Hem tips Du är här

Handbolls EM 2020 – Sverige vs Portugal Mellanrundan

Sverige är vidare till mellanrundan och när första gruppspelet är avklarat går det lugnt att påstå att detta är skrällarnas mästerskap. Först att åka ur var Frankrike, nationen som hade näst lägst odds på att vinna hela turneringen. Därefter var det Danmarks tur att åka ur, laget som vunnit EM, VM och OS i följd. Danmark var stora favoriter att kamma hem turneringen men är alltså redan utslagna efter ett blekt gruppspel. På Fredag 17/1 är det dags för Sverige att gå in i mellanrundan i handbolls EM 2020 där man möter Portugal i sin fösta match.

Odds Sverige vs Portugal

Handbolls EM 2020

Speltips – Portugal vs Sverige med högsta odds

  • Vi tror Sverige lyfter sig och dominerar från start. Därför lägger vi ett bet på att Sverige vinner första halvlek till oddset 1,62 hos Bet365. {PLACERA SPEL}
  • Portugal har släppt in en hel del mål denna turnering och Sverige har också varit framgångsrika målmässigt med undantag matchen mot Slovenien. Vi tror på en målrik match och spelar över 54,5 mål hos Unibet till oddset 1,87. {PLACERA SPEL}
  • Vi tror Sverige är starkare båda halvlekar och spelar därför blågult som segrare i båda halvlekar. Återigen vänder vi oss till Bet365 då de erbjuder högst odds genom 1,80. {PLACERA SPEL}
  • Vi tror Sverige gör många mål och lägger därför ett sista bet på över 28,5 mål för bortalaget. Även om Sverige spelar i Malmö räknas man som bortalag i denna match, Spelbolaget vi vänder oss till är Unibet. {PLACERA SPEL}

Så går Sverige vidare

Sverige ställs mot Portugal, Norge, Ungern och Island. Alla lag möter varandra med undantag de som redan ställts mot varandra i gruppspelet. Därmed slipper Sverige Slovenien i mellanrundan.

Endast de två bästa nationerna går vidare till semifinal och det mesta talar för att Sverige måste gå rent för att nå dit. Norge får räknas som stora favoriter att ta en av platserna men i övrigt är det en oviss mellanrunda eftersom de stora favoriterna Frankrike och Danmark är utslagna. Varje seger ger två poäng medan ett oavgjort resultat ger varsin poäng.

Dessa möter Sverige i mellanrundan

Vilka lag kommer Sverige möta i mellanrundan i handbolls Em 2020? Här nedan kan du läsa lite kort information om varje lag och hur många poäng de tog med sig till mellanrundan.

1) Norge – 2 poäng (+6 i målskillnad)

Norge är den enda favoriten som verkligen levererat bra handboll under detta mästerskap. Hemma i Trondheim har nationen vunnit samtliga tre matcher och med två poäng in i mellanrundan är Norge stor favorit att ta sig vidare till semifinal.

2)  Ungern – 2 poäng (+6)

Ungern vann mot Ryssland i premiären och skrällde till sig en poäng mot Danmark. I avslutande matchen mot Island vann laget med 24-18 och är nu minst sagt oväntat vidare som etta i gruppen med två poäng med sig till mellanrundan.

3) Slovenien – 2 poäng (+2)

Ljubomir Vranjes tog inte särskilt lång tid på sig innan han gjorde avtryck som förbundskapten för Slovenien. Laget gick rent i gruppen genom att bland annat slå Sverige och har imponerat spelmässigt.

4) Sverige – 0 poäng (-2)

Att Sverige inte har några poäng med sig till mellanrundan i Malmö är en tråkig missräkning. Anfallsspelet har inte varit något vidare och nu måste laget lyfta flera nivåer om det ska bli avancemang till semifinal.

5) Portugal – 0 poäng (-6)

Att Portugal tagit sig vidare får räknas som en skräll men samtidigt består stora delar av truppen av spelare från Porto som gjort det starkt i Champions League. Portugiserna slog ut Frankrike vilket får räknas som en stor bedrift.

6) Island – 0 poäng (-6)

Direkt i premiären blev det sensationell seger mot storfavoriten Danmark. Efter förlust i sista matchen mot Ungern har dock laget inga poäng med sig in i mellanrundan. 

Analys och tankar inför matchen mot Portugal  

Det är ett Sverige som måste vinna direkt i Malmö om det ska bli någon fortsatt handbollsfest detta EM. Motståndaren Portugal vann överraskande mot Frankrike i premiären men förlusten mot Norge i avslutande gruppspelsmatchen gör att laget precis som Sverige har noll poäng i mellanrundan.

Sverige har fördel av hemmaplan men har inte fått det att stämma riktigt i det centrala anfallet. Nu får vi hoppas laget har ett ess i rockärmen så att de klarar av att vinna mot Portugal. Oddsen talar för svensk seger och vi tror det blir en islossning för de svenska herrarna. Därför väljer vi att lägga ett bet på att Sverige vinner första halvlek och ytterligare ett bet att man vinner både första och andra halvlek.

Vi tror också på en målrik match generellt och lägger därför två målspel utöver spelen ovan. Dels att det blir över 54,5 mål i matchen men också att Sverige gör över 28,5 mål.  

Odds på en målrik match

Odds på Svenska mål i handbolls EM 2020