Hem tips Du är här

Speltips och höga odds Oskarshamn AIK vs Helsingborgs IF

Henrik Larssons Helsingborg har det tufft i allsvenskan med fem raka matcher utan seger varav fyra av dessa är förluster. ”Henke” som redan åkt ur allsvenskan med HIF en gång behöver positiva vindar in i laget och därför kanske det är lägligt med en match i Svenska Cupen mot nästjumbon i division 1 södra; Oskarshamn AIK. ”Hibbe” ska dock inte underskatta sin motståndare då HIF inte visat upp något skönlir de senaste omgångarna. Förlusten senast mot IFK Göteborg med 1-2 kan bara delvis skyllas på otur, HIF måste resa sig om ”Henke” inte ska åka ur allsvenskan med samma förening inom tre år.

Oskarshamns form är inte mycket bättre. De har inte heller vunnit på fem matcher och har tre raka förluster i division 1 södra. Det är dock jämnt i botten och endast en poäng upp till säker mark för nästjumbon. Nu väntar dock match i svenska cupen och inte kan väl Oskarshamn AIK hota ett allsvenskt lag, även om man spelar hemma.

Speltips Oskarshamn AIK vs Helsingborgs IF

Oddsanalys Oskarshamn AIK vs Helsingborgs IF

Det är ett riktigt ångestmöte i Svenska Cupen mellan två lag som geografiskt inte ligger allt för långt från varandra. För Helsingborgs IF och tränare Henrik Larsson vore en förlust direkt förödande med tanke på hur spelet sett ut den senaste tiden. HIF har inte verkat ha någon glädje i sitt spel och med tanke på att bottenkonkurrenterna börjat vinna är det för klubben oroväckande nära botten.

Fyra förluster på de fem senaste med elva mål insläppta håller inte allsvensk nivå men inte ska ett bottenlag från division 1 kunna hota Andreas Granqvist och grabbarna? Det är inte något vi tror på i alla fall och oddsen 1,70 känns väldigt generösa. ”Henke” kan mycket väl vila några spelare men samtidigt har de värvat in sju spelare i sommar och ska ha en bredd som klarar av att vinna över Oskarshamn även om spelet inte stämt.

Vi kör en rak tvåa på HIF som segrare och hittar bra odds hos Unibet, allsvenskans huvudsponsor nästa säsong och framåt.

En målfest är också något som inte känns långt borta. Försvarspelet hos båda lagen är under all kritik. HIF har alltså elva insläppta på sina fem senaste och det intressanta är att Oskarshamns har exakt samma siffra. Därför borde det bli en målrik afton i Oskarshamn vilket gör att vi lägger ett spel på över 2,5 mål.

Det blir HIF som gör flest mål i matchen och vi tror de får in minst två mål. Därför spelar vi Helsingborg över 1,5 mål.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se