Hem tips Du är här

Speltips inför IK Oskarshamn – Växjö Lakers | Försäsong SHL

SHL närmar sig med stormsteg och det ska bli väldigt intressant att se matchen mellan Oskarshamn och Växjö. Det är en nykomling som tar emot fjolårets kvartsfinalist och nu ställs lagen mot varandra för första gången sedan 2011. Växjö har ett lag som kan hota om medaljerna i år men då krävs det att laget presterar riktigt bra hela säsongen. Nu väntar träningsmatch i Oskarshamn och som vanligt när det vankas träningsmatcher i hockey är det något oförutsägbart då vi inte riktigt vet vilka spelare det är som kommer att finnas i de olika matchtrupperna.

Vi hoppas och tror på bra uppställningar för båda lagen. Premiären i SHL är inte allt för långt bort och trots att varje lag spelar 52 omgångar är det viktigt att få en bra start för att få den medvinden som behövs under en lång säsong. Oskarshamn är uppe i SHL för första gången efter att väldigt överraskande slagit ut Timrå i kvalet till SHL. Dock tror samtliga spelbolag att laget hamnar sist i tabellen, till och med bakom Leksand.

Speltips IK Oskarshamn – Växjö Lakers

Analys av speltips inför IK Oskarshamn – Växjö Lakers

Nykomlingen Oskarshamn har visserligen fördelen av hemmaplan men vad hjälper det när det är Växjö som kommer på besök? Det är en enorm klasskillnad mellan de olika klubbarna vilket vi också tror kommer att märkas. Växjö har lyckats plocka hem Richard Gynge som lär bidra med en hel del mål. När han gjorde en kortare visit för klubben 2015/16 fullständigt öste han in mål. Den gången var han radarpartner med Robert Rosén men eftersom ”Robban” inte finns kvar gäller det att hitta en polare på isen. Vi tror att Gynge blir ett rejält lyft för Växjö.

Oskarshamns resa till SHL är häpnadsväckande men det räcker tyvärr inte för att stanna kvar. Nu är det upp till bevis i en träningsmatch mot ett etablerat topplag men det mesta talar för att det inte blir någon succé i SHL. Inte heller i denna matchen tror vi på Oskarshamn och därför spelar vi Växjö som vinnare. Vi tror till och med att Växjö kommer att vinna överlägset och avgöra redan i första perioden. Därför spelar vi de som vinnare i första perioden också.

Målfest hoppas vi på och det kan det mycket väl bli eftersom det brukar bli det när lagen drabbar samman. Nu var det 2011 senaste som Oskarshamn och Lakers möttes men vi tror på en målfest denna träningsmatch. Vi spelar därför över 3,5 mål i hockeymatchen i Oskarshamn.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se