Hem tips Du är här

SHL omgång 26 – Speltips samtliga matcher!

Äntligen en SHL torsdag att se framemot igen. Det blir full omgång som vanligt och vi kommer att täcka samtliga matcher. En av de absolut mest intressanta matcherna är mötet mellan ledande Luleå som åker till Scandinavium för att möta fjärdeplacerade Frölunda. Vi har även ett derby att se framemot då bottenlaget Leksand tar emot Färjestad. Det återstår även att se om Djurgården kan klättra i tabellen ytterligare några steg efter bortamötet mot Malmö. Slaget om mittenplaceringarna i tabellen står mellan Skellefteå och HV71. Massor av rolig hockey ska spelas innan julen tar vid.

Alla odds uppdaterade 18/12/2019. Klicka på loggan för att komma direkt till spelbolaget

Datum och tidMatch1X2Spelbolag
19/12, 19:00Brynäs – Örebro2.404.202.60Betsson online sport
19/12, 19:00 Frölunda – Luleå2.154.103.05coolbet betting allsvenskan
19/12, 19:00 Linköping – Oskarshamn1.574.655.30Unibet
19/12, 19:00 Malmö – Djurgården2.304.002.70Bethard logo
19/12, 19:00 Leksand – Färjestad3.554.901.78Nordicbet
19/12, 19:00 Skellefteå – HV712.254.102.65bet365 bellator
19/12, 19:00 Rögle – Växjö2.044.103.05888 sport

Brynäs – Örebro

Gävlelaget Brynäs har haft en tung säsong och ligger för tillfället utanför platserna för avancemang till slutspelet. Tungt gick det även i senaste omgången när de spelade borta mot Djurgården, förlusten med 6-0 svider rejält eftersom att laget är i stora behov av poäng. Det var framförallt i andra perioden laget säckade ihop totalt och blev överkörda, Stockholmslaget stod för hela 4 mål i mittenakten. I och med den förlusten har Brynäs nu tre raka på bortaplan. Motståndarna Örebro fortsätter däremot att rada upp segrar efter varandra och de hade inga större problem att på hemmaplan avfärda Leksand då de vann med 4-2.

Allting pekar på att det återigen blir Örebro som går segrande ur mötet. Brynäs är fullkomligt under isen och har inte varit ett vinstrikt hemmalag under säsongen. De har spelat ihop 21 poäng på hemmais och Örebro har spelat ihop 21 poäng på bortais. Så bra som Örebro har varit under säsongen har de inte fått samma erkännande som de andra topplagen och det positiva med det är att det fortfarande kan sättas ganska fina odds på laget. Med den formen Örebro har tippar vi att de fortsätter sin vinstrad borta mot Brynäs.

Frölunda – Luleå

Frölunda har halkat efter några steg i toppstriden. I den senaste omgången när de ställdes mot Växjö borta blev det förlust med siffrorna 4-2. Det började riktigt illa för bortalaget då Växjö gasade på direkt i inledningen av matchen och gjorde tre snabba mål och redan då var det försent för Frölunda att komma ikapp. Även för Luleå blev det en förlust i Norrlandsderbyt mot Skellefteå. Därmed har Luleå börjat svikta lite efter två raka förluster och laget känns inte som den supertajta vinnarmaskinen längre. Har Luleå blivit mättat av sina segrar?

Frölunda har en sämre rad än sina motståndare Luleå i de senaste matcherna, men har fördelen av att spela på hemmais. Frölunda är inget lätt motstånd hemma i Scandinavium och är i större behov av poäng än vad Luleå är eftersom att de förväntas att vinna grundserien. Även om Frölunda ligger på fjärdeplats är detta mer eller mindre en seriefinal eftersom att det är ligans två bästa lag som ställs mot varandra. Vårat tips faller även på att Frölunda tar segern hemma i Scandinavium då Luleå har börjat svaja lite och tappat lite av sin hunger.

Linköping – Oskarshamn

Linköping mötte i senaste matchen Malmö borta. När dessa två lag drabbar samman brukar det sluta med att det är ett uddamål som till slut avgör matcherna. Faktum är att alla de senaste 7 mötena mellan lagen har slutat med en uddamålsvinst för något av lagen. Det stod 0-0 efter fulltid och förlängning. Det krävdes ett avgörande på straffar för att fastställa slutresultatet. Det var slutligen besökande Linköping som vann på straffar och därmed fick de även en välbehövlig och sällsynt bortavinst. Oskarshamn föll mot det besökande Rögle med 1-2. Det är inte mycket som talar för att Oskarshamns resultat kommer att bli bättre under våren.

Även om Linköping inte har spelat särskilt bra under säsongen kommer det ändå segrar med jämna mellanrum. Detsamma kan inte sägas om Oskarshamn som inte verkar få ordning på spelet alls och förlusterna bara fortsätter att komma. Det är framförallt på bortaplan som det har gått riktigt illa och det var längesen det fanns ett så kasst bortalag i SHL. Den totala poängskörden på bortaplan den här säsongen är fem poäng. Linköping är ett helt ok hemmalag och ett mycket bättre lag än det besökande Oskarshamn. Det kan inte sluta på annat sätt än seger för hemmalaget Linköping.

