Hem tips Du är här

Oddstips och speltips Djurgården – Luleå 28/2-19 SHL

Ikväll smäller det i Stockholm. Då tar nämligen seriefyran Djurgården emot andraplacerade Luleå i en match som kan komma att innehålla det mesta. Med sju omgångar kvar av SHL:s grundserie lär vi får se en hel del intensitet och kamp i matchen, något som alltid är uppskattat ur ett supporterperspektiv. Vi ska nu undersöka förutsättningarna inför matchen så här långt.

Hur slutar matchen? Vi ger dig spel och oddstips på Djurgården – Luleå här!

Oddsen ligger hos Betsafe till Djugårdens favör. Du hittar odds på Djurgården som vinnare på 2.25 och att Luleå vinner hittar du odds2.8. Så att det kommer bli en jämn kamp är att räkna med. Du kan även prova på Betsafe Cashout funktion om du känner att ditt bett inte kommer gå vägen.

Lagens säsong hittills

Börjar vi med Djurgården så är de ett lag som har överraskat positivt den här säsongen. Närmare bestämt så ligger de på fjärdeplatsen i tabellen efter 45 spelade omgångar, och mycket talar för att dem kommer att lyckas ta sig till slutspel. I SHL innebär vinst efter ordinarie speltid 3 poäng medan vinst på övertid betyder 2 poäng, straffvinster 1 poäng och förlust 0 poäng. Tittar man på Djurgårdens facit hittills så har de lyckats spela ihop 74 poäng. Av dessa kommer 60 från vinster efter ordinarie speltid, 8 kommer från övertidsvinster och 6 kommer från straffvinster, Med tanke på hur jämn tabellen är så ligger dock Växjö på lika många poäng som Djurgården, dock med sämre målskillnad och +/-. Trots att Djurgården ligger bra till måste de alltså kämpa in i det sista för att kunna ta sig hela vägen till slutspel.
För Luleå ser situationen betydligt mer lugn och avslappnad ut än vad den gör för Djurgården. Luleå har nämligen gjort en oerhört stark säsong och ligger för närvarande på andraplats i tabellen, endast 1 poäng bakom ledande Färjestad. Luleå har närmare bestämt spelat ihop hela 84 poäng efter 45 omgångar av serien. Av dessa kommer 60 efter ordinarie tid, 16 efter övertid och 6 efter straffvinster,

Tidigare möten under säsongen

Tar man sig en titt på de tidigare mötena mellan de båda lagen denna säsong så är det Luleå som har dominerat. Lagen har nämligen mötts tre gångar och Luleå har vunnit samtliga av dessa matcher. Första gången lagen möttes för säsongen, 6 oktober 2018, så vann Luleå med 1-0 på bortaplan efter övertid. I matchen därefter blev det istället vinst med 4-1 för Luleå, denna gång på hemmaplan. Matchen därpå ägde även den rum i Luleå och slutade med en 2-1 vinst till Luleå. Djurgården har alltså inte haft mycket att sätta upp emot Luleå den här säsongen, något som mycket väl kan påverka spelarna mentalt inför match.

Djugårdens  nuvarande form

Hur ser det då ut med lagens form för tillfället? Tittar man på Djurgårdens så ser det lite sådär ut. Deras fem senaste matcher har slutat med två förluster och 3 segrar. Det var i de två första samt den sista av de 5 matcherna som Djurgården åkte på förluster. Det anmärkningsvärda med det hela är att det de första båda gångerna skedde mot bottenlaget Örebro.
Först slog de Djurgården på hemmaplan med hela 5-2 och därefter vann de i nästa match på bortaplan med 2-0. För Djurgårdens skull kom dock eländet till att ta slut tillfälligt efter de båda matcherna mot Örebo, och därefter har laget 2 raka segrar.
Den första av dem ägde rum 20 februari då Djurgården besegrade Malmö med 2-1 på hemmaplan. I matchen därför blev det vinst med 3-2 mot Linköping på bortaplan.
Efter dessa två matcher föll Djurgården dock på nytt, denna gång med 0-2 borta mot Växjö Lakers. Ska Djurgården ta sig till slutspel är det bäst att de rycker upp sig redan nu, och för närvarande finns det inte mycket som talar för att Djurgården kommer att gå segrande ur kvällens match.

Luleås nuvarande form

Tittar man istället på Luleås fem senaste matcher så går det inte att undvika att bli imponerad. Laget har nämligen fem raka vinster och ser för tillfället helt ostoppbara ut. Den första av dessa vinster kom 14 februari på hemmaplan mot Malmö och slutade med en 5-1 seger för Luleå. Matchen därpå mötte Luleå Mora på bortaplan och vann då med 2-1 efter övertid. Därefter var det dags för match mot lokalrivalen Skellefteå på bortaplan, en match som även den slutade med en 2-1 vinst för Luleå, denna gång dock efter ordinarie tid. 23 februari tog Luleå sedan emot Frölunda på hemmaplan och vann med 3-1 efter full tid. I den sista av de fem senaste matcherna för Luleå blev det minst med 1-o mot Rögle på hemmaplan efter övertid.

Lagens poängspelare

Tittar man på de 25 första platserna i SHL:s poängliga så har Djurgården fyra spelare med. Dessa är Jakob Lilja på sjätteplats med 34 poäng, Emil Bemström på plats 10 med 31 poäng, Daniel Brodin på plats 11 även han med 31 poäng och Jacob Josefson på plats 22 med 30 poäng. Djurgården har alltså en bred trupp med många spelare som levererar, något de kan få stor nytta av i ett kommande slutspel.
Luleå har trots sina starka insatser endast med två spelare i topp-25 listan. Dessa är Niklas Olausson på plats 15 med 30 poäng och Robin Kovacs på plats 21 med 30 poäng.

Sammanfattning

Kollar man på samtliga faktorer så är Luleå solklara favoriter. De har en bättre säsong bakom sig, en bättre trupp och en bättre form!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se