Hem tips Du är här

Odds & speltips: ”Vem blir nästa James Bond efter Daniel Craig”

Avslutet och den femte filmen för Daniel Craig som superspionen James Bond kommer med finalen ”No time to die”. Men återigen har det försenats. Daniel Craigs sista vändning som 007 öppnar nu 8 oktober 2021. Daniel Craig är med sina fem filmer den skådespelare som har gestaltat James Bond flest gånger efter Roger Moore (7) och Sean Connery (6). Med hans sista film blir det ett avslut på en minnesvärd Bond-era. Men nu är det alltså dags att utse efterträdaren till Daniel Craig.

AktörNästa James Bond odds
Rene Jean Page2.1
Tom Hardy3.0
Luke Evans3.0
James Norton4.0
Sam Heughan5.5
Jack Lowden6.0
Richard Madden6.0
Tom Hiddleston6.0
Loshana Lynch7.0
Idris Elba8.0
Cillian Murphy8.0
Henry Cavill9.0
Jude Law9.0

Se No Time To Die Trailer

Nu har äntligen den officiella trailern för No Time To Die släppts. Filmen släpps den 8:nde oktober 2021 (8/10-21).

No Time To Die Officiell Trailer

Vem blir näste Bond efter Daniel Craig?

År 2006 kom nästa Bondfilm med Daniel Craig som är den senaste skådespelaren att gestalta karaktären. Craigs första film Casino Royale som drog in $600 miljoner i intäkter var en succé både intäktsmässigt och publikmässigt. Men nu är det alltså slut för Daniel Craig att spela spionen och dags att utse efterträdaren. Att lägga ett bet på vem som blir nästa James Bond gör att det blir lite mer spännande och underhållande event, då man gärna följer extra noga hur det går för sin nya Bond favorit.

James Norton: Odds 4.0

Det hetaste namnet för tillfället som aspirerar på att bli näste James Bond är britten James Norton. Han har enligt flertalet rykten haft flera möten med produktionsbolaget Eon som äger rättigheterna till James Bond. Förutom att han redan har det extremt passande förnamnet uppfyller han även flera av de typiska attributen tidigare Bondskådisar haft. Han är i en passande ålder med sina 34 år, har blå ögon, bra längd med sina 185 cm och är från Storbritannien. Är känd för att ha medverkat i den flerfaldigt Oscarsnominerade filmen ”Little Women” för sin roll som John Brooke.

Lägg ditt odds på James Norton

Cillian Murphy: Odds 8.00

En högoddsare enligt Unibet att landa rollen är 43-årige irländaren Cillian Murphy. Med oddset 7.5 tillhör han de absout främsta kandidaterna att få gestalta Bond i nästa film. Det som talar för är att han ursprungligen kommer från Irland, ligger runt snittåldern på 40 år, har blå ögon, är brunett och rökare som för tillfället har slutat rökt. Det som talar emot att Cillian Murphy skulle överta rollen är att han med sina 175 cm skulle vara den kortaste Bond i historien och i dagsläget är en relativt känd skådis där han idag gestaltar karaktären Tommy Shelby i serien Peaky Blinders.

Lägg ditt odds på Cillian Murphy

Gerard Butler: Odds 250.0

Gerard Butler är ett annat namn som är med i diskussionerna om att få spela Bond härnäst. Om vi kollar på oddsen ser det inte så positivt ut enligt Unibet. Med ett odds på 81.00 befinner han sig i det nedre skiktet av kandidater. En stor orsak till oddset kan vara hans höga ålder (49), om han skulle få rollen skulle han vara den äldsta James Bond i historien. Hans främsta fördelar är att han är britt, brunett, har blå ögon, rätt längd och är rökare. Ett argument emot är att han är en välkänd skådespelare och varit med i flertalet storfilmer.

