Hem tips Du är här

Malmö FF – Helsingborgs IF Allsvenskan 26/9

Malmö FF tar emot Helsingborgs IF på Torsdag 26/9 i den fortsatta jakten på SM-guldet och behöver tre poäng för att hoppet om Lennart Johanssons pokal ska leva. Motståndet är Helsingborgs IF som fått sig ett lyft under nye tränaren Olof Mellberg, den tredje personen att leda klubben denna säsong.

Målfest och Rosenberg nätar – Vad tippar experterna på?

Oddsanalys och höga odds inför Malmö FF – Helsingborg

Malmö FF måste vinna i jakten på guldet och ska ha spelarmaterial att kunna besegra HeIF. Samtidigt lever ett derby alltid sitt eget liv och de 26 poängen som skiljer lagen åt är av mindre betydelse i en sån här typ av match. Vi tror att Malmö FF är för starka för att Helsingborg ska kunna stå emot under 90 minuter.

HeIF har visserligen fått in Olof Mellberg som tränare och i sin andra match tog han sin första seger som ansvarig. 2-1-segern mot AFC gör att Helsingborgs IF nu är uppe på en tionde plats i Allsvenskan med Kalmar, Sirius, Östersund och Falkenberg mellan sig själva och en negativ kvalplats. Mellberg borde utan problem kunna ordna kontraktet åt HeIF på de sex matcher som återstår men mot MFF finns inga poäng att hämta. Vi spelar MFF som segrare och får bäst odds hos Betsson som ger 1,49. 

Visserligen blev det en målsnål historia i derbyt på Olympia i våras men då var det annorlunda förutsättningar. Nu är MFF i ruggig målform med åtta mål på de två senaste matcherna och det kan bli en svettig kväll för Helsingborg. Över 2,5 mål spelas hos Mr Green som ger högsta oddset när de erbjuder 1,70.

Markus Rosenberg gör sin sista säsong för Malmö FF och därmed sitt sista skånederby. Efter att Uwe Rösler valde att vila Rosenberg i helgens bortamatch på plasten mot Elfsborg lär det vara en spelsugen lagkapten. Vi tror Rosenberg hittar nätet och spelar detta hos Unibet som ger bäst odds genom 1,82.  

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se