Hem tips Du är här

Massor av spelvärde i omgång 15 av SHL

I omgång 15 av SHL där alla matcher går av stapeln på torsdag 31/10 med starttid kl:19:00 analyserar vi matcherna mellan Luleå – Rögle, Malmö – Frölunda, Skellefteå – Djurgården och Växjö – Leksand.

  • Vi tippar bortavinst till Frölunda i mötet borta mot Malmö. Frölunda är i en såpass överlägsen form för tillfället att de kör över i princip alla lag. Spelet hämtar vi hos Betsson till oddset 2.28   Spela på Frölunda med högst odds  
  • Luleå med sin fina form som har fått dem att klättra i tabellen tar tre poäng mot Rögle hemma. Vi hämtar spelet hos Unibet till det fina oddset 2.00   Lägg spelet på vinst för Luleå här!  
  • Skellefteå i bra form på hemmaplan med tre vinster på de fem senaste matcherna tippar vi kommer att räcka för att även ta med sig Djurgården i sin vinstrad. Vi lägger spelet hos NordciBet som ger oddset 2.02   Spela på Skellefteå genom att klicka här!  
  • Leksand helt under isen med endast ett poäng på de senaste 9 matcherna. Det håller inte borta mot ett Växjö som är på väg uppåt i tabellen. Vi lägger spelet hos Coolbet till oddset 1.73   Spela på Växjö här!  
Lag1X2Spelbolag
Malmö – Frölunda2.754.302.28
Luleå – Rögle2.004.153.35Unibet logo
Skellefteå – Djurgården2.024.253.15Nordicbet
Växjö – Leksand1.704.554.50

Malmö – Frölunda

I drabbningen mellan de två storstadslagen är det toppen mot botten. Frölunda är alltjämt i topp i en väldigt jämn tabell. Malmö hade en fin inledning på säsongen och spelade över toppen av sin förmåga. Laget har dock i de fem senaste matcherna tappat allt och endast mäktat med en vinst hemma mot svaga Oskarshamn. Just nu pågår det en minikris i Malmö då de måste hitta tillbaka till formen de hade i början av säsongen. Efter den senaste tidens resultat känns det väldigt mycket uppförsbacke att vända den negativa trenden mot serieledarna.

Desto bättre ser det ut för motståndarna Frölunda som toppar tabellen inför omgång 15. De senaste tidens resultat är extremt imponerande då laget har vunnit 13 av de 14 senast spelade matcherna. Frölunda har med målskillnaden 53-29 släppt in näst minst mål och gjort näst flest mål i SHL. Frölunda har på bortaplan bara en förlust inför matchen borta mot Malmö och är därmed det näst bästa bortalaget sett till poäng efter Rögle. Frölundas statistik i gjorda mål talar sitt tydliga språk där de har gjort minst fyra mål framåt i tio av de tretton senaste matcherna.

Våran analys av matchen

Frölunda är helt överlägset Malmö sett till inbördes möten. Dessutom är de extremt produktiva mot Malmö och öser oftast in mål. Malmö har vunnit två av de tio senaste mötena mellan lagen där båda vinsterna har kommit på hemmaplan. Lagen har då under de senaste tio matcherna mötts fyra gånger i Malmö. Förra säsongen i mars var senaste gången lagen möttes i Malmö och då körde Frölunda över Malmö med 3-5. På de fyra matcher lagen mötts i Malmö står det 2-2 i matcher. Sett till hur lagen har presterat den här säsongen tippar vi Frölunda som självklar segrare i mötet.

Luleå – Rögle

Rögle som ledde ligan ett bra tag har nu tappat i de två senaste matcherna. Luleå däremot går fram som tåget med fem raka vinster(inräknat CL). De har i den senaste segerraden plockat fullpoängare mot riktigt bra motstånd som Färjestad och Skellefteå borta. Extremt starkt gjort mot två av ligans bästa lag. I deras senaste match hemma som var mot Malmö vann de ganska enkelt med 3-0 och är därmed även i en bra form på hemmaplan. Dessutom har de bara förlorat en match hemma på de fem senaste. Fortsätter Luleå på samma spår är de snart förbi Rögle däruppe.

Rögle kom tillbaka med besked efter de senaste svaga resultaten när de fullkomligt krossade Djurgården på Hovet. Matchen slutade hela 1-5. Det är alltså en storvinst på bortaplan mot ett lag som har tagit poäng i de senaste åtta matcherna. Rögle fick äntligen igång på sitt Powerplay spel igen efter att de hade gått mållösa i numerärt överläge två matcher i rad. Men Rögle visade även rejäl styrka när de i boxplay gjorde två mål med bara 22 sekunders mellanrum. Efter den fina insatsen mot Djurgården känns det som att Rögle är ett betydligt större hot mot Luleå igen.

