Hem tips Du är här

SHL Brynäs – Frölunda speltips

Tid: 16:00

När: Lördag

Plats: Gavlerinken Arena, Gävle

Då var det dags för Brynäs IF att göra upp mot Frölunda HC i den 8:de omgången i SHL. En match som utspelar sig i Gävle på Brynäs hemmaarena. Frölunda som har startat säsongen fenomenalt bra och leder tabellen med sina 19 poäng, möter Brynäs som ligger även dom i det övre segmentet av tabellen nämligen på en 4:e plats med 12 poäng. Inte så pjåkig start för Brynäs heller! Båda lagen har spelat 7 matcher i årets upplaga av SHL

Frölunda som har startat denna säsongen på ett strålade sätt och har vunnit alla(!) sina 7 spelade matcher, och kommer komma till denna matchen med självförtroendet på topp. Det kommer inte vara lätt för Brynäs att ta sig an ett lag med 7 raka segrar i bagaget. Brynäs har med sig 4 segrar fram till att den åttonde matchen ska spelas. Dom har dock vunnit alla matcher dom spelat på hemmaplan, är denna hemmamatch för Brynäs det som kommer sätta stopp för Frölundas ”winningstreak”? Det är upp till bevis, och på Lördag får vi reda på detta.

I Torsdagens match 8/10, så mötte Frölunda Modo på hemmaplan, vilket resulterade i en utklassning från Frölundas sida och resultatet slutade hela 7-0. Frölunda körde totalt över Modo, och spelade denna matchen med stort självförtroende det var ingen tvekan om vilket som var det starkaste laget. Frölunda har bevisat att dom har ett rätt starkt powerplay, då dom gjorde mål på hälften av sina 6 powerplay. Jonatan Bjurö som var målvakt i matchen mot Modo gjorde sitt jobb och höll tätt i kassen hela matchen, han utförde ett antal skickliga räddningar, och Frölundas lag känns nästan oövervinneligt.

Brynäs spelade även dom på Torsdagen (8/10), denna match var mot Luleå. Matchen slutade 4-3 till Brynäs, även denna matchen var en hemmavinst för Brynäs som visat sig vara riktigt starka på hemmaplan då de som tidigare nämnt inte förlorat en enda match på hemmaplan i årets SHL. Brynäs fick ett tuff start men lyckades sedan vända matchen till sin fördel. Luleå gjorde ett sent mål i den första perioden och det dröjde ända till period 3 innan Brynäs lyckats kvittera och gjorde 2-2. Sen efter det spelade Brynäs bara bättre och bättre och det slutade med en vinst för hemmalaget.

Brynäs dras med några skador i laget inför Lördagens möte, bland annat den 24 årige backen Simon Bertilsson som trots sin ringa ålder redan haft en lång skadehistorik, nu har han skadat sig på nytt och kommer med stor sannolikhet att missa matchen mot Frölunda. Frölunda har inga allvarliga rapporterade skador inför lördagens match och det ser ut att kunna bli en spännande match. Om man kollar på hur de båda lagen har presterat tidigare i säsongen kommer det med allra största säkerhet att bjudas på en spännande match med många mål.

Vårt speltips:

Odds enligt Unibet.

Frölunda måste ses som favoriter i denna matchen då dom har 7 raka segrar med sig fram till att den 8:de omgången ska spelas. Dom har bevisat att dom har ett oerhört starkt lag. Och jag tror att Frölunda kommer vinna denna matchen. Frölunda har visat att dom är ett offensivt lag som gör tidiga mål i matcherna. Det kan därför vara värt att tippa på att Frölunda gör första målet till ett odds av 1.85 enligt unibet. Det är bra odds om man vill betta pengar på Frölunda, oddsen för en vinst till Frölunda är 2.30 enligt unibet.

Brynäs har vunnit alla hemmamatcher denna säsongen och kan bli farliga på hemmaplan mot Frölunda, Brynäs har startat säsongen rätt bra, och ser faktikst ut att kunna bjuda Frölunda på ett bra motstånd på Lördag. Om detta räcker får vi reda på Lördag men jag tror inte att det räcker till en vinst för Brynäs, trots att dom visat sig vara starka på hemmaplan så har dom även en skada i laget i form av deras viktiga back Simon Bertilsson . Oddsen mellan de två lagen är rätt jämna, oddsen för att Brynäs vinner matchen ligger på 2.6 gånger pengarna enligt unibet.

Oddsen att matchen slutar lika är rätt bra om man är sugen på en chansning, oddsen ligger på hela 4.1 gånger pengarna. Och det är inte helt otroligt att matchen slutar lika, det kan vara kvällens skräll!

bif_vs_fr_lunda_1201628869_17398286

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se