Hem tips Du är här

Premier League: Livsviktiga poäng på spel mellan Swansea och Southampton

En oerhört spännande drabbning är vad som väntar oss i dagens enda Premier League-möte. Swansea tar emot Southampton hemma på Liberty Stadium och båda lagen måste ta tre poäng i jakten på ett nytt kontrakt i högstaligan.

Interwetten 200px

Båda lagen har två matcher på sig att försöka säkra det nya kontraket. Kampen om överlevnaden lever i allra högsta grad och det är ingen hemlighet att båda lagen behöver gå för tre poäng ikväll. Inför kvällens möte har båda lagen 33 inspelade poäng och Southampton är just nu på säker mark tack vare bättre målskillnad än Swansea.

Men det är inte bara Swansea och Southampton som är indragna i streckstriden. Huddersfield ligger tre poäng före, men har två tuffa matcher kvar där de ska möta Chelsea och Arsenal. Förlorar de dessa samtidigt som antingen Swansea eller Southampton vinner sina kvarstående matcher kan det mycket väl bli så att Huddersfield är ett av lagen som åker ur. Det krävs dock att den som förlorar ikväll vinner sin sista match och i så fall är det målskillnad som avgör vem som klarar sig kvar.

Även West Bromwich har en liten chans på överlevnad. Skulle Swansea och Southampton kryssa ikväll och förlora sina respektive avslutande matcher samtidigt som de själva vinner sin sista match kan de klara sig kvar. Här är ställningen inför avslutningen:

  1. Huddersfield 36 poäng, -29 i målskillnad. Kvar att möta: Chelsea och Arsenal.
  2. Southampton 33 poäng, -19 i målskillnad. Kvar att möta: Swansea och Manchester City.
  3. Swansea 33 poäng, -26 i målskillnad. Kvar att möta: Southampton och Stoke.
  4. West Brom 31 poäng, -23 i målskillnad. Kvar att möta: Crystal Palace.

Swansea har bara förlorat två hemmamatcher under Carvalhal

Carlos Carvalhal har sedan sin ankomst till Swansea och Premier Leauge i vintras inte bara förgyllt tillvaron med fyndiga citat, utan också levererat resultat på planen. När portugisen tog över laget var de hjälplöst sist i tabellen och det var många som trodde att de skulle bli först att degraderas till Championship. Men Carvalhal har gjort ett gediget arbete med laget och ett tag i våras var de uppe på säker mark. Därefter har dock resultaten svikit och i och med förlusten mot Bournemouth förra veckan är laget nu uppe i sju raka matcher utan vinst.

Hemma i Wales har de däremot bra självförtroende. Sedan Carvalhal tog över har laget bara förlorat mot Tottenham och Chelsea på Liberty Stadium och de har dessutom vunnit fyra av sina sex senaste matcher på hemmaplan. Därmed är förhoppningarna hos Swansea-supportrarna höga om att knipa tre blytunga poäng även ikväll när Southampton kommer på besök.

Svag bortaform på Southampton

Förra veckans 1-1-resultat mot Everton innebar att The Saints nu är uppe i tre raka matcher utan förlust. Det såg länge ut som att de skulle kriga sig till alla tre poängen, men bottenlag som de är har de inte det där flytet, utan istället kunde Tom Davies rädda en pinne till Everton på tilläggstid. Nu får Southampton istället ta nya tag och försöka vinna sina två resterande matcher för vara hundra på att säkra en plats i nästa års Premier League.

Bortaformen är dock allt annat än bra. Senast laget vann en bortamatch i ligaspelet var mot West Bromwich i början av februari och det gör inte saken bättre att de bara vunnit två av sina 23 senaste matcher i Premier League. Nu återstår det att se om Mark Hughes ska hjälpa till att spela ner även Southampton i Championship.

Hämta bonus hos Interwetten här

Det är fina odds på Swansea-seger ikväll och även om detta kommer att bli en oerhört jämn fight väljer vi att se till statistiken. Swansea har bara förlorat två hemmamatcher sedan Carvalhal tog över och dessutom har man vunnit sin fyra av sex senaste hemmamatcher. Southampton har inte vunnit på resande fot sedan februari och två vinster på sina 23 senaste är allt annat än starkt.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på att Swansea vinner matchen till odds 3.05 hos Interwetten. Där finner även du som ny medlem på sajten en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor.