Hem tips Du är här

Nicaragua La Primera 13:e omgången – Odds & Vinnartips

Nicaragua La Primera är i full gång och det är dags för den 13:e omgången som spelas under onsdagen och torsdagen. Fem matcher spelas under dessa dagar där det utan tvekan är seriefinalen mellan Managua FC och Esteli som är det stora dragplåstret under veckan.

Betta på Nicaragua La Primera

Unibet

Seriefinal och Juventus på plan

Kommer Managua FC att öka på sin ledning till fem poängs marginal eller blir det Esteli som tar över taktpinnen och översta platsen i tabellen? På torsdag har vi svaret och förutom seriefinal väntar fyra andra mycket spännande matcher i La Primera. Där vi bland annat får se Juventus Mangaua möta Chinandega.

Chinandega vs Juventus Managua

Endast en poäng skiljer lagen åt inför onsdagens möte. Chinandega ligger efter men vet att en seger tar upp de på den sista kvartsfinalplatsen som plats sex ger. En förlust däremot och Chinandega ser ut att gå på semester när grundserien är slut. Båda lagen kommer från förluster där de gemensamt också blev nollade men Chinandegas förlust är betydligt mer anmärkningsvärd. 0-7 mot Ferretti är den största förlusten på hela säsongen och nu behövs det en rejäl uppryckning om det ska bli någon kvartsfinal. Juventus Managua vann mot samma Ferretti med 4-1 för två omgångar sedan men senast mot Jalapa blev det klar förlust med 0-2. Enligt spelbolagen blir det en mycket jämn match men Juventus Managua är favoriter att ta alla tre poängen vilket vi också tror de klarar.

Speltips: Juventus Managua vinner matchen till oddset 2,15 hos Unibet.

Ocotal vs Jalapa

Det hålls inte direkt några segercermonier i Ocotal just nu. Två segrar på de tolv inledande matcherna i ligaspelet gör att man ligger näst sist i tabellen och -10 i målskillnad imponerar heller inte direkt. Motståndaren Jalapa ligger på femte plats med dubbelt så många inspelade poäng som sin motståndare. Ändå är det hemmalaget som är favoriter till att plocka segern enligt oddsen, även om samma odds visar att det kommer bli en otroligt jämn match. Kanske är det för att Ocotal haft det relativt lätt mot Jalapa de senaste åren. Visst senast vann Jalapa med 3-1 men innan dess hade Ocotal på tia raka interna matcher där de dessutom vann sju av dessa. Hur som helst tror vi på Jalapa i denna matchen då de känns betydligt hetare.

Speltips: Jalapa vinner till oddset 2,70 hos Betfair.

Sabanas vs Real Madriz

Jumbon Sabanas har vunnit en match på hela säsongen och den kom i andra omgången när man vann borta mot Diriangen med 2-1. Sedan dess har laget spelat tio matcher utan vinna och ligger tack vare detta också sist i tabellen. Torsdagens motståndare Real Madriz har efter en horribel period studsat tillbaka och vunnit sina två senaste matcher samtidigt som man hållit nollan. Nu har laget chansen att ta sin tredje raka vinst när det är jumbon som står på andra sidan planhalvan. Lagen har ställts mot varandra tre gånger tidigare och Real Madriz har vunnit två av dessa medan en match slutat oavgjort. När Sabanas och Real Madriz nu möts igen tror vi att bortalaget är snäppet vassare och vinner matchen. 

Speltips: Real Madriz vinner över Sabanas till oddset 2,55 hos Nordicbet.

Diriangen vs Ferretti

Trean möter fyran och även om det är jämnt enligt placeringen i tabellen är avståndet sex poäng vilket det inte är någon annanstans i tabellen mellan två lag som ligger en placering ifrån varandra. Ferretti inledde strålande men har haft en tung period under mars månad. Dock blev det rejäl ändring på det senast när laget vann med hela 7-0 mot Chinandega. Att det skulle bli lika många mål mot trean Diriangen förefaller osannolikt. Två av lagens tolv senaste interna möten har inneburit över 3,5 mål och det har blivit färre än 2,5 mål i majoriteten av dessa. Nu visar oddsen att det är Diriangen som är relativt klara favoriter. Vi tror på en jämn match men där hemmalaget bör ta segern om de presterar på topp.

Speltips: Diriangen vinner mot Ferretti till oddset 1,64 hos Betsson.

Managua FC vs Esteli

En seriefinal är alltid spännande och när den är mellan två lag som vunnit fyra raka matcher blir det extra nervkittlande, Endast två poäng skiljer ettan Managua FC mot tvåan Esteli vilket innebär att La Primera i Nicaragua kan ha en ny serieledare efter torsdagens matcher. För det krävs det att Esteli vinner borta mot Managua vilket man klarat av tidigare. Senaste mötet mellan lagen slutade dock i seger för Managua FC med 2-0. Om Managua FC spelar på topp ska de vinna men det brukar finnas nerver när det är en stor match mot som väntar. Managua har dock varit oerhört starka i toppmöten under säsongen. Visst förlorade man mot trean Driangen men i övrigt har inget lag på den övre halvan lyckats vinna mot mästaren förrförra säsongen. Vi tror att det fortsätter och att Managua FC utökar serieledningen från två till fem poäng som en seger skulle innebära.

Speltips: Managua FC vinner över Esteli till oddset 1,95 hos Snabbare. 

SPELA PÅ LA PRIMERA

Snabbare logo