Hem tips Du är här

Flera spelvärda matcher i SHL omgång 23!

  • I kvällens möte tar Frölunda emot ett Djurgården som har hittat tillbaka till gammal form i de senaste omgångarna, men vi tippar att det tar stopp för Stockholmslaget här. Frölunda är extremt starka och förlorar väldigt sällan i Scandinavium. Oddset hämtar vi hos Betsson till 1.71
  • HV71 och Luleå gör ikväll upp om vilket lag som är i bäst form i SHL för tillfället. För Luleås del betyder inte bortamöten nånting eftersom att deras form är helt sinnesjuk. Vi tippar tre nya poäng till laget från Norrland! Med de extremt bra oddsen 2.70 hos Unibet lägger vi spelet på Luleå!
  • I den absoluta botten ligger Leksand och Oskarshamn för att kriga sig uppåt. Hemmaplansfördel för Leksand och vi tippar att det väger över till deras fördel då Oskarshamn inte har vunnit en bortamatch sedan i början av säsongen. Vi hämtar spelet från Coolbet som ger oss oddset 1.83!

Denna torsdag är det dags för omgång 23 av SHL. Vi har i denna omgång massor av spännande hockey att se framemot. Alla matcher som spelas denna omgång startar kl:19:00 ikväll. Vi har valt att fokusera på tre av de matcherna som spelas denna afton. Först kommer vi att reka mötet mellan Frölunda och Djurgården för att sedan gå vidare till mötena mellan HV71-Luleå och Leksand-Oskarshamn. Inför omgång 23 är Luleå ensam i toppen på 47 poäng, tätt följt av Frölunda som har tre poäng mindre. Tredjeplatsen innehas av Färjestad på 43 poäng. Örebro har lika många poäng, men sämre målskillnad.

Frölunda på andraplats i tabellen

Frölunda tappade ledningen i ligan när de i förra omgången av SHL förlorade borta mot Färjestad med 1-4. Eftersom att de förlorade halkade de därför ner på andraplatsen i tabellen. Om Frölunda vinner hemma mot Djurgården och Luleå förlorar det svåra bortamötet mot HV71 är de isåfall återigen etta i tabellen. Innan förlusten borta mot Färjestad hade Frölunda vunnit tre raka matcher i SHL. När Frölunda förlorar brukar det oftast bara hålla i sig en omgång för att de sedan studsar tillbaka direkt i nästa match. Frölunda kommer att vara fullt motiverade att hitta tillbaka till vinstformen igen.

Djurgården tre raka vinster

Djurgården har en imponerande vinstrad bakom sig då de har vunnit sina tre senaste matcher. Senaste omgången mötte de Örebro borta och vann med 2-5. Dessa vinster har kommit efter en väldigt svag period där ingenting fungerade ett tag. Tillbaka till laget kom Dick Axelsson, och sedan hans ankomst har allt vänt. Nu ser Djurgården ut som ett vinnargäng igen. En annan spelare som har höjt sig i de senaste matcherna är backen Linus Hultström som i matchen borta mot Örebro gjorde mål för femte matchen i rad. Även målvakten Niklas Svedberg var riktigt bra i mötet mot Örebro.

Frölunda studsar tillbaka

Även om Djurgården med sina tre raka segrar är i bäst form inför mötet borta mot Frölunda är det ändå Frölunda i Scandinavium de ska möta. Kanske svåraste bortamatchen i hela ligan. Frölunda som kommer från en förlust senast jagar förstaplaceringen i SHL och förlorar ytterst sällan två ligamatcher på raken. Vi tippar därför att de kommer att studsa tillbaka direkt mot Djurgården. Även om Djurgården är heta för tillfället tar deras vinstrad stopp här. Frölunda vinner under ordinarie tid. Matchen som Frölunda förlorade borta mot Färjestad ska inte ses som någon överraskning med tanke på hur bra Färjestad är på hemmais.