Malmö – Djurgården

Starkt av Malmö att studsa tillbaka direkt efter förlusten hemma mot Linköping i lördags när de i tisdags bortaslog hemmastarka HV71. Segern var Skånelagets första efter fem raka förluster. Det dröjde dock enda in till sista perioden innan avgörandet kom. De två första perioderna var mållösa och i tredje perioden släppte det rejält när de gjorde 4 mål och vann matchen. För Djurgårdens del var det inga större problem på Hovet när de vann med de förkrossande siffrorna 6-0 mot det besökande Brynäs. Djurgården ser ut som ett helt nytt lag och har radat upp segrar efter varandra.

Djurgården är helt klart i bäst form inför mötet och är ett lag på uppgång. Från att ha varit under isen under större delen av höstsäsongen har de totalvänt och ser bättre ut än på länge. Extremt starkt. Malmös vinst borta mot HV var siffermässigt väldigt fin, men HV var det bättre laget i de två första perioderna och det såg inte helt självklart ut. Vi tippar att Djurgårdens form kommer att hålla i sig på bortaplan mot Malmö och att de åker och vinner. De har sett så extremt fina ut i de senaste matcherna där Axelsson är en starkt bidragande faktor till lyftet.

Leksand – Färjestad

Även om Leksand förlorade i senaste matchen borta mot Örebro hämtade de upp ett tvåmålsunderläge till kvittering. Det höll dock inte hela vägen då Örebro gjorde en bra sista period och drog ifrån genom att göra 2 mål. Positivt för Leksand att ta med sig från matchen var att de gjorde två mål i Powerplay. Det har tidigare under säsongen gått tungt i numerärt överläge. Färjestad spelade senast borta mot Luleå som de starkt vann mot med 3-4. Färjestads första seger i Coop Norrbotten Arena sedan oktober 2016. Segern var oerhört viktig eftersom att Färjestad nu bara ligger två poäng efter ligaledande Luleå.

Trots att Färjestad är ett bättre lag tabellmässigt brukar duster mellan dessa lag alltid bli väldigt jämna och det är alltid lika ovisst om vilka som går segrande ur matcherna. Leksand har fördelen av hemmaplan och även om deras position i tabellen inte är särsklit positiv är de ändå ett bra hemmalag. De har vunnit sina två senaste hemmamatcher och Färjestad kommer till Leksand efter att de har haft ett litet uppehåll eftersom att de inte har spelat en match sedan 7 december. Vi tippar därför att Leksingarna tar sin tredje raka seger hemma.

Skellefteå – HV71

Fin seger för Skellefteå i Norrlandsderbyt när de bortaslog Luleå på straffar. Det var en oerhört jämn tillställning som efter fulltid hade gått upp till 2-2. Det var dock bortalaget som var bättre i straffavgörandet och fick med sig de två poängen hem. Väldigt viktigt eftersom att en derbyseger i Norrland mot ligaledarna väger väldigt tungt. För HV71 blev det ett oväntat och tungt bakslag efter att de ganska överraskande förlorade hemma mot Malmö som inte hade vunnit en match på fem omgångar. HV var dock det bättre laget under de två första perioderna, men kunde inte göra mål.

Otroligt jämnt i tabellen mellan dessa två lag. HV ligger tre poäng före och om Norrlänningarna tar segern kan de därför komma upp på samma poäng. De tre senaste mötena mellan lagen har spelats i Kinnarps Arena i Jönköping och i tre raka matcher har Skellefteå vunnit med 1-3. Om vi ska se till lagens senaste matcher så väger segern i Norrlandsderbyt oerhört tungt. HV har i de senaste omgångarna varit väldigt ojämna och blandat och gett med både segrar och förluster. Skellefteås form har varit stabilare och vi tippar att de även fortsätter i samma vinnarform på hemmaplan.

Rögle – Växjö

Det var tungt, men det gick slutligen vägen när Rögle vann bortamötet mot Oskarshamn i förra omgången. Effektiviteten i Rögles Powerplay var det som avgjorde för bortalaget och framförallt är det Kodie Curran i Rögle som ska hyllas efter de tre säkrade poängen eftersom att han stod för lagets båda mål. Växjö hade på hemmaplan ett desto tuffare motstånd när Frölunda kom på besök. Redan från start satte Växjö fart genom att göra tre mål i första perioden. Gästerna hade problem med att hålla samma måltempo och som bäst hämtade de in till 3-2, men sedan utökade Växjö till 4-2 och då var det klart.

Växjö gick riktigt tungt i inledningen av säsongen och hade svårt att hitta flytet i sitt spel. Nu ser det ut som ett helt annat lag, även om resultaten har hackat ibland så är de på gång och det med besked. De ser ut som att de är på väg att hitta tillbaka till den gamla vinnarformen de har visat upp under de senaste åren i SHL. Rögle däremot har inte övertygat särskilt mycket. De hade en fin inledning av säsongen när de låg i topp, men har efter det slarvat bort resultaten. Så bra som Växjö är nu tar de även tre poäng borta mot Rögle.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se