Hem tips Du är här

Hockey-VM: Tre Kronor och Ryssland gör upp om gruppsegern

Tre Kronor ställs mot Ryssland ikväll 20.15 i en direkt avgörande match om vem som ska ta hem gruppsegern i Grupp A och därmed få lättast möjliga motstånd i kvartsfinalen.

Mobilebet logo

Vi är nu framme vid den sjunde och sista gruppspelsmatchen innan det är tid för slutspelet i 2018 års Hockey-VM. I Grupp A har Tre Kronor gått som tåget hittills och har ännu inte förlorat en match. Sex vinster har det blivit, varav en kom efter förlängning mot Slovakien och det får vi väl anse som godkänt.

Tre Kronor har fått fin förstärkning

Den som vinner kvällens match får alltså möta antingen Danmark eller Lettland som slåss om fjärdeplatsen i Grupp B. Blir det förlust får vi ställas mot betydligt svårare motstånd i form av antingen USA, Finland eller Kanada, så en vinst här är väsentlig. Sverige har inlett turneringen på ett väldigt fint sätt och leder gruppen på 17 poäng, en mer än dagens motståndare. Rickard Rakell är poängbäst i Tre Kronor med sina elva poäng och ligger med det på en delad fjärdeplats i VM:s totala poängliga. Förhoppningsvis kan han forsätta skörda poäng även ikväll, även om vi förväntar oss hjälp från de NHL-spelare som anslutit sig till truppen.

Patric Hörnqvist och Viktor Arvidsson har redan hunnit spela en match sedan de anlände. Båda deltog i matchen mot Schweiz i söndags och Hörnqvist presenterade sig direkt genom att komma med i målprotokollet. Nu ansluter ytterligare två spelare i form av Filip Forsberg och Mattias Ekholm, där speciellt den förstnämnde förväntas bidra med poäng framåt. Forsberg har gjort en mycket bra säsong i sitt Nashville och landade på 64 poäng på 67 matcher i grundserien samt 16 poäng på 30 slutspelsmatcher, så vi hoppas att han har krut kvar att leverera även i VM.

Datsyuk poängbäst bland ryssarna

Ryssarna har även de gjort en stark VM-turnering såhär långt, trots att de saknar flera tunga namn. De har vunnit fem och förlorat en på övertid inför denna matchen så detta blir ingen lätt uppgift för svenskarna. 39 år unge Pavel Datsyuk är poängbäst i Ryssland med sina nio poäng på sex matcher och bär därmed det ryska laget på sina axlar tillsammans med kedjekamraterna Kirill Kaprizov och Nikita Gusev. Får svenskarna stopp på dessa är alltså väldigt mycket vunnet.

Vi hoppas och tror på en match med mycket känslor och mycket målchanser åt båda hållen. Båda lagen kommer gå stenhårt för segern vilket öppnar upp för en svängig tillställning. Sverige har gjort fyra mål eller fler i alla sina matcher förutom en och står inför matchen på 28 gjorda mål sammanlagt.

Hämta bonus hos Mobilebet

Ryssland i sin tur är även de farliga framåt och har svarat för 31 gjorda mål framåt samtidigt som de hållt nollan i fyra av sex matcher. Det ska dock sägas att när ryssarna stött på bättre motstånd har också målen trillat in bakåt så det finns goda möjligheter att svenskarna kan få utdelning ikväll.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på över 5 mål efter full tid till odds 1.72 hos Mobilebet. Där hittar även alla nya medlemmar en välkomstbonus på hela 300 % vid registrering.