Hem tips Du är här

Stockholms Derby -Hammarby -AIK 22/9

Derbyt mellan Hammarby och AIK är utan tvekan den 24:e omgångens hetaste match. Hammarby måste vinna för att inte hamna för långt efter i guldstriden medan AIK inte vill släppa iväg DIF igen efter att ha vunnit senaste derbyt.

Vad spelar experterna på? Speltips med högst odds.

Oddsanalys Hammarby mot AIK Allsvenskan bästa odds

Med tanke på att det finns tre lag från huvudstaden bland topp 4 i tabellen har säsongens Stockholmsderbyn varit hetare än någonsin. Nu är det inte mycket kvar av säsongen men vi har ändå två derbyn kvar som kommer att bli oerhört viktiga för lagen. 

Vinna eller försvinna – hur kommer det gå?

Härnäst väntar ett pressat Hammarby som måste vinna för att haka på i guldstriden. Sex poäng upp till Djurgården är bara det väldigt tufft men skulle avståndet bli nio poäng kan man glömma guldet. Nu tror inte vi Bajen klarar av att vinna ett SM-guld även om de skulle vinna derbyt mot AIK. Försvarsspelet är helt enkelt för svagt även om offensiven är seriens bästa.

Kommer AIK plocka den viktiga poängen?

Vi tror att AIK:s cynism kommer visa sig vara avgörande och att man plockar minst en poäng i denna match. Därför lägger vi X2 och säkrar upp. Mr Green 1,61 på X2 känns väldigt generöst och därför vänder vi oss dit för detta bet.

Ett tips – Bajen kommer att näta

Dock kommer säkert Hammarby också göra mål. Det är väldigt sällan de går mållösa av en match. En gång har det hänt på de 11 senaste matcherna och vi tror inte det kommer hända den här gången. Därför kör vi ett bet på att båda lagen gör mål och ComeOn är spelsidan som erbjuder högst odds och därför lägger vi en slant på oddset 1,83 att båda lagen gör mål.

Vad kan Obasi hitta på?

Obasi är en spelare att se upp med. Han såg väldigt fin ut i den viktiga bortasegern mot Häcken senast där han dessutom gjorde det viktiga första målet. Vi tror att Obasis fina form fortsätter och spelar honom som målskytt. Bäst odds ger Unibet som erbjuder 3,30 på Obasi som målgörare i matchen mot Hammarby. 

Kan Hammarbys offensiv ställa till för AIK?

Hammarby har visat en fruktansvärt bra offensiv denna säsongen och stått för hela 55 mål framåt vilket är överlägset mest i hela serien. Samtidigt är försvaret ingen höjdare och det usla spelet på riktigt underlag har gjort att Hammarby inte vinner SM-guld 2019. 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se