Lägg ditt odds på Gerard Butler

Richard Madden: Odds 6.0

Ett av de absoluta toppnamnen att ta över rollen som Bond är Richard Madden. Unibet har gett honom oddset 3.5. Det har även skrivits en del i media om att han redan är klar för rollen, men det är bara rykten och går därför inte att ta på allvar. Inget är klart förrän Eon själva har gått ut med namnet på näste Bond. Richard Madden är mest känd för sin porträttering av Robb Stark i Game of Thrones. Anledningen till de låga oddsen är att han uppfyller flera av kriterierna. Han är britt, perfekt ålder (33), blå ögon, brunett, har en bra längd (177 cm) och är rökare.

Det är inte mycket som talar emot honom som näste Bond.

Lägg ditt odds på Richard Madden

Henry Cavill: Odds 9.0

Henry Cavill ses även han som en kandidat att ta över efter Daniel Craig. Han är främst känd för sin roll som Superman och diverse biroller i stora filmer som Mission: Impossible – Fallout och i sin roll som Geralt of Rivia i serien The Witcher som dyker upp under 2019. Hos Unibet är oddset på 26.00 att han kommer att få rollen och därmed ses inte chanserna som så troliga. Helt omöjligt är det dock inte eftersom att han är britt, brunett, rökare, har blå ögon och bra ålder och längd med sina 188 cm.

Lägg ditt odds på Henry Cavill

Tom Hardy: Odds 3.0

Tom Hardy har ganska låga odds med 7.5 hos Unibet att bli nästa James Bond. Han känns på förhand som alldeles för känd att gestalta James Bond. Han har varit med i flertalet stora kassasuccéer som Bane i Batmanfilmerna, Mad Max, Dunkirk och Inception. Han är dock i rätt ålder (42), har blå ögon, är brunett, rökare och britt. Han är dock i det kortaste laget med sina 175 cm. Han känns inte på förhand som en trolig kandidat då det är för mycket som talar emot. Han var tidigare den stora favoriten att bli nästa Bond men har halkat ner.

Lägg ditt odds på Tom Hardy

Tom Hiddleston: Odds 6.0

Det finns en hel del som talar för att Tom Hiddleston är näste man att ikläda sig rollen som James Bond. Med ett superlågt odds på 3.5 hos Unibet är han med i det absoluta toppskiktet på samma odds som Richard Madden. Enligt rykten från mediavärlden är det flera som vill se honom i rollen som den sjunde skådespelaren att spela James Bond. Problemet är dock att han inte känns lika kall och hård som Daniel Craig är. Han uppfyller flera av de typiska dragen som de tidigare Bondskådisarna har. Han är britt, 38 år, blå ögon, brunett och bra längd med sina 188 cm. Han är dock inte rökare.

Lägg ditt odds på Tom Hiddleston

Hugh Jackman: Odds 250.0

Hugh Jackman kan bli nästa australiensare att få spela Bond på vita duken. Men den här gången i den officiella serien. Problemet är dock att han är från Australien, har gröna ögon och röker inte. Han har även varit med i flera stora filmer där hans kändaste roll har varit som Wolverine i både X-men filmerna och trilogin om karaktären. Även hans ålder på 51 år är till hans nackdel. Det som talar för att han kan säkra rollen är att han är brunett, erkänt hård i sin tolkning av Wolverine där vissa drag skulle passa bra in i rollen som Bond. Unibet har satt oddset 101 på honom som näste Bond.

Lägg ditt odds på Hugh Jackman

Clive Owen: Odds 100.0

Clive Owen är våran egen favorit och det känns som att de borde ha gett honom chansen som Bond tidigare. Han är idag ganska gammal med sina 55 år och kommer troligtvis inte att få rollen då den höga åldern är en av nackdelarna. Vi tycker att han skulle ha passat perfekt eftersom att han innehar alla karaktärsdrag som passar in på Bond som karaktär. De största argumenten varför han hade passat är att han aldrig har varit med i de absolut största produktionerna och skulle därför kunnat växt med rollen genom filmerna. Om du vill spela på att Clive Owen tar hem rollen som Bond hittar du honom till oddset 81.00

Lägg ditt odds på Clive Owen

Bäst spelbolag för odds på ”Nästa James Bond efter Daniel Craig”

Nedan följer de tre svenska bettingsidor som har bäst odds på spelet ”Vem blir nästa James Bond efter Daniel Craig”.

