Hem tips Du är här

SHL omgång 27 med speltips!

Nu i mellandagarna bara två dagar efter julafton kommer vi att återigen få åtnjuta hockey från Sveriges högstaliga. När stora delar av landet tar semester rullar SHL på som vanligt. Ingenting passar bättre än att under ledigheten få följa kvalitativ hockey. I omgång 27 har vi valt att analysera matcherna mellan HV71 – Leksand, Växjö – Djurgården och Skellefteå – Örebro. Ett av de absolut mest intressanta mötena denna omgång står mellan Växjö och Djurgården som båda befinner sig i en uppåtgående formkurva. Kan Skellefteå få med sig tre poäng hemma mot Örebro och kan Leksand ta en seger borta mot HV71? Vi rekar matcherna.

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
26/12, 15:15HV71 – Leksand1.674.355.00betsson online betting
26/12, 18:00Skellefteå – Örebro2.154.252.95Unibet
26/12, 18:00Växjö – Djurgården2.204.002.75Mr Green

HV71 – Leksand

Efter det tunga derbyt hemma mot Färjestad tar sig laget från Dalarna an ett HV som har vacklat lite i formen på hemmaplan. På de senaste fem matcherna har de bara lyckats få med sig en trepoängare. Det är främst de två senaste hemmamatcherna som de har sett riktigt illa ut. Först kom förlusten mot Luleå med hela 0-4 och efter det var det Malmös tur att utklassa hemmalaget med 1-4. Även om HV var det bättre laget i de två första perioderna kunde de inte göra mål. Dessutom har inte laget lyckats prestera ett endaste mål i Powerplay de tre senaste matcherna.

Positivt för HV71 är att de möter ett av ligans absolut sämsta bortalag. Leksand har fem raka förluster borta och det ser inte hoppfullt ut denna gång heller i bortamötet mot HV71. Men i deras två senaste matcher har de ändå varit närmare än på länge att åtminstone ta poäng, först kom uddamålsförlusten i Skellefteå med 3-2 och sedan förlusten i Örebro med 4-2. Det kommer dock inte att räcka för Dalalaget i Kinnarps Arena då vi tippar att HV vänder de negativa nedåtgående resultaten på hemmaplan. Leksand är det perfekta motståndet att göra det mot. De tillhör tillsammans med Oskarshamn seriens sämsta bortalag.

Skellefteå – Örebro

Andra raka hemmamatchen i rad för Skellefteå mot tufft motstånd. Förra veckan var det match mot HV 71 och denna torsdag Örebro. Närkelaget är det som hittills har överraskat mest av alla lag i årets säsong. Laget har dock i de senaste bortamatcherna börjat att spela sämre och förlorat tre av de fem senaste matcherna. I mötet mot Skellefteå väntar en jämn tillställning som känns oerhört oviss på förhand. Skellefteå jagar en direktplats till kvartsfinalerna och har ett tillräckligt bra lag för att kunna ta en av platserna. Ett av lagets mest imponerande resultat de senaste matcherna var när de i Norrlandsderbyt mot Luleå vann på bortaplan.

Skellefteås hemmaform de senaste matcherna är riktigt bra, även om motståndet har varit av varierande kvalité sett till de besökande lagens tabelläge har de vunnit mot både Rögle och Malmö. Örebro är dock ett helt annat lag som kommer att göra allt för att fortsätta hålla sin fina position i det övre skiktet av tabellen. Med spelare som Mathias Bromé i laget som är inne i en riktigt bra period tippar vi att det slutligen blir Örebro som vinner matchen. Skellefteå har inte övertygat nog i de senaste hemmamatcherna trots vinster. Ett hungrigt Örebro på besök blir för tufft.

Växjö – Djurgården

Det såg länge ut att bli en katastrofal säsong för Växjö efter den svaga inledningen. De har nu istället gjort en helomvändning och börjat klättra från bottenskiktet som de ett tag var cementerade i. Laget innehar för tillfället en slutspelsplats och målet kommer nu att bli att behålla den platsen istället. Även Djurgården hade under en längre period denna säsong en fullkomligt bedrövlig period med undermåliga resultat. Stockholmslaget har nu rest sig och är istället ett av de lagen i ligan som har bäst form för tillfället. Anledningen till att de lyckades vända på de negativa resultaten var värvningen av Dick Axelsson.

Fin prestation av Växjö i hemmamötet mot Frölunda senast. Det gick oerhört snabbt med målen i början av matchen då det redan i matchminut elva av första perioden mer eller mindre var avgjort. Frölunda kunde inte resa sig igen efter att de låg under med hela 3-0. Djurgårdens bortaform är ganska illa under senaste matcherna, men segern borta mot Örebro var imponerande, men vi tippar att det inte kommer att räcka till mot ett Växjö som är på väg uppåt och dessutom såg de så extremt bra ut i hemmamatchen mot Frölunda. Växjö vinner.