Hem tips Du är här

Fortsätter Malmö sin fina form?

I omgång 9 av SHL säsongen tar Malmö emot det besökande Skellefteå i Malmö Arena. Matchen spelas ikväll torsdag 10/10 kl 19:00!

Marknader med högt spelvärde i matchen

  • Malmö har varit ett produktivt lag i andra halvleken denna säsong och gjort över 1.5 mål i andra halvleken i tre av deras senaste fyra matcher. Vi tippar därför att de fortsätter i samma stil i mötet mot Skellefteå. Vi hämtar spelet hos Unibet som ger oss oddset 4.20 på spelet. {Placera ditt spel här!}
  • Vi lägger ytterligare ett spel på Malmö i andra perioden, men den här gången som vinnare. Malmö har i sina senaste 9 hemmamatcher vunnit 7 gånger i andra perioden. Dessutom erbjuds vi riktigt fina odds på spelet hos 888Sport. Vi lägger spelet på att Malmö vinner andra perioden till oddset 2.55 hos 888Sport. {Placera ditt spel här!}
  • Malmö har spelat stabilare än Skellefteå i de senaste fem matcherna då de endast har dragit på sig en förlust. Med en sån jämn och stabil form de uppvisat tippar vi inget annat än seger för hemmalaget. Vi hämtar spelet hos Coolbet som ger oss oddset 2.25. {Placera ditt spel här!}
  • Med sin fina poängskörd kommer Skellefteås Joakim Lindström vara ett ständigt hot mot Malmö i matchen. Denna säsong har han redan gjort fem mål på de inledande åtta matcherna. Vi spelar honom som målskytt i matchen till oddset 2.50 hos NordicBet (Spelet inkluderar även om han skulle göra mål på övertid). {Placera ditt spel här!}

Malmö starka hemma

Malmös säsong inleddes på sämsta tänkbara sätt när de på hemmaplan åkte på en uddamålsförlust med 3-4 mot det besökande Rögle. Malmö studsade snabbt tillbaka från förlusten och redan i den andra omgången när de mötte Luleå hemma vann de med klara 4-1. Malmö har inte sedan den första matchen åkt på en förlust på hemmaplan och med endast en bortaförlust i bagaget mot Färjestad har de hittills gjort en stark säsong. Malmö har i sina två vinster hemma vunnit med 4-1 mot Örebro och Luleå. Malmö ligger på åttonde plats inför matchen och kan vid vinst klättra förbi Skellefteå i tabellen, om övriga resultat går deras väg.

Med de positiva resultaten Malmö åstadkommit i de senaste fem matcherna med fyra vinster och endast en knapp förlust på bortaplan mot ett Färjestad som är favoriter till att vinna SM-guldet går skånelaget som tåget. De spelare som har utmärkt sig mest under den uppåtstigande formkurvan är framförallt målvakten Oscar Alsenfeldt som nästan spikat igen helt i målet efter bara tre insläppta puckar i de senaste tre matcherna. Offensivt har framförallt Emil Sylvegard, Frederik Storm och Fredrik Handemark stått för bra insatser när de i allra högsta grad har bidragit till Malmös succéfyllda start på SHL säsongen.

Skellefteå två bortavinster

Skellefteå har inlett årets säsong med flera övertygande vinster. Med endast en tung förlust på hemmaplan när de blev slagna med 1-6 mot Frölunda kom de tillbaka starkt med två raka vinster mot HV71 och Linköping. I den senaste omgången spelade de borta mot Örebro och fick se sig besegrade med 5-1. Formen på bortaplan har varit lite tvivelaktig den här säsongen som lämnar en del frågetecken inför mötet mot hemmastarka Malmö som dessutom är inne i en fin form. Det som talar till Skellefteås fördel är att de ändå har två bortavinster mot tunga lag som HV71 och Växjö.

Skellefteå har en trupp med flera potentiella spelare att hamna i toppen av poängligan. Joakim Lindström fortsätter i rasande takt att ösa in poäng för Skellefteå och kommer att vara en spelare Malmös backar måste ha full uppsikt över i matchen. Två andra Skellefteåspelare som till allra högsta grad varit orsaken till lagets fina facit är Oscar Möller och Andreas Wingerli där Möller ligger på lika många poäng som Joakim Lindström, 9, och Wingerli ligger på 6 poäng såhär långt. Lagets förstemålvakt har inlett säsongen riktigt bra med ett snitt på 2.31 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 90.79.

Tar Skellefteå sin tredje bortavinst?

Två väldigt jämna lag när man kollar på de individuella mötena. Två vinster vardera och en oavgjord match (som Malmö vann på övertid) från de senaste fem mötena. När lagen möttes senaste gången i förra årets SHL säsong spelades matchen även då i Malmö Arena, Skellefteå vann den matchen med 0-2. Matchen innan dess som även den spelades i Malmö Arena vann Malmö med 3-2. Malmö är inne i en stark period där det mesta har gått deras väg och vi tippar att den fina formen kommer att fortsätta hålla i sig i mötet mot Skellefteå. Vi tippar vinst till Malmö.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se