Hem tips Du är här

Odds och experternas tips Sverige – Tjeckien 10:e Maj Hockey VM

Premiärdagen den 10 maj för ishockey VM 2019 är det dags för Sverige att ställa upp på isen och möta Tjeckien. Vi ger dig bakgrundsinformation om lagen samt odds tips Tjeckien – Sverige. Båda lagen har mött varandra tidigare ett antal gånger och vi ger dig statistik samt en analys om hur du kan spela på Tjeckien – Sverige.

[casino typ=top3 style=hannes ids=83,15]

Sverige är favoriten i mötet med Tjeckien

Vi tycker såklart att du ska spela på Tjeckien – Sverige matchen. Extra spänning när favoritlaget spelar men det är inte bara det. Sverige är det bättre laget om vi tittar på statistik hur dessa lag har mött varandra tidigare. Vi är inte helt färgade av att vilja ta hem ett tredje guld i detta VM för Sverige. Nåväl, åter till matchen – Tjeckien och Sverige har mött varandra hela 88 gånger sedan 2002 och det har slutat med vinst för Sverige i 52 av fallen och vinst för Tjeckien 35 gånger och endast en gång har det blivit oavgjort. Målsnittet är 3,13 mot 2,73 till fördel Sverige. I de senaste 30 matcherna lagen har mött varandra har Sverige vunnit i 60% av fallen. Statistiken talar sitt tydliga språk, tycker i alla fall vi.

Jämför odds Tjeckien – Sverige VM ishockey

En snabb koll på hur oddsen ligger hos spelbolagen visar att de flesta tror på en vinst för Sverige. Det är heller inte konstigt med tanke på ovanstående statistik och även hur Sverige har presterat de senaste två VM där vi fått med guldmedaljer i bagaget.

Med Carlson Hockey Games som en bra uppvärmning har vi fått några bra indikationer på hur spelet ligger. Därför är det också klar fördel Sverige i denna match.

sverige tjeckien hockey vm 2019 Källa:betphoenix.ag

Lagform och historik Tjeckien – Sverige VM ishockey

Vi vet redan idag att många av de svenska NHL spelarna kommer att vara med på VM och beskeden haglar in att de tackat ja. Vi kan därför räkna med att ha ett otroligt bra lagbygge tills det är dags att ställa upp på isen. Sverige är en av de nationer som gör stora avtryck i NHL och dessa stjärnor kommer även till VM och ställer upp för Sverige. Såklart är detta en stor fördel och ingen har väl tvivel på att formen är på topp för dessa spelare. Sverige har med sig två raka VM guld medaljer och vill defintivt ta en till. Tjeckien har sin senaste medalj från 2012 som är ett brons. Dock har Tjeckien varit riktigt vassa historiskt och leder faktiskt över Sverige med en medalj totalt så dessa ska inte räknas ut. Dock har mycket vatten runnit under broarna sedan Tjeckiens storhetstid, senaste guldet var 2010, alltså hela nio år sedan.

Expert tips Tjeckien – Sverige

Vi kan bara göra förutsägelser efter det vi känner till med statistik och hur lagformen är men visst finns det tydliga tecken här. Att Sverige kommer vinna detta tycker vi är solklart så vårt speltips Tjeckien – Sverige är att det blir Sverige som är segrare. Alltid med favoriter är oddsen lite lägre men varför inte prova på ett kombinationsbet med grund i några av våra oddstips för ishockey VM 2019. Lite högre risk såklart men bättre odds med fler matcher på din betslip.

Matchen sänds för övrigt av SVT detta år och går kl 20 på SVT1. Är du inte i närheten av datorn kan du även se live stream av Tjeckien – Sverige.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se