng gjorda i mötena mot Växjö är Carl – Johan Lerby den stora Växjödödaren då han gjort fyra poäng de tre gånger lagen mötts under säsongen.

Malmö utvilade inför mötet mot Djurgården

Djurgården har haft en ganska knackig form i de senaste fem ligamatcherna med tre vinster och 2 förluster, men i bortamötet mot Luleå fick de åtminstone med sig ett poäng efter att de förlorade med uddamålet på övertid. Malmös senaste fem matcher är desto sämre med 2 vinster och tre förluster, senaste vinsten borta mot Växjö ger ändå visst hopp. Till Malmös fördel är att de kommer utvilade inför bortamötet mot Djurgården och med en seger i ryggen tippar vi även att det blir Skånelaget som åker hem ännu en gång med den andra raka bortasegern.

Frölunda – Färjestad

Bedrövlig insats för Frölunda när de på bortaplan åkte på stortorsk mot ligans bottengäng, Oskarshamn med hela 5-1. Det var inte Göteborgslagets enda dåliga insats under de senaste matcherna. Frölunda har inte vunnit en match sedan det blev nytt år i SHL. Senaste vinsten kom 30/12/2019 borta mot HV71, precis innan det slog om till nytt år. Det är inte på tal om någon kris ännu, men det har inte sett bra ut i de senaste matcherna. Det kommer inte att bli en lätt match hemma mot ligatvåan Färjestad med den formen laget befinner sig i.

Tar Färjestad förstaplatsen?

Det blev även ett bakslag i torsdagens SHL omgång för Färjestad när de på bortaplan i Gävle förlorade mot Brynäs på straffar. Att plocka med sig ett poäng på bortaplan är inte fy skam heller, särskilt då Brynäs är inne i en bra period med tre raka vinster. Karlstadslaget har häng på Luleå som fortsatt ligger i toppen av SHL, med en match mindre spelad och fyra poäng efter kan det ske ett tronskifte inom de närmsta omgångarna i SHL om Färjestad trots sin något vacklande form kan fortsätta att samla på sig poäng.

Frölunda inne i en tung svacka

Timingen för Färjestad att komma till Scandinavium för att möta Frölunda kunde inte ha varit bättre, Frölunda är inne i sin sämsta period under säsongen för tillfället och Färjestad samlar poäng även om de förlorar. Trots Frölundas svagare insatser under de senaste matcherna ses de som favoriter att vinna matchen, därmed är det en ypperlig chans att kunna lägga vinsten på Färjestad som ger fina odds. Det är precis vad vi gör. Fördelen av att Frölunda spelat i Scandivavium har inte märkts under de senaste matcherna och Färjestad är så nära att ta förstaplatsen i SHL. Därför tappar de inte poäng här.

Oskarshamn – Leksand

Senaste segern på hemmaplan mot Frölunda var oerhört välkommen för Oskarshamn som med de tre poängen segern bringade in tog sig upp från den absolut sista platsen i tabellen. De gjorde det på snyggast möjliga vis också då de svenska mästarna fick se sig besegrade med hela 5-1. Nu ligger Oskarshamn ovanför strecket, istället är det Leksand och Linköping som har halkat ner under där de ligger båda två på 31 poäng. Oskarshamn har sett bra ut under de senaste matcherna när de har hela fem segrar på de åtta senaste matcherna. Klarar de kontraktet denna säsong?

Leksand föll senast mot Örebro

Leksand som innan mötet med Örebro hemma hade två raka segrar föll mot gästerna med 0-1. De två segrarna laget tagit har dock inte kommit under full tid, utan har krävt ett avgörande på straffar, så senaste fullpoängaren laget tog var 28 december hemma i det viktiga derbyt mot Brynäs. Det stora problemet för Leksand under hela säsongen har varit att vinna på bortaplan och därför kommer det att bli väldigt tufft mot ett Oskarshamn som flyger efter att de vann hemma med 5-1 över Frölunda. Leksand måste vinna den så viktiga bortamatchen för att det inte ska bli helt hopplöst att hänga kvar när nästa säsong drar igång.

Tufft bortamöte väntar Leksand

Vi tippar att uppgiften kommer att vara Leksand övermäktig då de har sett såpass darriga ut på bortaplan under större delen av säsongen. Dessutom är oddsen på en hemmavinst för Oskarshamn för att ignoreras. Man slår inte svenskarna mästarna för att sedan i matchen efteråt gå och förlora hemma mot seriens kanske sämsta bortalag. Oskarshamn tar sin andra raka seger och drar ifrån Leksand i tabellen och utökar därmed gapet ännu mer. Leksand har inte vunnit en bortamatch sedan november och därmed blir det inga poäng för Dalalaget i bottenmötet.