Hem tips Du är här

Manny Pacquiao – Adrien Broner |19:e JAN| Live Stream!

Den 19:e januari 2019 går en stormatch inom boxningen av stapeln. Matchen gäller WBA titeln i weltervikt och går mellan Manny Pacquiao och Adrien Broner. Den kommer genomföras i den klassiska arenan MGM Grand Garden Arena, Las Vegas inför uppskattningsvis 17.000 åskådare. De två kombattanterna har munhuggits lite inför matchen, framförallt pikat varandra på Twitter och instagram. Vid senaste personliga konfrontationen så blev det en stunds öga-mot-öga, där de stirrade ut varandra. Pacquiao kunde dock inte hålla sig, utan började småflina och vek undan huvudet och gick därifrån. Mentalt känner Pacquiao ett stort övertag. Broner pratar om att vinna ”for the hood”, då han kommer från fattiga förhållanden som ung.’

Manny Pacquiao - Adrien Broner Källa: youtube.com

Storhet på matchen Pacquiao mot Broner

Enligt vissa boxningsentusiaster så är detta en högintressant match, med tanke på att det gäller WBA titeln. Andra menar att Pacquiao är gammal och slut, och att Broner matchen handlar om pengar. Det är dock så att Pacquiao försvarade sin WBA titel så sent som i juli 2018, så helt slut är han troligen inte. Det fanns rykten om att ”Pac-Man” som Pacquiao kallas, skulle få chans till revansch mot giganten Floyd Mayweather. Han förlorade 2015 en mycket upphaussad match mot Mayweather, och hoppades få en returmatch. Istället får han nu möta den som en gång i tiden kallades Mayweathers arvtagare. Broner är före detta världsmästare i fyra olika viktklasser, så det blir ingen lätt match. Pacquiao har dock tidigare varit världsmästare i åtta olika viktklasser, och rankades länge som den bäste boxaren i världen, med hänsyn till vikt. Matchen är en stormatch, dock inte lika stor som om det varit Pacquiao mot Mayweather. Vem tror du tar hem denna match? Gå in på Hajper och hitta bästa odds!

Manny Pacquiao historia

Manny har utsetts till ”decenniets boxare” för 00-talet, och blev även årets boxare 2006, 2008 och 2009. Han har nu hunnit bli 39 år, men har fortfarande mycket att ge i ringen. Den största matchen han gått är givetvis det stora mästarmötet med Floyd Mayweather. Mayweather vann matchen och kunde avsluta sin boxningskarriär 2015, då han fortfarande var obesegrad efter 49 proffsmatcher. Efter förlusten mot Mayweather så tog sig Pacquiao tillbaka in i finrummet genom att 2016 ta hem WBO titeln i en match mot Jessie Vargas. Matchen vann Pacquiao relativt enkelt, samme Vargas har även mött Adrien Broner. Den matchen slutade oavgjort, vilket gör att många tippar Pacquiao som den mest trolige segraren i kommande match. En del vassa tungor menar att denna match mot Broner var något som Pacquiao inte ville ha. Han ville enligt vissa källor hellre möta Mayweather, trots att denne redan lagt av med boxningen. Många hoppas dock att matchen blir av, förutsatt att Pacquiao vinner mot Broner.

Adrien Broner

Broner har 33 segrar på 38 proffsmatcher och 24 av dem på knockout. 29-årige Broner blev proffs 2008 och har under de senaste åren hunnit med att bli världsmästare i fyra olika viktklasser. Broner har haft diverse problem utanför ringen, med misstänkt våld mot kvinnor, och har suttit en kortare tid i häkte. Han släpptes mot borgen och försöker nu på allvar komma tillbaka till en seriös boxningskarriär. Den oavgjorda matchen mot Jessie Vargas ansåg Broner att han skulle vunnit, då han hade en högre träffprocent än Vargas. Vargas hade dock fler antal träffar, därav det oavgjorda resultatet. För matchen så fick Broner 1 miljon dollar, Vargas ”bara” 500 000 dollar. Så Broner var stjärna i matchen. Tack vare sin stjärnstatus så har han nu alltså fått chansen att möta en av tidernas främste boxare Manny Pacquiao.

Manny Pacquiao vs Adrien Broner statistik

De båda boxarna är rutinerade. Pacquiao är dock 10 år äldre, och har givetvis fler matcher än Broner. Lite statistik för de båda boxarna:

Manny Pacquiao

Ålder: 39

Nationalitet: Filipinerna

Proffsmatcher: 69 (39 knockouts)

Vinster: 60

Förluster: 7

Oavgjorda: 2

Adrien Broner

Ålder: 29

Nationalitet: USA

Proffsmatcher: 38 (24 knockouts)

Vinster: 33

Förluster: 3

Oavgjorda: 1

Icke tävlingsmatcher: 1

Förhandstips matchen Pacquiao-Broner

Enligt de flesta så är det mest troligt att Manny Pacquiao kommer att dominera denna tillställning. Tack vare sin rutin och snabbhet så tippas han kunna manövrera runt Broner i ringen. Enligt oddsen så är Pacquiao stor favorit. Hos Betfair är oddsen på Pacquiao 1,44 jämfört med 2,75 på Broner. Boxningsexperter tror att ”Pac-Man” kommer jobba stenhårt mot kroppen på Broner och trötta ut honom. Han behöver dock se upp för Broners kraftfulla slag. Ett felsteg kan öppna för kontringar och då kan Broner mycket väl matcha Pacquiao. Förhandstipset är dock vinst för Pacquiao, som då skulle öppna för en drömmatch mot Mayweather.

Streama matchen Manny Pacquiao vs Adrien Broner

Matchen kommer i USA att sändas via PPV (Pay-Per-View). Detta är en stor inkomstkälla för boxarna, då den större delen av deras gage kommer från just detta. I Sverige är det i dagsläget oklart om matchen kommer att sändas. I vanliga fall sp brukar Viaplay sända PPV, men de har ännu inte gått ut officiellt med om de sänder matchen eller ej. Om man inte känner för att köra PPV, så brukar många av de olika betting bolagen erbjuda live stream. Ett bra exempel på detta är Snabbare betting. Här kan du både live betta och streama live!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se