Hem tips Du är här

Malmö invaderar Parken i Köpenhamn!

Europa League gruppspelet kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt. Stekhett derby mellan två av Skandinaviens bästa lag som drabbar samman på Parken i köpenhamn imorgon torsdag 12/12 med avspark redan 18:55.

Europa League - Köpenhamn - Malmö
Klicka på bilden för att få förhöjda odds på det dramatiska mötet!

Vi tippar att Mackan avslutar karriären med ett avancemang!

Malmö var det klart bättre laget när lagen möttes på Stadion förra gången. Nu är det förvisso ett Köpenhamn som man möter på deras hemmaplan och det är ingen lätt uppgift, men en Markus Rosenberg som kommer att vara taggad till tusen eftersom att han gör sin allra sista match blir ett ständigt hot för danskarna. Malmö kommer dessutom fullt utvilade till matchen då de senast spelade en träningsmatch mot Lincoln Red Imps 5/12 och vann med 0-5. Köpenhamn är mitt uppe i sin säsong och spelade senast en inhemsk ligamatch borta mot Nordsjälland i söndags 8/12.

Vi tippar därför att ett utvilat Malmö åker över sundet för att sedan komma hem igen med en slutspelsplats.

Rosenbergs sista match på Stadion!

Imponerande insats av Malmö när de i senaste Europa League matchen hemma mot Dynamo Kiev vann med 4-3. Det allra största minnet från den matchen är såklart Markus Rosenbergs fenomenala insats. Han gjorde i sin sista match på Stadion två mål, det viktiga sista målet som kom i minut 90+6 fixade trepoängaren för Malmö så att de gick direkt upp till andraplatsen. Utan honom hade inte Malmö haft det utgångsläget laget har inför den sista och avgörande omgången av Europa League. Kommer Markus Rosenberg ännu en gång stå i centrum för det dramat som väntar i Parken och Köpenhamn?

Köpenhamns svaga offensiv!

Köpenhamn är sedan flera år tillbaka Danmarks bästa klubb som har spelat i Champions League flertalet gånger genom åren. För att ta sig till Champions League har de i stort sett dominerat den inhemska ligan hela 2000-talet. I år ser det dock lite annorlunda ut i toppen då Midtjylland har sprungit om och tagit ledningen. Köpenhamn ligger på andraplats med 7 poäng efter serieledarna. Laget har haft en del problem att producera mål. Det kan bero på tappet av målmaskinen Robert Skov som de tappade till Hoffenheim i sommarfönstret. Bristen på mål har i Europa League resulterat i att de inte har gjort mer än ett mål per match i någon av matcherna.