HV på femteplats

HV är i bra form då de har vunnit 4 av de senaste 5 matcherna. Det blev ett hack i vinstraden när de förlorade mot SHL’s överraskningslag Örebro hemma för två omgångar sedan, annars har det sett riktigt bra ut. Laget har klättrat upp till en bekväm femteplats som iaf de två närmsta omgångarna är cementerad. I senaste matchen mötte de Brynäs hemma. Bortalaget tog kommandot i matchen när de gjorde matchens första mål i period 1, men HV var snabba på att komma tillbaka och utjämnade till 1-1. I slutet av matchen stod det länge oavgjort innan Simon Önerud skjöt in segermålet för HV71. Bara det visar hur pass bra laget är nu.

Luleå i serieledning

Ett annat lag som är inne i en bra form nu är besökande Luleå. De har inte förlorat på 9 raka matcher (CL inräknat). Luleå har även gått upp i serieledning. I senaste matchen mötte de Linköping på bortaplan och vann matchen utan några större problem med 1-3. Det började med att Luleå redan i den andra perioden tog ledningen för att i tredje perioden utöka ledningen med ytterligare två mål. Med denna vinst var det den sjätte på raken i ligan. Nils Lundkvist i Luleå har varit extra het i de senaste omgångarna då han gjort fem poäng på de tre senaste matcherna.

Luleå i sinnesjuk form

En clash mellan seriens två för tillfället formstarkaste lag gör detta till omgångens intressantaste möte. En liten fördel för HV som spelar på hemmais. HV har alltså sex vinster på sina senaste sju matcher. Det besökande Luleå har helt sinnesjuka siffror då de har vunnit 15 av deras 16 senaste matcher(CL inräknat). Bortais är inget som har hindrat Luleå från att ta full poäng tidigare och mot HV har de vunnit fyra raka matcher innan detta möte. Vi spelar på tvåan och tippar att Luleå fortsätter att hålla sig högst upp i tabellen efter att denna omgång är färdigspelad.

Äntligen seger för Leksand

Leksand har haft det extremt tufft med målskyttet i de senaste omgångarna. I hemmamötet senast mot Rögle lossnade det äntligen. Även om målskörden inte var i någon överlägsen stil räckte det gott och väl till en seger. 3-2 blev slutresultatet och Leksand kan vara på gång igen. De borde ha en god chans mot kvällens besökande lag, Oskarshamn som är rent bedrövliga på bortais, en seger har de fått till på sina bortamatcher. Det som Leksand gjorde så otroligt starkt i senaste matchen var att de i sista perioden avgjorde med två snabba mål med mindre än två minuters mellanrum.

Oskarshamn med förlust senast

Oskarshamn kommer till Leksand direkt efter att de i förra omgången spelade smålandsderby mot Växjö. Det blev förlust hemma med 1-2 efter en mycket tät tillställning. De inledde första perioden oerhört svagt med att bara få iväg tre skott mot motståndarnas målvakt. I andra perioden gick det bättre efter att de kvitterade till 1-1 och vann perioden, men de kunde inte prestera bättre eftersom att de föll när Växjö skjöt in segermålet i tredje perioden. Oskarshamn har nu åkt ner till den absolut sista placeringen i ligan inför mötet borta mot Leksand.

Oskarshamn senaste bortavinsten i början av säsongen

Även om Leksand stundtals har spelat riktigt kasst hemma den här säsongen möter de ett lag som inte sedan i början av säsongen har tagit ett poäng på bortaplan. Leksand är dessutom stärkta efter segern och har något att bygga vidare på. Dessvärre kan det inte sägas samma sak om Oskarshamn. De vann senast för två omgångar sen hemma mot Färjestad, men efter det har det inte fungerat alls. Vi tippar att det blir Leksand som tar sin andra raka seger på hemmais mot Oskarshamn för att börja sin klättring ovanför kvalstrecket.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se