Hem tips Du är här

Europatipset 4/7: Hederlig bonnfotboll dominerar kupongen

Fotbolls-VM håller spelledigt vilket kan behövas även för oss åskådare efter att ytterligare en svensk bragd hämtats hem igår. Detta innebär att fokus skiftar mot Svenska Cupen och svenska Division 2, där vi hämtar dagens tolv av tretton matcher. Kupongen avslutas med lite brasilianskt. Mycket nöje!

Spelstopp: 18.59

[europatipset]

 

 

1. Karlslund – Carlstad United 2

Svenska Cupen inleder kupongen med två möten innehållandes lag från Division 1 norra. Carlstad United toppar sagda tabell, där laget är obesegrade i åtta raka. På bortagräs verkar Carlstad trivas extra mycket, där värmlänningarna tagit sju av åtta möjliga segrar denna säsongen. Med tanke på att Karlslund i sin tur förlorat tre av de fem senaste hemmamatcherna och håller till i botten av tabellen, är favoritskapet befogat. Tvåa.

 

2. Syrianska – Västerås SK 1

Syrianska åkte ur Superettan i fjol och har förstärkt truppen med två meriterade nyförvärv i Martin Mutumba och Mathias Ranegie. Dessa har bidragit till att hemmalaget har skrapat ihop en riktigt fin formsvit när nu delade serieledarna Västerås SK kommer på besök. VSK slog Syrianska tidigare under våren med 2-0, men har inte lika övertygande form som de rödgula. Ettan känns smartare att utgå ifrån, dock bör den garderas tidigt.

 

3. Täfteå – Gottne 1

Det skiljer två poäng mellan Täfteå och Gottne i botten av Division 2 Norrland. När lagen möttes tidigare i vår vann Täfteå med 1-0 och bidrar till att hemmalaget får bära favoritskapet i denna fight. Nykomlingen Gottne saknar två ordinarie spelare inför denna match, vilket kan bli kännbart. Inled med ettan.

 

4. Stenungsund – Torslanda X

Här bjuds vi på västkustderby. Torslandas inledning i Division 2 Norra Götaland var allt annat än bra, dock har laget spelat upp sig betänkligt den senaste tiden. Hisingelaget har inte förlorat på fyra raka matcher, där de två senaste slutat med fullpoängare. Hemmalaget Stenungsund ligger bättre till i tabellen men brottas med några frågetecken efter 1-3-förlusten mot Skoftebyn senast. Eftersom ettan lär streckas hårt utgår vi från kryss här.

 

5. FBK Karlstad – Uddevalla 2

FBK Karlstad ligger alltjämt sist i Division 2 Norra Götaland trots att laget ryckt upp sig på slutet. Nu ställs värmlänningarna mot ett Uddevalla som man redan förlorat mot tidigare under säsongen. Gästerna parkerar på en femte plats i tabellen och kommer senast från en klar 3-0-seger mot Vänersborgs IF. Västkust-laget har bara förlorat en av sina sex senaste bortamatcher, vilket gör att vi streckar från höger.

 

6. Sundbyberg – Valbo 2

Segern mot Gamla Upsala senast var en välbehövlig sådan för Sundbyberg, som innan dess hade inkasserat tre raka förluster mot mindre bra motstånd. Daniel Henrique Da Silva har svarat för sex mål under säsongen och är dessvärre för hemmalagets del avstängd i detta möte. Valbo vann mot topplaget Gute senast och är nu bara två poäng bakom Sundbyberg i tabellen. Gästerna erbjuder ett grymt spelvärde som måste utnyttjas. Börja från höger.

 

7. Sleipner – Aspudden 2

Sleipner går tungt i Division 2 Södra Svealand där de blåvita har tre matcher utan vinst. På hemmaplan har laget endast knipit två pinnar på sju försök, vilket bidrar till att man ligger näst sist i tabellen med sju poäng upp till säker mark. Aspudden-Tellus är i bra slag och har bara fyra poäng upp till serieledande Haninge, som laget förövrigt kryssade mot förra veckan. Tvåan spikas!

 

8. Olympic – Vinberg 2

Malmöiterna Olympic går trögt i Division 2 Västra Götaland, där laget har två poäng ner till negativ kvalplats. De tre senaste bataljerna hemma på Lindängens IP har Olympic bara plockat två poäng på de fyra senaste matcherna. Vinberg är desto stabilare med sin mittenplacering i tabellen. Dessutom är gästerna riktigt vassa på resande fot och får ses som favoriter här. Tvåan känns som en given utgång.

