Hem tips Du är här

Tappar Örebro förstaplatsen?

  • Djurgården ser väldigt starka ut nu när Axelsson har bestämt sig för att komma tillbaka igen. Vi tippar att effekten fortsätter att hålla i sig även hemma mot Leksand. Spelet hämtar vi hos Betsson till oddset 1.55. Placera ditt spel på Djurgården genom att klicka här  
  • Luleå är så extremt starka hemma. Det kommer troligtvis inte bli nån enkel hemmamatch mot serieledarna, men björnarna från norr vinner till slut. Det är hos Mr Green vi hämtar oddset till 1.82. Lägg ditt spel på matchen här!  
  • Ett annat starkt hemmagäng är Färjestad. Lite svajigt har det varit i de senaste omgångarna, men det är inte enkelt att vinna mot dem hemma. Vi tippar vinst till hemmalaget Färjestad. Oddset 1.85 hämtar vi hos Unibet. Lägg ditt spel på Färjestad här!  

När omgång 21 i SHL tar vid är Örebro fortfarande i toppen efter att de i tisdags bortaslog HV71 med siffrorna 1-4. De leder ligan med 2 poäng före både Frölunda och Luleå. I omgång 21 ställs Luleå och Örebro mot varandra, vilket kan betyda att vi får se ett nytt lag i ledningen efter att omgång 21 är spelad. Färjestad är ett annat topplag som ställs mot Skellefteå på hemmaplan. Du kommer även att kunna läsa hur vi tippar utgången i det mötet. Vi börjar dock med att reka mötet mellan ett pånyttfött Djurgården som tar emot Leksand.

Erbjudande SHL Djurgården - Leksand
Djurgården mot Leksand oddsboost

Axelsson tillbaka och vänder direkt

Djurgården bröt äntligen sin långt nedåtgående spiral i förra omgången hemma på Hovet mot ett Växjö som var på väg uppåt. Väldigt starkt gjort. En stor orsak till detta är att Dick Axelsson är tillbaka efter att han lämnade klubben i våras efter att de förlorade SM-finalen. Axelsson låg nämligen bakom allt som förde Djurgården till segern. Han inledde med att göra mål för hemmalaget och spelade sedan fram till de två andra målen som ledde Djurgården till deras första seger sedan 19 oktober. Axelsson verkar vara det lyftet som Djurgården behövde för att hitta tillbaka till vinnarformen igen.

Leksand 2-20 i målskillnad – 4 senaste

Det ser väldigt illa ut för dalalaget. Förlust med hela 0-5 hemma mot Luleå i senaste matchen. Leksand inledde matchen väldigt hoppfullt och såg väldigt piggt ut, men Luleåmålvakten David Rautio höll rent i målet och det gick inte att göra mål på honom. Luleå inledde istället på bästa tänkbara vis när de redan på sitt andra skott i matchen spräckte nollan. Därefter fortsatte puckarna att åka in i hemmalagets mål tills det slutligen stod 0-5. Trots att det mesta är mörkt för Leksand för tillfället såg inledningen bra ut och något de måste bygga vidare på för att försöka vända de negativa resultaten.

Fixar Axelsson ännu en seger?

Ett pånyttfött Djurgården är ingen enkel match för något lag på Hovet. Dick Axelsson visade i förra matchen att han inte har kommit tillbaka till Djurgården bara för att inkassera en lön. Han satsar stenhårt igen. Det var han som lyfte Djurgården i senaste matchen. Leksand befinner sig i en alldeles för tung formsvacka för att kunna ta sig tillbaka mot Djurgården på Hovet. Målskillnaden säger väl egentligen allt, 2 gjorda mål och 20 insläppta på de senaste fyra matcherna. Dessa dåliga siffror kommer inte att hålla borta mot Djurgården. Därför tippar vi vinst till Djurgården hemma på Hovet.

Krydda matchen mellan Djurgården – Leksand med en oddsboost

Om du inte har ett konto hos 888Sport kan du nyttja detta erbjudande. Du har alltså chansen att få en rejält fin boost i oddsen på både Djurgården och Leksand. För att du som ny spelare ska kunna nyttja det här erbjudandet kan du följa dessa steg nedanför.

