Hem tips Du är här

Allt om den historiska guldstriden med speltips på de avgörande matcherna

  • Ett Hammarby som är ute efter det första SM-guldet sedan 2001 har satt in en extra växel med fem raka vinster. Vi tippar att Häcken som har sviktat i de senaste fem matcherna med endast en vinst kommer att få se den här trepoängaren gå förlorad eftersom att Hammarby är alldeles för bra på Tele 2 den här säsongen. Vi lägger en etta för vinst hos Coolbet till oddset 1.55 Spela på vinst för Hammarby här
  • På sin väg till var Djurgården befinner sig nu har de krånglat sig igenom de matcher som ibland har sett hopplösa ut. Inte allsvenskans bästa trupp, men ett kollektiv där Marcus Danielson har lett vägen i de svåraste stunderna. Djurgården har vunnit 6 av sina 7 senaste bortamatcher. Vi placerar tvåan på Djurgården hos Unibet till oddset 1.95 Tryck här för att spela direkt på Djurgården .
  • Örebro har egentligen ingenting att spela för eftersom att de kommer att hänga kvar på nionde plats oavsett utgång av matchen mot Malmö, men hemma brukar de åtminstone göra mål på Malmö. Vi tippar därför på marknaden ”Båda lagen gör mål – inte oavgjort”, ja, till oddset 2.45, under ”Matchhändelser” hos NordicBet.
Här kan du placera ditt spel

Vi står inför det största ögonblicket i svensk fotbollshistoria i mannaminne. Vad som var en kamp om guldet mellan fyra lag har nu reducerats till tre. AIK är alltså det laget som är helt utanför guldstriden. Guldet kan endast bärgas av Djurgården, Hammarby eller Malmö. Djurgården är inför den sista omgången i ledning på 65 poäng, och med det tre poäng före både Hammarby och Malmö, då båda har 62 poäng. Även målskillnaden är skrämmande jämn. Hammarby och Djurgården har båda +34 i målskillnad och Malmö har +35. Med dessa extremt jämna förutsättningar står vi inför ett avgörande som kommer att gå till historien.

Lag1X2Spelbolag
Norrköping – Djurgården3.753.401.95Unibet logo
Hammarby – Häcken1.554.705.50coolbet betting allsvenskan
Örebro – Malmö9.555.251.34NordicBet

Djurgården störst chans att vinna

Det laget som på förhand har störst chans att vinna är Djurgården eftersom att de vid ett oavgjort resultat borta mot hemmastarka Norrköping har ett poäng mer än både Hammarby och Malmö om de skulle vinna sina matcher. Skulle däremot Djurgården förlora sin match på Östgötaporten mot Peking samtidigt som Malmö vinner borta mot Örebro och Hammarby vinner hemma mot Häcken står alla tre lagen på 65 poäng. Om detta skulle ske räknas först målskillnaden, om ingen vinnare kan utses genom målskillnad räknas istället flest antal gjorda mål. Isåfall skulle Hammarby vinna eftersom att de har gjort överlägset flest antal mål med 71 jämfört med Djurgården och Malmö som båda ligger på 51 gjorda mål inför sista omgången.

Hammarby flest gjorda mål

Om detta skulle uppstå betyder att Djurgården eller Malmö måste vinna sina matcher med minst 21-0 eller mer för att komma upp i samma antal gjorda mål som Hammarby. Vilket är en omöjlighet såklart. Inför sista omgången ligger Hammarby trea eftersom att de har ett mål sämre målskillnad än Malmö. Djurgården ligger i topp med tre poäng mer än Malmö och Hammarby. De viktigaste matcherna att hålla reda på i sista omgången är Hammarby – Häcken, Norrköping – Djurgården och Örebro – Malmö FF. Alla matcher startar kl:13:00 på lördag 2 november.

Norrköping – Djurgården

Djurgården har inte vunnit SM-guldet sedan 2005 och har inför sista omgången ena handen på pokalen, men för att greppa bucklan helt krävs det minst ett oavgjort resultat mot Norrköping. När lagen möttes i april på tele 2 slutade det med resultatet 1-1. Det är precis vad som krävs av Djurgården även i denna match. Historiskt sett pekar det åt vinst för Djurgården då de har vunnit tre av de senaste fem allsvenska mötena på Östgötaporten. Djurgården har även flytet med sig då de vinner matcher även om de inte presterar på topp. Vi tippar att det avgör mötet. Djurgården vinner med 1-2.

Hammarby – Häcken

Hammarby förlorade första mötet i juli när lagen möttes på Häckens hemmaplan, Bravida Arena. Matchen slutade 2-0. Men Hammarby var när detta skedde i dålig form jämfört med nu när de har fem raka vinster. Häcken däremot har inte fått spelet att stämma. De har endast en vinst på deras fem senaste matcher och kommer från en förlust borta mot Norrköping senast. Hammarby vann senast lagen spelade på Tele 2 med 1-0. Allting flyter på bra i Hammarby och de är extremt taggade på guldet. Det märks när de ångar fram och kör över motståndarna med sin överlägsna målskillnad.

Häcken kommer inte att stoppa Hammarby på Tele 2. Vi tippar att Hammarby vinner med 2-0

Örebro – Malmö FF

Även om Djurgården har flest poäng och Hammarby har gjort flest mål ska vi absolut inte räkna ut Malmö från guldstriden. De har jämfört med de båda Stockholmsklubbarna det lättaste motståndet i allsvenskans sista omgång. Örebro som har förlorat sina matcher hemma den här säsongen mot både Hammarby och Djurgården kommer få det extremt tufft mot ett Malmö på guldjakt. I lagens första match på stadion vann Malmö med 2-1. Inget övertygande resultat kanske med endast en uddamålsseger, men just nu är Malmö inne i en fin form vilket de visade i vinsten mot AIK i senaste omgången. Malmö och Rosenbergs vilja att avsluta med ett SM-guld kommer vara det som bär dem hela vägen till vinst. Malmö vinner med 1-2.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se