Hem tips Du är här

NHL tipset

Denna omgång får ni ta del av ett av de absoluta topplagen i NHL den här säsongen, Washington Capitals, när vi rekar deras möte mot New Jersey Devils. Vi kommer även att gå igenom det stora New York-derbyt mellan Islanders och Rangers där Rangers för bara några dagar sedan vann mötet på Manhattan. Sist men inte minst kommer vi även att reka mötet mellan Boston Bruins och Pittsburgh Penguins där en glödhet Sidney Crosby är tillbaka igen efter en långtidsskada. Samtliga möten spelas på torsdag natt/fredag morgon med start kl:01:00.

Datum och tidMatch1x2Spelbolag
1/17, 01:00Boston Bruins – Pittsburgh Penguins2.144.302.88Mr Green
1/17, 01:00 New York Islanders – New York Rangers1.994.203.25betsson online betting
1/17, 01:00 Washington Capitals – New Jersey Devils1.525.105.20Unibet

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins

Det ser mörkt ut för Boston efter att deras nummer ett i målet, Tuuka Rask åkte på en skada i lagets senaste match då de mötte Columbus Blue Jackets. Inte nog med att de blev av med sin förstemålvakt, det blev även en förlust och detta var lagets andra raka match utan vinst. Den största andledningen till att Bruins inte fick med sig några poäng var Columbus målvakt, Elvis Merzlikins som höll sin andra nolla på raken. Sämsta tänkbara timing för Bruins att stå utan Tuuka Rask när man ska möta ett målglatt Pittsburgh Penguins.

Crosby visade vägen direkt

Som så många gånger förut var det Crosby som levererade stort när Penguins vann mötet mot Minnesota Wild. Detta trots att han inte spelat en minut sedan den 9 november. Han levererade på båda fronter då han stod för ett mål och tre assist. Det var dock inte bara Crosby som storspelade i matchen, även lagets andra superstjärna Malkin stod för tre poäng då han gjorde två mål och ett assist i matchen som slutade 7-3 till Penguins. Laget var innan matchen inne i en bra period, men kommer nu att höja sig ytterligare när Crosby återigen är tillbaka.

Crosby betyder extremt mycket för Penguins

När Crosby återigen är tillbaka i sitt Pittsburgh Penguins lyfter sig laget ytterligare en nivå. Laget var innan han kom tillbaka redan inne i en fin period med tre raka vinster. För Bostons del ser det desto sämre ut efter att ha dragit på sig två raka förluster. Det kommer inte att bli lättare i mötet mot Penguins då de står utan sin förstemålvakt. Med Pittsburghs båda stjärnforwards, Malkin och Crosby skadefria kommer det att bli för tufft för Boston. Penguins har även öst in mål i de senaste matcherna vilket inte bådar gott för Bruins. Tvåan känns självklar.

New York islanders – New York Rangers

Islanders fick i senaste mötet mot Rangers åka tillbaka till Long Island utan poäng efter att de förlorade med de stora siffrorna 6-2 på Manhattan. Men de kom tillbaka direkt när de i senaste matchen mötte Red Wings och vann med hela 8-2. I det mötet gjorde hela sju spelare i Islanders två poäng, en av de spelare som utmärkte sig mest var Brock Nelson som gjorde två mål. Med en såpass jämnt fördelad poängskörd utspridd i stora delar av laget ser Islanders riktigt heta ut inför derbyt mot Rangers plus att de denna gången har fördelen av att spela hemma.

Leder Panarin Rangers till seger?

I en annars ganska tung säsong för Rangers där laget för tillfället ligger utanför slutspelsplaceringarna finns det ändå några väldigt positiva bitar att hämta från laget. Rangers stora stjärna Artemi Panarin ligger i toppen av poängligan i NHL och har i skrivande stund samlat ihop 67 poäng vilket placerar honom på fjärdeplats. Manhattanlaget har även under deras fem senaste matcher vunnit derbyna mot Devils och Islanders vilket ger lagets fans lite hopp om vilket lag som är bäst i de två granndelstaterna. Även om laget har två förluster under de senaste fem matcherna är det inte helt katastrofalt då de förlorat mot St. Louis Blues och Colorado Avalanche.

Islanders stor fördel av att spela hemma

Trots att Islanders gick förlorande ur det senaste derbyt mot Rangers är de det bästa laget denna säsongen om vi även inkluderar New Jersey Devils i ekvationen. Devils underpresterar rejält och ligger långt efter att ta en plats till Stanley Cup slutspelet och Rangers liksaså, om ändå inte lika illa som Devils. I det kommande derbyt är det Islanders som har den stora fördelen av att spela hemma vilket vi tippar kommer att ha en stor betydelse för utgången av matchen. Islanders vill såklart ge igen för senaste gången och de ser onekligen riktigt heta ut efter utskåpningen av Red Wings. Vårat tips är att Islanders vinner matchen.

Washington Capitals – New Jersey Devils

Blake Coleman kommer stekhet från lagets senaste match mot Maple Leafs vilka han gjorde hat trick mot. Annars är det tyvärr inte så mycket mer positivt för Devils del att hämta från den matchen då de förlorade med 7-4. New Jersey hade innan matchen två raka vinster mot Tampa Bay Lightning och denna omgångs motståndare, Capitals, men föll alltså ihop totalt när de skulle ta sin tredje raka seger. Det bådar inte gott eftersom att de under hela säsongen har underpresterat och ligger långt efter att ta en plats till vårens Stanley Cup slutspel.

Capitals leder Eastern Conference

Capitals fortsätter att gå som tåget i NHL och glädjande för klubben är att lagets svenske stjärna Nicklas Bäckström i veckan kritade på ett nytt kontrakt som binder honom till klubben i ytterligare fem år. Laget från huvudstaden är alltså i topp av Eastern Conference och är tillsammans med förra årets Stanley Cup mästare, Blues, som leder Western Conference, säsongens bästa lag. I lagets senaste match när de mötte Hurricanes hemma och vann med 2-0 nådde lagets andra stora stjärna, Ovechkin en ny milstolpe i karriären då han gick om Teemu Selänne i antal gjorda mål i NHLs historia.

Capitals tar revansch för senast

Capitals är ute efter att få revansch från det senaste mötet som ägde rum i söndags mellan Capitals och Devils, då var det alltså Devils som gick segrande ur mötet i Washington med slutsiffrorna 1-5. Trots det senaste nederlaget är det Capitals som har varit det klart dominerande laget när Devils har kommit på besök till huvudstaden då de har vunnit fem av de sex senaste mötena. Washington är även inne i en väldigt bra period med fyra vinster på de sex senaste matcherna. Vi tippar inte att New Jersey kommer att ta ytterligare två poäng med sig från bortamötet.