Våran analys av matchen

Rögles vinst borta mot Djurgården ändrar förutsättningarna en aning inför mötet mot Luleå. Framförallt visar det på hur starka Rögle kan vara, men då ska vi ha med i beräkningen att Rögle har haft det väldigt lätt mot Djurgården eftersom de tog sin femte raka seger. När lagen möttes senaste gången den här säsongen krävdes det ett avgörande på övertid och då var det Rögle som hade hemmaplan. Vi tippar därför på ytterligare ett jämnt möte som mest troligt kommer att sluta med en uddamålsvinst där Luleå vinner för att i och med de fyra vinsterna de tagit på hemmaplan har visat sig varit extremt svåra att göra mål på med endast tre insläppta mål.

Skellefteå – Djurgården

Skellefteå har inför matchen mot Djurgården tre förluster bakom sig. Dessa tre förluster kommer mot några av ligans bästa lag, så egentligen ser det inte så illa ut. Den tyngsta av dessa förluster kom i det så viktiga Norrlandsderbyt mot Luleå som dessutom förlorades på hemmaplan, men Luleå är inne i ett stim av goda resultat och rider på en formtopp. Skellefteå känns starka nog att kunna ta sig ut ur de senaste tidens svaga resultat ganska omgående. De har tidigare under säsongen vunnit mot betydligt svårare motstånd hemma än Djurgården, som Färjestad.

Djurgården kommer från en riktigt tung förlust i senaste mötet mot Rögle, vilket var lite oväntat eftersom att Rögle har sviktat en del i de senaste matcherna. Matchen på Hovet slutade 1-5 till gästerna. Innan matchen hade Djurgården fått med sig poäng i de åtta senaste matcherna, vilket Rögle nu bröt. Målet som Djurgården gjorde ger en del positiva besked eftersom att det var lagets första mål i powerplay på sex matcher. Något de måste bära med sig in i matchen mot Skellefteå vid numerära överlägen för att ha en chans på poäng.

Våran analys av matchen

Båda lagen går in i matchen med en varsin 5-1 förlust i bagaget. Lite värre är det för Djurgården eftersom att de föll ihop totalt på hemmaplan mot ett Rögle som har underpresterat i de senaste matcherna. Skellefteås förlust borta mot Frölunda är mer begriplig då Frölunda har kommit igång på allvar den här säsongen och har 13 vinster på de senaste 14 spelade matcherna. Skellefteå är i en bra form hemma med tre vinster på de fem senaste matcherna, och återigen var förlusten hemma mot Luleå endast med uddamålet. Vi tippar att Skellefteå som med fördelen av hemmaplan och dessutom en betydligt längre vila än gästerna vinner matchen.

Växjö – Leksand

I bottenmötet mot Leksand uppenbarar sig en bra chans för Växjö att studsa tillbaka på den vinnande vägen igen. Laget har inte gått att känna igen den här säsongen med idel dåliga resultat som har fört laget ner på 12:e plats i tabellen. Det är inte bara mörker för Växjö den här säsongen då de har stått för några riktigt bra prestationer. Framförallt då borta mot mästarna Frölunda som de fick med sig ett poäng mot efter att de förlorade i övertid. Växjös största problem har varit att ta poäng på bortaplan och för att klättra uppåt i tabellen är det ett måste.

Leksand är helt under isen efter att de hade inlett säsongen så bra. Känns nu som att de är ett lag som kommer att få det tufft att ta sig ur bottenskiktet. Det finns tyvärr inte mycket som talar för att de kommer att röra på sig uppåt i tabellen och är väl mer eller mindre cementerade där nere. När Leksand åkte till Gävle för att möta Brynäs i derbyt kom dalalagets första poäng på 9 matcher efter att de hade förlorat matchen på straffar. Om Växjö är i dålig form är Leksand i en desto större kris.

Våran analys av matchen

Ett Leksand i en usel form möter hemmastarka Växjö i en match som på förhand känns som att den kommer att bli väldigt ensidig. Växjö ser bättre ut för varje omgång medans det är totalt tvärtom för Leksand. Dalalaget kommer från en tung förlustrad på 9 matcher. Mer eller mindre ett hopplöst läge då de ser ut som ett lag som med all sannolikhet kommer att få kvala för att hänga kvar i serien. Växjö har inför matchen tre vinster hemma på de fem senaste matcherna och eftersom att Leksand har uppvisat så extremt svag form på sistone tippar vi vinsten till Växjö.