Hem tips Du är här

SHL omgång 33 speltips

SHL tuffar som vanligt på in i det nya decenniet. I toppen av tabellen hittar vi björnarna från norr som har gjort en fullständigt fenomenal säsong hittills och de ser fortfarande extremt bra ut trots lite undermåliga insatser i de tre senaste omgångarna som alla har resulterat i poängtapp. Bottennappet var ändå i matchen mot Oskarshamn då de förlorade med 4-2 på bortaplan. Närmast jagande är Färjestad som istället gått som tåget i de tre senaste omgångarna med tre raka segrar. På tredjeplatsen hittar vi Örebro som även de har spelat bra i de tre senaste omgångarna.

I omgång 33 har vi valt att reka matcherna mellan Djurgården – Linköping, Leksand – Örebro och Växjö – Skellefteå. Vi börjar med mötet mellan Djurgården – Linköping.

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
1/16, 19:00Djurgården – Linköping1.804.253.80betway årets person
1/16, 19:00 Leksand – Örebro2.754.352.28betsson online betting
1/16, 19:00 Växjö – Skellefteå 2.253.952.92Unibet

Djurgården – Linköping

Djurgården går fortfarande starkt och har sett riktigt fina ut de senaste omgångarna. Nog för att det blev förlust i senaste omgången, men det var ingen katastrofal förlust eftersom att de ändå fick med sig ett poäng mot serieledarna på deras egen hemmaplan. Förutom poängtappet uppe i Luleå har Djurgården vunnit tre matcher av de fem senaste. För att återgå till mötet med Luleå så har Djurgården haft det extremt svårt mot Norrlänningarna och detta får ändå ses som ett steg i rätt riktning eftersom att de ändå fick med sig ett viktigt poäng från matchen.

För Linköping däremot ser det inte ut som att det är något ljus i tunneln för tillfället. Laget ligger nu längst ner i tabellen och harvar på samma poäng som Leksand. Det enda laget som ligger under dessa två är Oskarshamn. Det är mer eller mindre ett katastrofläge för Linköping som har ett tillräckligt bra spelarmaterial för att kunna placera sig betydligt högre upp i tabellen, eller åtminstone slutspelsplats. För att lyckas hålla sig levande under återstoden av säsongen gäller det att Linköping rycker upp sig för att försöka klättra i tabellen. Frågan är om de har kapaciteten att lyckas med det.

Djurgården har gått riktigt bra på hemmaplan under de senaste omgångarna och ska inte slarva bort tre poäng mot ett extremt bortasvagt Linköping. Dessutom börjar flera spelare att komma tillbaka från skada i Stockholmslaget och truppen ser starkare ut inför varje ny omgång. Djurgården är seriens sjätte starkaste hemmalag med totalt 30 ihopsamlande poäng och Linköping ett av seriens svagare bortalag med endast 10 poäng. Så självklart spikar vi ettan här. Bästa oddset finns hos Betwaysports till 1.80.

Leksand – Örebro

För andra mötet i rad tog Leksand en seger på straffläggning. Dessutom på bortaplan den här gången och inte mot vilket motstånd som helst. Det var nämligen mot de tidigare serieledarna Rögle. Spelaren att fixa så att det slutade med straffläggning var för andra matchen i rad Jonas Ahnelöv som gjorde båda Leksands mål under ordinarie speltid. Därmed fick laget från Dalarna lite nedförsbacke och andrum efter att de i två matcher efter varandra har tagit med sig två poäng. Med tanke på hur illa det stundtals har sett ut under säsongen är detta helt klart ett lyft.

För Örebros del handlar det under denna säsong mestadels om positiva resultat då laget har parkerat sig på en bekväm tredjeplats med för tillfället fyra poäng före mästarna Frölunda. Det gjordes i snyggast möjliga stil i förra matchen mot Frölunda hemma i Behrn Arena. Redan från start drog hemmalaget ifrån till en 4-0 ledning efter två perioder och Frölunda kom tillbaka något i den sista perioden då de svarade för 3 gjorda mål, men det räckte ändå inte hela vägen eftersom att försprånget var alldeles för tufft att hämta in. Örebro ser därmed extremt starka ut för tillfället och har bevisat att deras poängskörd inte är något tillfälligt.

Om man ser till lagens senaste fem möten har Örebro vunnit alla matcher utom en, men den matchen var en träningsmatch som Leksand vann med 3-1 på hemmaplan. Leksand har alltså inte vunnit en tävlingsmatch mot Örebro i de fem senaste mötena mellan lagen. Förutom att Örebro har vunnit de senaste mötena mot Leksand är de även inne i en riktigt bra form där de har fyra raka segrar på de fem senaste omgångarna. Laget flyger därmed för tillfället och mot bottengänget Leksand ska det inte vara några problem att få med sig alla tre poängen. Vi lägger ettan på vinst hos Betsson till oddset 2.28.

Växjö – Skellefteå

Svårt att veta var vi har Växjö den här säsongen? Efter att de före och under juluppehållet stod för en fin rad med tre raka segrar har de i de två senaste omgångarna fallit tillbaka och dragit på sig två raka förluster. Den senaste förlusten kom i den viktiga hemmamatchen mot Malmö. Till stor del berodde Malmös vinst på den fenomenale Oscar Alsenfeldt i Malmös mål som räddade precis allt som Växjö skickade mot mål. Därför räckte det med att Malmös Fredrik Händemark petade in ett mål för att ta alla tre poängen med sig hem till Malmö.

Efter en lång och utdragen straffläggning kom slutligen Skellefteå ut som segrare. De två poängen satt dock långt inne eftersom att avgörandet kom på den sjuttonde straffen. Detta i en match som efter att ordinarie matchtid visade 2-2. Viktiga två poäng eftersom att matchen var mot HV71 som ligger och krigar om samma platser som Skellefteå. Norrlandslaget har för tillfället övertaget med två poäng mer och ligger på femteplats vilket innebär kvartsfinalplats. Om det ska fortsätta hålla i sig hänger mycket på målvakten Gustaf Lindvall som har varit i en strålande form de senaste omgångarna.

Inför mötet skiljer det sig hela elva poäng mellan lagen i tabellen. Växjö har som vi tidigare nämnde vacklat lite under de senaste omgångarna och befinner sig för tillfället i en dipp. Det återstår dock att se hur länge de kommer att vara där. Skellefteå däremot är inne i en riktigt fin form och bevisade i det senaste mötet mot HV vilken kämpaglöd de besitter. Vi tippar även att segern kommer att gå till det besökande Skellefteå som i de senaste segrarna har visat enorm vilja och arbetskapacitet. Dessutom är formen till deras fördel.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se