 

9. Rosengård – Varbergs GIF 1

På Rosengårds IP är hemmalaget med samma namn oerhört starka. Rosengård, som höll till i Division 1 förra säsongen, har endast förlorat en match på hemmaplan under våren och de tre senaste på hemmagräs har slutat med vinst. Varbergs GIF innehar jumboplatsen i tabellen och har dessutom en riktigt dålig form. Två raka förluster, varav 0-7-förnedring senast mot Hittarp gör att Rosengård är solklara favoriter i detta möte. Rosengård har dessutom redan vunnit bekvämt över Varberg tidigare under säsongen. Glasklar etta.

 

10. IFK Hässleholm – Nässjö 1

Juni var inte IFK Hässleholms månad. 1-0-förlusten senast mot Bromölla betydde tredje raka nollpoängaren för skåningarna. På hemmaplan går det dock bättre, då de gulsvarta vunnit sina fyra av sex senaste hemmamatcher. Nässjö är ett topplag, men har haft det svårt på bortagräs. Med tanke på Hässleholms fina hemmafacit håller vi skåningarna som knappa favoriter, dock bör samtliga tecken tryckas in här.

 

11. Sölvesborg – Räppe 2

Det går allt annat än bra för nykomlingarna Sölvesborg i Division 2 Östra Götaland. De svartvita är nästjumbo inför denna match och har bara tagit två poäng på de nio senaste. Räppe är dock i väldigt gott slag då gästerna inte förlorat på fyra raka matcher. Senast besegrades serieledarna Assyriska Turabdin med 4-2. Strecka från höger!

 

12. Berga – Nosaby X

Berga fortsätter sin segerlösa trend. I lördags tappade laget en halvtidsledning till underläge mot Österlen, men kunde komma tillbaka och knipa en pinne i matchen som slutade 3-3. Det var Kalmar-lagets tredje raka utan seger. Nosaby återfinns på tredje plats i Division 2 Östra Götaland, men formen är något vacklande då gästerna förlorade med hela 0-3 mot Hässleholms IF senast. Krysset synas eftersom det är väldigt svårt att urskilja lagen. Samtliga tecken bör dock plockas med.

 

13. Coritiba – Paysandu 1

Kupongen rundas av med ett möte från Serie B i Brasilien. Paysandu slutade på den undre halvan i fjol och återfinns nu i liknande position. De blåvita har fem raka matcher utan seger och mycket talar för att den trenden fortsätter här. Coritiba spelade i Serie A i fjol och är den här säsongen ett topplag i Serie B. Hemmalaget har tagit 16 av 18 möjliga poäng på hemmagräs i seriespelet under säsongen. Spika ettan!

 

Kassaskåpet! – Rosengård

Rosengård både bör och ska vara ett par nummer större än Varberg. Gästerna är tabelljumbo med 36 insläppta mål på 13 matcher av en anledning.

 

Varningen! – Valbo

Sundbyberg har stått för ett par väldigt svaga prestationer under juni månad. Valbo håller jämna steg med huvudstadslaget och kan utan tvekan få med sig något här. Föredömligt spelvärde på gästerna!

 

144 rader

 1. Karlslund – Carlstad 2
 2. Syrianska – Västerås 12
 3. Täfteå – Gottne 1x
 4. Stenungs. – Torslanda x2
 5. Karlstad – Uddevalla 2
 6. Sundbyberg – Valbo x2
 7. Sleipner – Aspudden 2
 8. Olympic – Vinberg 2
 9. Rosengård – Varberg 1
 10. IFK Hässle. – Nässjö 1×2
 11. Sölvesborg – Räppe 2
 12. Berga – Nosaby 1×2
 13. Coritiba – Paysandu 1

 

1296 rader

 1. Karlslund – Carlstad x2
 2. Syrianska – Västerås 12
 3. Täfteå – Gottne 1x
 4. Stenungs. – Torslanda 1×2
 5. Karlstad – Uddevalla 2
 6. Sundbyberg – Valbo 1×2
 7. Sleipner – Aspudden 2
 8. Olympic – Vinberg x2
 9. Rosengård – Varberg 1
 10. IFK Hässle. – Nässjö 1×2
 11. Sölvesborg – Räppe 2
 12. Berga – Nosaby 1×2
 13. Coritiba – Paysandu 1

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se