Hem tips Du är här

Dagens Speltips: IFK Göteborg – Kalmar

Kan Kalmar rida vidare på framgångsvågen efter den högst oväntade vinsten mot AIK på Friends Arena senast eller är det IFK Göteborg som utökar sin förlustfria svit till nio allsvenska matcher, tio om vi räknar med segern i Svenska Cupen senast mot BK Astrio? Gamla Ullevi är spelplanen för matchen som är viktig av olika hänseenden. Göteborg vill haka på toppstriden i kampen om platserna i Europa medan Kalmar vill öka avståndet ner till den absoluta botten som fem poäng de tre senaste matcherna inneburit att man lämnat.

Räkna med en intensiv match med mycket kamp och ett lågt försvarande Kalmar som är nöjda så länge det står oavgjort. Göteborg har spelat en hel del oavgjort men lyckades bryta trenden senast genom en sen vändning mot Helsingborg. I veckan har laget också spelat cupmatch mot Astrio – en match som vanns komfortabelt med 4-0.

Speltips med högsta odds IFK Göteborg –  Kalmar

Analys av speltips inför IFK Göteborg – Kalmar

IFK Göteborg har överraskat samtliga experter och fans detta året genom att ligga på den övre halvan i tabellen. IFK har gjort detta med ett lag fyllt med egna produkter på grund av ansträngd ekonomi. Efter sommarens försäljning av Benjamin Nygren har klubben kunnat värva in förstärkningar i sommar och är fortfarande obesegrade efter uppehållet.

Kalmar har varit årets negativa överraskning och för tre omgångar sedan låg man på nedflyttningsplats. Efter kryss mot Hammarby och Örebro vann laget senast borta mot AIK med 2-1, en högst oväntad seger. Mellan AIK-matchen och matchen borta mot Göteborg krånglade man sig vidare i Svenska Cupen genom att besegra Rosengård med 2-1.

Nu tror vi att Göteborg är tillräckligt skickliga för att kunna avfärda Kalmar, även om det inte lär bli någon målsprudlande tillställning. Göteborg är ett betydligt bättre lag vilket poängskillnaden mellan lagen visar med all tydlighet. Därför väljer vi att köra rak hemmaseger och hittar bra odds hos Betsson som ger 1,96.

Målfester är ganska sällsynta när Kalmar och IFK spelar. Lagen tillhör övre halvan när det kommer till minst insläppta mål. Två starka försvar med svagheter i offensiven, framförallt hos bortalaget, gör att vi inte tror på särskilt många mål i denna match vilket oddsen också visar. Hajper är en bettingsida som erbjuder högst odds – 1,75 – på under 2,5 mål.

Kalmar kan mycket väl bli nollade i matchen, så starka är IFK på hemmaplan, framförallt defensivt. Därför lirar vi också Nej på spelet om båda lagen gör mål. Bra odds har Betfair som ger 1,90.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se