Hem tips Du är här

Växjö och Linköping på väg uppåt!

På torsdag 21/11 är det äntligen dags för SHL igen. Tisdagsomgången föll bort för att flera av SHL lagen spelar i Champions League. De matcher vi kommer att gå igenom och ge speltips i är HV71 – Djurgården, Örebro – Linköping och Malmö – Växjö. Alla matcherna med starttid kl:19:00.

  • Vinsten tippar vi tillfaller HV 71. De är inne i en bra form där ett svagt Djurgården inte ska vara några problem att besegra hemma. Vi hämtar spelet hos Bettson till oddset 1.94. Lägg ditt spel här  
  • Vi tippar även vinst till hemmalaget Örebro som därmed kommer att behålla serieledningen och den vill de inte släppa ifrån sig. Spelet hämtar vi hos Unibet till oddset 1.90. Klicka här för att placera ditt spel
  • Växjö är inne i en grym form och fortsätter att befinna sig i den när de besegrar Malmö på bortaplan. Spelet hämtar vi hos Coolbet till det grymma oddset 2.53. Placera spelet snabbt här!

Djurgården med en tung förlust senast

Djurgården mötte i den senaste omgången ett Linköping i vad det verkar som är på väg att klättra uppåt i tabellen. Linköping inledde årets säsong rent katastrofalt och låg länge sist i tabellen, men har på de 4 senaste matcherna tagit fyra vinster, där en av matcherna var mot Rögle där de vann på övertid och därmed inte fick med sig full poäng. För Djurgårdens del har det istället gått uselt eftersom att de har fem raka förluster och har därmed halkat ner på åttonde plats. En stor anledning till detta är att laget för tillfället är tungt skadedrabbat.

Hos Bethard får du alltid fördelaktiga SHL odds
Enormt utbud inom betting!
18 År | Folkbokförd i Sverige | Giltigt för nya spelare | Identifiering med E-legitimation | Allmänna regler och villkor gäller

HV åkte till Leksand för att möta dalalaget. Det blev en snabb ledning för gästerna, redan efter 5 minuters spel stod det 0-2 i mål och sedan fortsatte HV dominera matchen som slutade 0-4 till slut. Detta var andra matchen i rad där HV höll nollan. Förra matchen höll de nollan mot Rögle. Laget är inne i en fin period nu med tre raka segrar och 16-1 i målskillnad. Ingen lätt motståndare för ett Djurgården ur form. En spelare värt att kolla in i matchen mot Djurgården är Joakim Andersson som har gjort mål två matcher i rad nu.

För tuff uppgift för Djurgården

Det känns inte som att Djurgården kommer att åka till Jönköping för att vända den negativa trenden eftersom att HV är inne i en alldeles för bra period för att vika ner sig nu. Plus att deras målstatistik imponerar. Inte nog med Djurgården är tungt skadedrabbat, målvaktsspelet fungerar inte heller och därför finns det inte mycket som talar för att de ska kunna mäta sig med HV på bortais. Åttonde placeringen för Djurgården känns därmed rättvis och det mesta talar för att de fortfarande kommer att befinna sig där efter att HV är klara med dem. Ettan känns självklar här.

Serieledarna Örebro mot ett Linköping på uppgång

Örebro gick i och med segern mot Malmö i senaste omgången upp till den absoluta toppen av tabellen och är inför omgång 19 serieledare i SHL. En match som de inledde på bästa sätt genom att ta ledningen tidigt, men var sedan nära att förlora ledningen när Malmö hämtade upp till 2-3. Örebro höll sedan undan och vann. Lagets målvakt Dominik Furch storspelade i målet och räddade 27 av 29 skott. Det var Örebros fjärde seger på de fem senaste matcherna där de även har vunnit mot lag som Skellefteå, Färjestad och Rögle. Placera ett spel på matchen här!

Motståndarna Linköpings nyckel till framgång i deras senaste match där Djurgården stod för motståndet var att de utnyttjade sin fördel i Powerplay och gjorde mål i samtliga fyra. Även i matchen innan gjorde Linköping tre mål i numerärt överläge. Något som motståndarna Örebro får se upp med helt enkelt. Någonting annat Örebro får se upp med är Andrew Gordon som är inne i en grymt bra form då han gjort 13 poäng på de 11 senaste matcherna. Hans form kan vara en starkt bidragande orsak till lagets förlustfria svit på 4 matcher.

Linköping förlorade senaste mötet

När lagen möttes tidigare under säsongen, den gången i Linköping, vann Örebro med 2-5 och även om Linköping har sett riktigt bra ut på sistone kan det det komma att bli en svår uppgift mot Örebro som kommer att göra allt för att behålla ledningen i SHL. Det känns som att de har passerat obemärkt förbi till toppen som en outsider ingen hade räknat med. Vi tippar att Örebro även tar tre poäng denna gång hemma. Linköping har varit alldeles för svaga på bortaplan då endast har lyckats skrapa ihop 5 poäng under hela säsongen.

Bra odds på SHL hos NordicBet
100% till 100 kr
18 År | Folkbokförd i Sverige | Allmänna regler och villkor gäller | Stödlinjen.se

Växjö mer övertygande efter varje match

Växjö låg som bekant på de nedre platserna ett långt tag i årets säsong, men har verkligen gjort en rejäl uppryckning på senaste och ligger idag på den sista slutspelsplatsen. Klubben befann sig i en minikris och för att lösa det värvade laget in nya spelare. Ett av nyförvärven är Miika Koivisto som i sin debutmatch började på bästa sätt när han avgjorde på övertid mot det besökande Färjestad. Segern var lagets fjärde på de fem senaste matcherna och laget är inne i en fin form. Något som de dock måste förbättra sig i är Powerplay där laget inte gjort mål på sex raka matcher.

Malmö hade inte en alltför lätt uppgift i den senaste matchen när de ställdes borta mot serieledarna Örebro. Efter en svag inledning åkte de på ett underläge med 2 mål i första perioden, men hämtade sedan upp till 2-2. Till slut visade sig dock Örebro vara ett alldeles för bra motstånd och istället blev det en förlust med 3-2. Malmö har i sina senaste fem matcher spelat väldigt ojämnt där var och varannan match har pendlat mellan vinst och förlust. Malmö har visat sig vara starka mot de lite sämre lagen, men spelat desto sämre mot de bättre lagen. Det är svårt att veta var man har Malmö då resultaten känns spretiga.

Växjö vinner på bortais

Växjös uppryckning har varit minst sagt imponerande, även om det hela tiden kändes som att den skulle komma någongång, men den har hela tiden uteblivit. Nu känns det som att den är ihållande. Som vi nämnde ovan har de värvat sig ur krisen och där har de fått in en massa tillskott som börjat leverera på väldigt kort tid och stabiliserat laget. Det ser väldigt hoppfullt ut för Växjö och därför tippar vi dem som bortasegrare mot Malmö. Placera ett bet snabbt och smidigt här

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se