David Rautio höll rent i kassen

Luleå är i en strålande form. Senaste beviset på det är när de i förra matchen borta mot Leksand vann med hela 0-5. Luleå gjorde redan på sitt andra skott matchens första mål och var extremt effektiva på att nyttja målchanserna. I andra perioden var dominansen total av bortalaget då de fullkomligt hade tagit över matchen. Lagets målvakt David Rautio är dock den stora anledningen till att Luleå kunde vinna med de här siffrorna då Leksand öste på ganska bra i första perioden med skott och chanser. Luleå har även varit fenomenala på hemmaplan, 8 raka vinster och kanske på väg mot den nionde?

Örebro seriens bästa lag

Örebro är bra på riktigt. I toppen av SHL och 12 vinster på de 14 senaste matcherna är ett klart bevis på det. I tisdags mötte de HV71 på bortaplan i en match som stod och vägde i två perioder där Örebro åkte på en hel del utvisningar. Bortalaget var dock nästintill exemplariska i Boxplay då laget höll undan bra. De samlade kraft inför tredje perioden och fick även utdelning. Hela tre mål blev det i sista perioden. Närkelaget leder återigen SHL efter att ha slagit det kanske formstarkaste laget i serien på bortaplan. Luleå får se upp.

Lutar åt uddamålsvinst

På förhand känns det som en oerhört tät match i en tidig seriefinal. Luleå som är seriens bästa hemmalag ställs inför sin kanske svåraste match för säsongen. Örebro är inte ett lätt lag att möta för tillfället eftersom att de radar upp segrar både på hemma och bortaplan. Inget av lagen kommer att dra ifrån med större siffror. Det känns snarare som att det på sin höjd blir vinst åt endera hållet med ett eller högst två mål. Vi tippar vinsten för hemmalaget som med vinsten går upp på förstaplatsen. Luleåmålvakten Rautio såg så extremt säker ut mot Leksand.

Returen mot Oskarshamn – Ett bottennapp

Färjestad kommer från en chockförlust i senaste omgången när de förlorade borta mot Oskarshamn, laget de vann med 12-0 mot på hemmaplan för bara några veckor sedan. Efter den stora segern hade väl alla mer eller mindre räknat med att det skulle bli en till trepoängare borta mot Oskarshamn. Färjestad visade sig inte kunna leva upp till sin bästa sida och föll istället. Karlstadslaget ligger bara några få poäng efter den absoluta toppen på fjärdeplats och är en stark kandidat till att kunna överta förstaplatsen i tabellen om de får med sig några fina resultat.

Skellefteå – Livsfarliga om de tar ledningen

Skellefteå mötte i senaste omgången Rögle hemma i Norrland. Inledningen var riktigt stark då de ledde med tre mål en bit in i andra perioden. Rögle kom dock tillbaka och gick upp till 3-2. Hemmalaget var dock för starka och höll undan genom att göra ytterligare två mål då matchen slutade 5-2. Skellefteå har visat sig vara starka när de inleder en match med att ta ledningen. I alla de matcher de har tagit ledningen den här säsongen har de även slutligen vunnit. En glödhet spelare i Skellefteå nu är Oscar Möller som mot Rögle gjorde två assist.

Färjestad – En vinstmaskin hemma

Färjestad är trots en del svajiga resultat i de senaste matcherna ett väldigt starkt hemmalag. Bara en förlust på de tio senaste matcherna (CL inräknat). Skellefteå har inte övertygat i deras senaste fem bortamatcher (CL inräknat), bara en vinst. Den kom i lagets senaste match mot Oskarshamn som tillsammans med Leksand är seriens strykgäng. Det lutar därför åt att Färjestad kommer att ro hem ännu en seger på hemmaplan. Inte utan problem dock eftersom att Skellefteå är ett lag som även de siktar på de högre placeringarna i tabellen. Vi tippar hemmavinst för Färjestad, men känns som en uddamålsvinst.