Unibet
Betsson
Bet365

Vem tror vi på som näste Bond?

Som vi nämnde i texten hade vi velat sett Clive Owen som nästa Bond, men det är inget vi själva tippar kommer att hända. Troligtvis kommer det att bli någon av Idris Elba, Tom Hiddleston eller Richard Madden. De två sistnämnda är de största favoriterna enligt Unibet att ro hem rollen. Idris Elba har i sociala medier skrivit texter som ”My name’s Elba, Idris Elba” vilket självfallet har satt igång på spekulationerna ifall han redan har blivit utsedd. Inget är klart dock och vi lär få vänta ett tag till på avslöjandet.

Förutom Clive Owen är våran favorit som näste James Bond, Tom Hardy. Detta trots att han inte lever upp till alla typiska karaktärsdrag tidigare Bondskådisar har haft. Anledningen till varför vi vill se honom som nästa Bond är för att genom sitt breda register av alla olika karaktärer han spelat bevisat att han kan gestalta allt från superskurken Bane i Batman till spionen Ricki Tarr i filmen Tinker Tailor Soldier Spy. Han har vad som krävs för att göra en så naturlig övergång som möjligt. Han är enligt oss den som känns mest genuin av alla de olika kandidaterna att inleda en ny era som Bond på 20-talet. Därför blir vårt speltips att placera ett odds på Tom Hardy.

Analys av tidigare skådespelare som gestaltat Bond

I alla 25 Bondfilmer är det endast brittiska män som har spelat spionen där snittåldern på skådespelarna har legat på 40.8 år, alla har varit brunetter och majoriteten av James Bonds har haft blå ögon (71%). Även rökning är något som alla skådespelare har gemensamt. Typiskt är att när produktionsbolaget Eon som utser nästa Bond i Bond-serien är att de helst ser att den skådespelare som ska kliva in i rollen sedan tidigare är relativt okänd eftersom att det är viktigt att skådespelaren inte är större än karaktären. Båda de två senaste skådespelarna som har spelat bond, Pierce Brosnan och Daniel Craig faller in i den kategorin.

Bond har tills idag spelats av 7 olika skådespelare där Sean Connery var den första att spela James Bond i filmen med titeln ”Dr.No” från 1962. Han spelade karaktären i sex filmer med ett litet avbrott då det gjordes en Bond film som inte var producerad av Eon (och därmed inte räknas som en officiell Bondfilm) med Australienske George Lazenby i rollen som Bond. Det ska även nämnas att Sean Connery spelade Bond i en film som inte var producerad av Eon, 1983 medverkade han i filmen ”Never Say Never Again”.

James Bond efter Sean Connery

Skådespelaren som tog över uppdraget efter Sean Connery var en av de mest kända Bond på vita duken genom tiderna, Roger Moore som spelade Bond i 7 filmer och därmed är han den som har spelat James Bond i flest officiella filmer. Roger Moore spelade agent 007 från 1973 till 1985 där han medverkade i en rad klassiska Bondfilmer som Moonraker, Mannen med den gyllene pistolen och Älskade spion. De två nästkommande skådespelarna att axla rollen är kanske de som är mest lika varandra utseendemässigt då Timothy Dalton och Pierce Brosnan skulle kunna vara bröder.

Efter Roger Moores framgångsrika tolkning av agent 007 var det Timothy Dalton som tog över rollen i filmen ”The Living Daylights” från 1987 i vad som blev den mest kortlivade Bond-eran av en skådespelare att spela karaktären någonsin. Timothy Dalton spelade karaktären i endast 2 filmer. Näst på tur var Pierce Brosnan som började sin karriär som superspion i och med filmen ”Goldeneye” från 1995 och spelade Bond i fyra filmer fram till 2002 då han enligt uppgifter lämnade karaktären bakom sig med stor sorg eftersom att han älskade att gestalta karaktären.