Hem tips Du är här

Odds och experttips Kanada – Finland Ishockey VM 10:e Maj

VM i ishockey 2019 startar ut med den första matchen som spelas mellan Finland och Kanada. Två av favoriterna, så helt klart kommer detta bli en intressant match att hålla koll på. Båda lagen har bra form och har mött varandra ett antal gånger tidigare. Gruppspelsmässigt finns väl inte så stor tvekan att båda dessa lag kommer att gå vidare från grupp A men ska det läggas bet är det intressant att se vad som kan hända i denna match.

Kanada har en fördel i mötet mot Finland

Vi måste komma ihåg att Kanada är en av storfavoriterna att ta guldet och dem har många guld med sig från dessa mästerskap. Senast 2018 föll dem dock ihop totalt och fick åka hem medaljlösa så mycket kan faktiskt hända favoriter. Finland tog senast 2016 en silvermedalj och resultatmässigt vad gäller medaljer är dem på plats 6 mot Kanada som tronar på plats 2. Lagen har inbördes mötts 21 gånger och 12 av dessa har Kanada vunnit, 8 har Finland vunnit och en har blivit oavgjord. Målsnittet är för båda lagen 2,81.

Oddsen ligger till Kanadas fördel

En snabb koll visar att oddsen ligger med vinst för Kanada och dessutom ganska tydliga siffror. Finns det en upsida här att ta hem lite pengar genom att satsa på Finland? Kanada ramlade ur 2018 efter en dålig prestation. Finland tog sig till final 2016 och fick med sig ett silver, 2017 förlorade man bronsmatchen mot Ryssland och 2018 förlorade man mot Schweiz i kvartsfinalen. Kanada har helt klart presterat mer och även jämnare. Vi tror också att Kanada har lärt sig av sitt misstag från 2018 och kanske även helt mental glömt vad som hände. För er som inte kommer ihåg så förlorade man semifinalen mot Schweiz med 3-2 och därefter bronsmatchen mot USA med hela 4-1, alltså det USA som Sverige spelat ut i semifinalen med hela 6-0.

Några odds på matchen Finland – Kanada från våra betting experter:

  • Finland saknar tyvärr lite bra spelare till denna turnering vilket gör att oddsen som sagt ligger till Kanadas fördel. Detta gör också att vi tror detta kan bli en målrik match och ett odds som vi tror kan vara attraktivt är Kanada vinner med +3,5 mål vilket vi får 2,00 på hos MrGreen.
  • Marknaden för vem som gör mål först är också intressant och tror vi nu på Kanada borde det också vara dem som gör första målet. Gör Kanada första målet och även vinner matchen kan vi få 1,92 hos 888sport till skillnad mot ett bet på Kanada vinnare som är 1,52. Alltså 0,4 upp direkt.
  • Kommer Kanada köra över Finland rejält i denna öppningsmatch? Senast 2 maj spelade Finland mot Tjeckien och lyckades vinna med 3-2 men hur går det mot Kanada. Vi tror klart på en hel del mål i den här matchen. Finland är svagare mot förra året och Kanada ställer som vanligt upp med ett riktigt bra lag. Ett odds på vinstmarginal att Kanada vinner med 4 mål stannar på 6,90 hos SpeedyBet eller 3,85 på vinst med 3 mål. Helt klart attraktivt.
  • Ett resultat på 1-5 i denna match är inte orealistiskt. Finland är inte dåliga på något sätt men Kanada är starkare och Finland saknar bra spelare. Att lägga 100 kr på 1-5 ger 25,00 hos Unibet men även 1-4 ger 13,00. Detta är ändå intressanta odds att lägga med mindre insatser.
  • Kanada som vinnare är ett enkelt odds på denna match. Här hittar vi oddset 1,46 hos Bethard och det är väl ett säkert bet men kanske utan extra stor spänning. Kombinera det med något av ovanstående för en roligare bettingupplevelse.

Vår analys av Finland – Kanada

Vi tror att Kanada tar hem detta möte med Finland. Kanada har också laddat upp med en helt ny grund av tränare för laget som kommer från NHL och tillsammans med ett knippe väl etablerade spelare från NHL kommer vi att få se ett stjärnlag. Inte finns det väl på kartan att man heller kommer att förlora öppningsmatchen i VM. Hade historien varit annorlunda där just Finland hade varit en ökänd motståndare man hade haft problem med hade kanske några spöken tittar fram i skuggorna, men inte i detta fall. Vi tycker att vikten ligger till fördel Kanada. Deras tidigare inbördes möten har visat att lagen faktiskt är ganska jämna. Tittar vi bara på dessa data skulle vi tycka att oddsen skulle vara lite mer jämna. I möten har de gjort lika många mål, målsnittet är 2,81 per match och Kanada har fyra mer vinster än Finland. Dock är Kanada ett tyngre lag och har mycket med sig. Slutsatsen blir ändå att med ett tungt lagbygge och extremt erfarna tränare kommer Kanada att fixa detta. Vi lägger våra pengar på Kanada i denna match.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se