Datum och tidMatch1X2Spelbolag
6/2, 01:30New York Rangers – Toronto Maple Leafs2.854.452.15Unibet
6/2, 02:00Chicago Blackhawks – Boston Bruins3.304.251.96Nordicbet

Rangers – Maple Leafs

När Dallas Stars kom på besök i Madison Square Garden var det för 7000e gången hemmalaget Rangers beträdde isen på den ärorika arenan. Det såg länge ut som att det skulle bli en minnesvärd match för New York-laget eftersom att det var de som öppnade bäst och dominerade början av matchen och redan efter 2:29 i första perioden tog de ledningen genom Pavel Buchnevich. Därefter följde tre raka mål i Powerplay, två för bortalaget och ett för Rangers, resultatet stod sig perioden ut. Resten av matchen var Dallas då de snabbt gick upp i ledning till 5-2 i början av tredje, slutligen gjorde Brendan Lemieux ett tröstmål och matchen slutade 3-5.

Andersen gick av skadad

Även Toronto åkte på stryk med samma siffror som Rangers, men mot Panthers hemma i Scotiabank Arena. Som att det inte räckte med en förlust, de blev även av med sin målvakt Frederik Andersen som åkte på en tung överkroppsskada redan i slutet av den första perioden. Andersen spelade perioden ut för att sedan gå av och bli ersatt av Hutchinson. Maple Leafs har sedan tidigare deras mest produktiva back Morgan Rielly på skadelistan och det kan gå illa om de fortsätter att dra på sig skador eftersom att det börjar att dra ihop sig mot vår och den så viktiga slutspelsplatsen står på spel.

Rangers svaga resultat hemma

Även om det blir andremålvakten Hutchinson som startar mot Rangers tippar vi segern till Maple Leafs. De är trots förlusten senast hemma mot Panthers inne i en bra form. Bortastatistiken talar sitt tydliga språk. Med bara två förluster på de tio senaste och om man jämför med New York som har stora problem att vinna hemma då de endast har en vinst på de fyra senaste och det var mot Detroit Red Wings. Senast lagen möttes i New York i december var det Toronto som vann med 3-6.

Här kan du spela på NHL!

Spela på NHL genom att trycka på knappen!

Chicago Blackhawks – Boston Bruins

För Blackhawks var det bortamöte mot Minnesota Wild i nattens NHL omgång. En tajt jämn match där poängen slutligen hamnade på hemmalagets konto. För det var Wilds Matt Dumba som skottade in sitt första mål sedan 12 november som ledde till segern. Hemmalaget vann inte bara matchen de tog även tidigt ledningen där de efter första perioden ledde med 2-0. Blackhawks vaknade till något i sista när de gick upp till 2-2. Det var en hel del svenskt inblandat i målen då Adam Boqvist stod för ett mål och Erik Gustafsson gjorde ett assist på det andra målet.

Tukka Rask bakom segern

Bruins gjorde en superinsats när de på hemmaplan slog Canucks med hela 4-0 och med sina 25 räddningar höll Tuukka Rask nollan för tredje gången i årets säsong. Med segern är de poängmässigt seriens andra bästa lag tätt efter Capitals (Bruins har 76 poäng och huvudstadslaget 77). Med denna seger har de fyra raka och är väldigt heta för tillfället. Bruins back Charlie McAvoy uttryckte sig angående segern att en av anledningarna till att de gör en såpass bra match är för att målspelet fungerar felfritt och det är såklart en vital del.

Bruins spelar ruskigt bra

Chicago har haft en fin rad på sistone och tagit sex segrar på deras åtta senaste matcher. Men det är ingen lätt uppgift som väntar mot förra årets Stanley Cup finalister som för tillfället spelar sin bästa hockey under säsongen. Bruins med fyra raka vinster har även spelat strålande defensivt med endast 4 insläppta mål på de matcherna. Blackhawks har haft en tuffare period och är inte alls i lika fin form där de förlorat två matcher på sina senaste fem. Vårat tips faller på att Bruins tar sin femte raka borta mot Blackhawks.