Hem tips Du är här

Speltips med höga odds UFC Fight Night Stockholm

UFC Fight Night Stockholm

Lördagen den första juni får vi se två av Sveriges största MMA-stjärnor tävla i Stockholm. UFC UFC Fight Night går av stapeln klockan 18:00 och i galans main-event möter Sveriges Alexander ”The Mauler” Gustafsson amerikanen Anthony ”The Lionheart” Smith. Det här blir en kamp om en potentiell returmatch mot titelinnehavaren Jon ”Bones” Jones, som redan besegrat båda de här deltagarna och hittills är obesegrad.

I galans co-main-event kliver Ilir ”The Sledgehammer” Latifi in för att möta knock-out-artisten Volkan Oezdemir, och även den här matchen utspelar sig i lätt-tungvikt. På eventets main card ser vi andra välkända namn som Jimi Manuwa och Daniel Teymur, och på galans prelims har vi Lina Lansberg som möter Tonya Evinger.
UFC fight night stockholm

Så ser oddsen ut inför UFC Stockholm

Hos oddssättarna är Alexander Gustafsson en klar favorit. Och det är inte särskilt konstigt med tanke på hur Alex presterat den senaste tiden. Alex är rankad tvåa i divisionen och hans senaste förlust var mot den obesegrade mästaren Jon Jones i december 2018.

Alex har totalt vunnit 18 av 23 professionella matcher och 11 av hans vinster har kommit via knockout. Innan förlusten mot Jones kom Alex från två raka segrar mot tuffa motståndare som Jan Blachowicz och veteranen Glover Texeira.

Dessförinnan har Alex besegrat andra kvalificerade motståndare som Jimi Manuwa och Shogun Rua, och hans enda förluster kommer från divisionens absoluta toppskikt – den regerande mästaren Jon Jones, den före detta mästaren Daniel Cormier och Anthony ”Rumble” Johnson, som numera är pensionerad. Det är därför inte särskilt konstigt att Alex är en klar favorit hos svenska bettingsajter.
[casino typ=top3 style=hannes ids=83,15]

Smith – en tuff motståndare för Gustafsson

Men Alex möter en tuff motståndare i oktagonen den första juni. Anthony Smith har vunnit 31 av sina 45 professionella matcher, och precis som Alex förlorade han senast mot Jon Jones. Smith är rankad som fyra i divisionen och innan förlusten mot Jones hade han haft tre raka segrar mot värdiga motståndare som Rashad Evans, Shogun Rua och Volkan Oezdemir.

 

Spelbolagen tror på Oezdemir – kan Latifi överraska?

Till skillnad från Alexander Gustafsson är Ilir Latifi inte en favorit hos oddssättarna. Malmö-fajtern möter knock-out-artisten Volkan Oezdemir, som för närvarande är sjua i divisionen. Ilir ligger på nionde plats, och totalt har han vunnit 15 av sina 21 professionella matcher. Latifi har verkligen presterat bra den senaste tiden då han har tre raka segrar mot farliga motståndare som Tyson Pedro, Ovince Saint Preux och Corey Anderson.

På andra sidan oktagonen kommer Volkan Oezdemir att vänta på honom. Det här är en fajter som gjorde sin UFC-debut relativt nyligen och som skapat ett namn snabbt. Oezdemir har vunnit 15 av 19 matcher, och trots att han förlorat sina tre senaste fajter är han ändå favorit hos oddssättarna. Volkans senaste vinst var mot Jimi Manuwa och sedan dess har han förlorat mot Daniel Cormier, Anthony Smith och Dominick Reyes.
Här nedanför är en sammanfattning av oddsen du hittar på UFC Fight Nights main event. Än så länge kan du bara spela på matchvinnare:

 

Bet365

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith
1.36/3.25
Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi
1.58 / 2.40
Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakic
2.80 /1.45
Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold
2.20/1.70
Damir Hadzovic vs. Christos Giagos
1.44/2.87
Daniel Tyemur vs. Sungbin Jo
2.62/1.53

 

MrGreen

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith
1.38/3.00
Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi
1.53/2.45
Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakic
2.70/1.44
Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold
2.00/1.75

 

Så streamar du matcherna live

Vill du göra spelandet mer intensivt ska livebetta och streama fajterna. Både Bet365 och MrGreen erbjuder livebetting på de här matcherna, och du kan enkelt streama fajterna via UFC Pay-per-view. Du kommer även att kunna streama galan via Viaplay Sport eller Viaplay Total.

 

Speltips för UFC Fight Night Stockholm

För min del är Anthony Smith det bästa spelet på den här galan. Trots att han besegrat riktigt tuffa motståndare den senaste tiden, och dessutom överlevde fem ronder mot Jon Jones, verkar oddssättarna inta riktigt ta honom på allvar. Varför förstår jag inte.

Naturligtvis är Alexander Gustafsson en fenomenal boxare som är väldigt farlig på fötterna. Men vi får inte glömma att Smith har gått nästan dubbelt så många fajter, och vunnit 18 av sina 21 vinster via knockout. Dessutom har ”The Lionheart” ett par submission-vinster under sitt bälte också. Sist men inte minst visade Anthony Smith otroligt mycket hjärta i hans senaste fajt mot Jones. Vi blev alla snabbt varse att Smith valt smeknamnet lejonhjärta av en anledning.

Gustafsson har ett imponerande rekord med 18 vinster, varav 11 kommit via knockout. Men när Gustafsson mötte Jones senaste blev det uppenbart att Alex inte hade särskilt mycket att sätta emot när matchen hamnar på mattan. Däremot visade Smith att han kan försvara och kämpa sig igenom många olika scenarion i matchen mot Jones.

Jag tror därför att Anthony Smiths erfarenhet och järnvilja kommer att leda honom till seger. Får inte Alex in en lika bra träff som han fick mot Texeira tror jag att det blir en lång kväll för Gustafsson. Anthony Smith verkar helt enkelt vara en mer komplett fajter, och dessutom har han högst odds av alla på galans main-event. Jag hade helt enkelt satt mina pengar på att Smith vinner, och spelat hos Bet365.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se