Hem tips Du är här

Speltips inför allsvenskans match AIK – Kalmar FF 18/8 -19

Regerande mästaren AIK har hittat formen rejält och bör utan några som helst problem klara av att besegra Kalmar på kvalplats. Fördelen av hemmaplan, kvalitén i laget och formen talar för att ”Gnaget” vinner utan några större problem. Kalmar har visserligen tagit poäng två matcher i rad men på Friends Arena kommer det inte räcka till några poäng. Norling har en bred trupp att förfoga över och till skillnad från vissa konkurrenter klarar AIK att vinna trots att de vilar nyckelspelare.
Mot Kalmar får Norling återigen chansen att rotera men det kommer att räcka till seger ändå. Kalmar har inte vunnit i Allsvenskan sedan den 11 maj mot Helsingborg och elva raka allsvenska matcher utan seger gör att smålänningarna är i en prekär situation. Mot AIK lär det bli tolfte raka matchen utan vinst och det kan bli mycket väl bli en mardrömshöst för Kalmar.

Speltips AIK – Kalmar FF

Oddsanalys AIK – Kalmar FF

Det brukar inte direkt sprudla av mål när AIK och Kalmar drabbar samman i allsvenskan. De fem senaste matcherna internt har slutat 1-0 till något av lagen, fyra gånger till AIK och Kalmar en gång. AIK har tre raka vinster mot Kalmar, har hållit nollan tre raka hemmamatcher i Allsvenskan och ser ut att återigen gå för guldet.
Med tanke på Kalmars svaga offensiv och AIK:s extremt solida defensiv är det inte mycket som talar för att smålänningarna hittar nätet. Tränare Magnus Pehrsson må vara en defensiv taktiker men gör hans Kalmar inte mål snart kan det bli Superettan nästa år. Vi tror inte det blir några mål för bortalaget utan väljer att spela Kalmar under 0,5 mål till odds 1,74 hos Betsson.
Huvudsponsorn av allsvenskan nästa år är Unibet och spelsidan brukar ha sköna odds på allsvenskan redan nu. 1,51 på seger för AIK känns generöst med tanke på hur förutsättningarna ser ut inför matchen. Vi tror AIK vinner och väljer därför att placera ett bet hos Unibet på AIK-seger.
Förra året vann AIK guld på grund av en stabil defensiv organisation och Norling verkar ha hittat tillbaka till det framgångsrecept som gjorde laget så farligt förra året. Fem raka segrar i Allsvenskan plus hyfsade prestationer i Europa gör att det kan bli en rolig höst för ”Gnaget”. Däremot kommer det inte bli allt för många mål mot Kalmar vars styrka är i defensiven. Därför smäller vi in ett bet hos Bet365 på under 2,5 mål.