Hem tips Du är här

Bettingtips och spelarspecialer mellan Lyon – PSG

På söndag ställs de båda giganterna Lyon och PSG mot varandra i omgång 6 av Ligue 1. Det ser på förhand ut som PSG’s svåraste motståndare hittills den här säsongen. Dessa möten brukar alltid resultera i jämna möten även om PSG har dragit ifrån de senaste åren ekonomiskt är derbyt som kallas Le Classique fortfarande en väldig jämn och underhållande tillställning.

Olika speltips i matchen

PSG’s form

PSG har fått en strålande start på säsongen med endast en förlust i bagaget som kom mot Rennes. I senaste Ligue 1 mötet när de spelade mot Strasbourg fick de kämpa sig till en seger, men fick till slut med sig tre poäng från matchen efter Neymars otroligt snygga cykelsparksmål. Neymar som förövrigt är avstängd i matchen kommer alltså inte att spela. Detsamma gäller troligtvis Cavani och Mbappë också. Anfallet ser lite tunt ut inför mötet eftersom att det för tillfället är drabbat av tunga bortfall. Istället kommer vi få se Icardi i matchen säkerligen tillsammans med Eric Maxim Choupo-Moting och Di Maria.

Lyons form

Lyon hade en superb säsongstart med två raka vinster mot Monaco borta med 0-3 och hemma mot Angers som de fullkomligt krossade med 6-0. Efter dessa matcher har det varit lite mer ljummet, blandat med oavgjorda resultat och förluster. Mycket av Lyons spel har hängt på och kommer att fortsätta hänga på anfallarna Moussa Dembele och Memphis Depay. Dembele med sina fem mål leder den interna skytteligan och Depay tvåa med fyra mål. Båda på fyra matcher. En förlust som har märkts av den här säsongen är tappet av Tanguy Ndombele till Tottenham Hotspur.

Kommer Icardi bli ett problem i PSG?

Icardi skapade inte mest rubriker förra säsongen för sina insatser på planen i Inter, utan istället genom de problem han skapade utanför planen. Det är inte bara Icardi som har ställt till med problem innan han hamnade i PSG. Som vi vet hade Neymar sina förhoppningar om att få lämna klubben i somras, vilket han inte lyckades med. 19/9 Neymars vara eller icke vara i PSG var den transfer som fick mest uppmärksamhet under sommaren. En prekär situation för Neymar som har en del att jobba med för att återfå fansens förtroende. I fallet med Icardi kommer han säkert gå rakt i in i laget och göra det som förväntas av honom.

Dembele tillräckligt bra för att göra skillnad mot PSG?

Dembele som gör sin andra säsong i Lyon har flugit fram den här säsongen och visat sig vara en av lagets viktigaste spelare. Han har gjort fem mål på fyra matcher, i snitt ett mål per match. Det är egentligen bara PSG spelare som brukar ligga på ett liknande målsnitt i Ligue 1. Vi kanske inte ska dra för stora växlar av det så tidigt på säsongen eftersom att det är risk att det avtar en bit in längre in. Det viktigaste för Lyon är att han är i den här formen när de ska möta PSG, eftersom att det är laget de allra helst vill vinna över.

PSG är naturligtvis upplysta om vad Dembele är kapabel till och troligtvis sätter de en mittback på att markera honom. Det kommer att ge mer utrymme till Memphis Depay istället.

Hur slutade de fem senaste mötena?

Alla de fem senaste mötena har slutat med hemmasegrar för lagen. Lyon spelade två av de fem senaste mötena hemma, båda matcherna vann de med 2-1. I PSG’s tre hemmamatcher har de vunnit med 2-1, 2-0 och 5-0. Båda klubbarna har inför mötet spelat i Champions League. Lyon spelade 1-1 hemma mot Zenit och PSG vann stort hemma mot Real Madrid. I matchen mot Real gjorde Di Maria två mål och är i fin form inför mötet. Det vore dumt att inte låta honom spela med den formen. Vi tippar att det blir hemmavinst i mötet. Lyon vinner matchen med 2-1.

Anledningen till att vi tippar att Lyon vinner är för att de är ett bra hemmalag och PSG kommer inte att vara lika utvilade inför mötet eftersom att de spelade senast i onsdags mot Real Madrid.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se