Hem tips Du är här

Inför Allsvenskan 2020

Folkhälsomyndigheten kom under fredagsmorgonen med positiva besked för alla svenska fotbollsfans. Från den 14 juni är det tillåtet med tävlingsidrott för vuxna vilket gör att Allsvenskan äntligen kan dra igång igen. Som förväntat kommer matcherna att spelas inför tomma läktare men för klubbarna är det ändå viktigt att komma igång så att pengarna från det nya lukrativa tv-avtalet trillar in.  Vi kommer självklart ge speltips på allsvenskan, bettingtips på de största matcherna och mycket mer.Första omgången

Premiäromgången skulle egentligen ha spelats den fjärde april men kommer nu alltså att spelas mellan den 14-17 juni. Så här ser den ut:

Örebro vs Djurgården

Hammarby vs Kalmar FF

Östersund vs Mjällby

Helsingborg vs Varberg

IK Siris vs Falkenberg

IFK Göteborg vs IF Elfsborg

BK Häcken vs AIK

IFK Norrköping vs Malmö FF

Vilka är favoriter att vinna?

Malmö FF är favoriter att vinna allsvenskan 2020. Det är den klubben med bredast trupp och starkast ekonomiska förutsättningar, två faktorer som är direkt avgörande i dessa tider. Med ett förmodat tight spelschema där samma antal matcher ska spelas under 2,5 månaders mindre tid är en bred trupp en gigantisk fördel, framförallt när det är tillåtet med fem byten per match. Klubbar som hotar MFF är AIK, Djurgården, Hammarby och IFK Norrköping.

Vilka har störst risk att åka ur?

Det är framförallt nykomlingarna som förväntas få det tufft i form av Mjällby och Varberg. Samtidigt tror vi att konstgräslagen kan få problem i år. Det är mindre konstgräs än i fjol och det är få lag som orkar 90 minuter på gräs. Falkenbergs FF lyckades undvika kval förra säsongen men är tippade på kvalplats i år. Även IK Sirus och ekonomiskt krisande Östersund kan få det tufft. 

Vem vinner skytteligan? 

Emir Kujovic värvades in till Djurgården förra sommaren och hjälpte klubben till guld. Med fjolårets skyttekungen Mohammed Buya Turay som lämnat föreningen kan det bli så att Kujovic mycket väl vinner skytteligan. Även Kiese Thelin i MFF är en tänkbar kandidat enligt oddsen men om MFF värvar Ola Toivonen vilket det ryktats om så kan Thelin få en mindre roll i klubben. Håll också ett extra öga på Hammarbys nyförvärv Paulinho. Han vann skytteligan för BK Häcken för två säsonger sedan blir livsfarlig med de offensiva kvalitéer han kommer ha runt omkring sig. 

Vem vinner assistligan?

 Tar vi oss en titt på potentiella assistkungar så är det i Hammarby och Malmö FF de stora favoriterna hittas. Bojanic i Bajen kan mycket väl ta hem assistligan men även lagkamraten Kacaniklic och MFF:s Christiansen och Traustasson ser också ut att kunna spela fram till en hel del mål under säsongen.

Profiler att hålla koll på 

Allsvenskan 2020 innehåller flera profiler även om Markus Rosenberg lagt skorna på hyllan. Det finns rutinerade profiler som Andreas ”Granen” Granqvist, Sebastian Larsson och Henok Goitom. Lägg till hemvändare som Johan Larsson i Elfsborg och potentiellt Ola Toivonen till MFF. Dessutom finns det flera spännande talanger som kan få sitt stora genombrott. 

Det mest intressanta blir dock att se vilka lag som hanterat uppehållet bäst. Inga träningsmatcher kommera att spelas vilket gör att det kan se lite ringrostigt ut i början. 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se