Hem tips Du är här

Vänder Spurs den negativa trenden?

MatchTid och datum1X2Spelbolag
Tottenham Hotspur – Norwich4/3, 20:451.604.305.45Unibet
Sheffield Wednesday – Manchester City4/3, 20:4518.507.451.17betsson
Leicester – Birmingham4/3, 20:451.295.6011.00Bethard logo

Tottenham Hotspur – Norwich

Spurs befinner sig i en tung uppförsbacke inför matchen mot Norwich i FA-cupen. Första förlusten kom hemma mot RB Leipzig i Champions League (0-1) och risken för fortsatt spel i Europas bästa turnering riskerar att få ett abrubt slut. I helgen efter fortsatte förlustraden på Stamford Bridge där Chelsea var betydligt mer taggade på vinst. Senast i helgen var det Wolves som kom och besökte Londonlaget på Tottenham Hotspur Stadium där hemmalaget tog ledningen två gånger om, men misslyckades kapitalt att hålla ledningen och föll slutligen med siffrorna 2-3. Med detta tunga bagage ska de nu försöka vända och ta sig vidare i FA-cupen.

Norwich med vinst mot Leicester senast

Desto mer positiva tongångar råder i Norwich, trots att de förmodligen kommer att åka ner till Championship efter att säsongen är slutspelad. De vann nämligen sin senaste match i helgen när Leicester kom på besök. En fullkomligt rättvis seger också då de var det bättre laget. Laget ligger som bekant allra sist i tabellen, men har ändå spelat samma typ av spelsystem under säsongen. Tycker de ska ha cred för sin vågade offensiva fotboll som ändå har lett till segrar mot stora lag som City och nu senast Leicester. Kan tränare Farke sätta taktiken ännu en gång mot Spurs?

Tottenhams defensiva problem

Det som är en aning oroväckande i dagens Spurs är deras oförmåga att stänga matcherna när de innehar ledningen. Detta har varit signifikant för Mourinho tidigare i hans karriär. Försvaret lider av stora brister och framåt är avsaknaden av Kane och Son för stor för att egentligen kunna åstadkomma något hållbart produktivt. Tycker ändå se en möjlighet att Mourinho ska kunna sätta sin taktik mot det offensiva Norwich. De har trots allt hemmaplan. Dessutom riskerar de att hamna utanför all form av spel ute i Europa nästa säsong och därför tippar vi att Mourinho kommer att satsa hårt på FA-Cupen. Tottenham vänder och vinner trots allt.


Sheffield Wednesday – Manchester City

Visst har det skett helt otroliga skrällar förut i FA-cupen. Men här ska det bara inte gå vägen. Championship-laget Sheffield Wednesday ligger i mitten av tabellen och kommer senast i helgen från en tung förlust hemma mot Derby. Matchen slutade 1-3 och det är inte den mest positiva uppladdningen inför mötet med ett av Englands och Europas bästa fotbollsklubbar. Sheffield Wednesday har dock överraskat tidigare i cupen i år när de slog Premier League-laget Brighton, men det råder stor klasskillnad mellan de två olika motståndarna. City är i en helt annan klass och även om de har uppvisat en viss ojämnhet har de spelare som De Bruyne att förlita sig på.

Två fina segrar i rad för Manchester City

City har ett derby att tänka på i helgen då de ska möta United på Old Trafford och det kan tänkas att Pep därför kommer att rotera en del. Det spelar dock ingen roll eftersom att de har ligans bredaste trupp och de spelare som fått gått in istället för startspelarna har alltid presterat när de fått chansen. City har under de senaste matcherna fått fira stora triumfer. Först såg de till att vinna borta mot Real Madrid i Champions League och senast i helgen vann de ligacupen mot Aston Villa i finalen med 2-1.

City mot final i FA-cupen?

Vårat tips faller naturligtvis på att City tar hem det utan problem. Ett mittenlag i Championship skräller inte mot ett City som har det mesta med sig för tillfället. Detta är troligtvis Guardiolas sista år som manager i klubben och han kommer att vilja ta så många titlar innan äventyret är över och vill dessutom inte att hans sista år i klubben ska kommas ihåg som ett fiasko. Tvåan känns självklar.

Spela på kvällens FA-cup här!

Gå på knappen för att spela

Leicester – Birmingham

Leicester är verkligen i usel form för tillfället. Sedan årsskiftet har de bara tagit fyra segrar varav två i Premier League och visst är det ett krisartat läge när nu flera lag underifrån börjar närma sig och City drar ifrån mer och mer efter varje omgång. Dock har de spelat ok i FA-cupen. Motståndet är kanske inte av den högsta kalibern då de slagit klubbar som Brentford och Wigan. Avsaknaden av Jamie Vardy är en stor anledning till den senaste tidens nedåtpekande formkurva. I hans skadefrånvaro har laget inte gjort ett mål på tre matcher.

Vinner Leicester trots de senaste svaga resultaten?

Birmingham har under resans gång i FA-cupen slagit ut Coventry och Blackburn. Laget har inför matchen mot Leicester inte förlorat på 13 matcher, men dessa har mestadels slutat med oavgjorda resultat. För att ha en chans borta mot Leicester gäller det att de täpper till bakåt eftersom att de är medvetna om att Leicesters målproduktion stagnerat under senaste tiden. Men på Power King Stadium ska inte ett mittenlag i Championship ha en chans även om de är i en bättre form, för oavsett så är Leicester bättre på alla positioner. Vårat tips faller på att Leicester vinner på hemmaplan.