Hem tips Du är här

Speltips med högsta odds Östersund – AIK

Den regerande svenska mästaren åker norrut för möte med Östersund, ett lag i fritt fall. Från att ha spelat åttondelsfinal mot Arsenal i Europa League ligger man idag indragen i bottenstriden med endast fem poäng från negativt kval. Ordföranden Daniel Kindberg kan hamna i fängelse samtidigt som laget vunnit 1 match på sina 14 senaste. Det är inte en resultatrad som håller för en klubb som Östersund, men samtidigt är man relativt svårslagna när man får det att stämma på hemmaplan.

AIK är med och slåss om guldet men har en tung vecka bakom sig. Förlusten mot Kalmar med 1-2 hemma förra helgen är inte något fansen accepterar även om Norling roterade inför kvalmatchen till Europa League mot Celtic. I Skottland blev det inte heller någon direkt succé efter förlust med 2-0 och AIK är långt ifrån miljonerna som ett gruppspel i Europa League innebär. Däremot finns chansen fortfarande på SM-guld och en seger mot Östersund skulle ta laget närmre serieledning, framförallt eftersom guldkonkurrenterna MFF och DIF möts i helgen också.

Speltips Östersund – AIK

Oddsanalys Östersund – AIK

Det kan bli en intressant match på Jämtkraft Arena men någon direkt fartfylld fotbollsupplevelse förväntar vi inte oss. AIK har inte fått spelet att stämma de två senaste matcherna där det dels blev förlust mot Kalmar med 1-2 hemma, ett resultat som inte är okej någonstans med tanke på att Kalmar låg kring nedflyttning och inte hade vunnit på månader. Fiaskot förlängdes med 2-0 borta mot Celtic och nu är AIK på väg ur Europa League. Det som såg så lovande ut med chans på SM-guld och spel i Europa har nu helt plötsligt blivit något annorlunda.

AIK har fortfarande chans på guld men behöver vinna mot Östersund för att ta igen poäng. Framförallt har man läge när MFF och Djurgården – lagen före AIK i tabellen – ställs mot varandra i en seriefinal. Nu tror vi att det blir en tuff uppgift för ”Gnaget” framförallt med resan i Europa i benen och därför kör vi ett bet att det blir kryss i matchen. Bra odds får vi hos Nordicbet som ger 3,55.

Vi har inte direkt fått se några målfester när AIK spelat, i allafall inte särskilt ofta. Vi tror inte det blir många mål den här matchen heller utan kör under 2,5 mål till oddset 1,63 hos Hajper. En liten slant placerar vi också på resultatet 0-0 som ger hela 8,50 gånger pengarna hos Bet365.