Hem tips Du är här

Fixar Malmö slutspelsplatsen?

 • Vi förlitar oss på att Malmö håller det helt tätt hemma mot Dynamo Kiev. Det är Markus Rosenbergs sista hemmamatch och en sån fin karriär ser vi inte avslutas med en förlust. Ettan på Malmö ger oss det fina oddset 3.00 hos Mr Green. Lägg ditt spel på matchen här!  
 • Trots att det mesta är ganska negativt runt Arsenal på sistone är de alltid att räkna med på hemmaplan. Framförallt i Europa League. Vi spelar vinst till Arsenal hos Unibet till oddset 1.91. Lägg ett spel på Arsenal här!  
 • Med tanke på att Lugano inte har lyckats gjort ett mål på hemmaplan under hela gruppspelet tippar vi att det inte kommer att komma mot gruppledarna Köpenhamn. Oddset 2.65 på vinst till Köpenhamn är taget och spelet placerar vi hos Bethard. Oddsa med Zlatan!  

Precis som i Champions League börjar det även att dra ihop sig i Europas näst bästa liga, Europa League. På torsdag är det dags för omgång 5. Malmö ska denna omgång ta emot Dynamo Kiev hemma på stadion för att försöka att ta sig till slutspelet. Arsenal som för tillfället går på knäna och radar upp den ena besvikelsen efter varannan ska möta Eintracht Frankfurt hemma. FC Köpenhamn ska ta sig an Lugano i Schweiz.

Malmö jagar slutspelsplats

Jätteviktig match för Malmö. Vinner de här kan de gå upp i topp i tabellen och isåfall skulle utsikterna för ett slutspel se så mycket bättre ut. Malmö har 5 poäng och ligger på tredjeplats för tillfället, men har här ett ypperligt tillfälle att ta sig vidare till slutspelet. Det Malmö har, är ett välfungerande försvarsspel. Ett bevis på det är att laget har släppt in näst minst mål i gruppen. Det är bara motståndarna Dynamo Kiev som har släppt in mindre. Malmö har även hållt nollan i sina fyra senaste matcher. Håller de försvaret intakt har de en stor chans på hemmaplan.

Europa League Malmö FF - Dynamo Kiev
Spela riskfritt på Malmö – Dynamo Kiev

Om du inte är kontoinnehavare hos Betfair har du nu chansen att dra hem en fin vinst utan att riskera något på det. Följ stegen nedan.

 1. Börja med att skapa ett spelkonto hos Betfair

  Klicka här för att direkt komma till sidan för att skapa ett konto, eller annars kan du klicka på bilden ovan bara.

 2. Gör din första insättning på minst 450 kr!

  Om du vill lägga ett riskfritt spel på matchen mellan Malmö FF – Dynamo Kiev måste du göra en insättning på minst 450 kr!

 3. Placera ditt spel på det laget du tippar kommer att vinna

  Lägg ditt spel på Malmö eller Dynamo Kiev.

 4. Drog du hem vinsten på ditt lagda spel?

  Om du vann är det bara att gå in på ditt spelkonto för att ta ut din vinst. Omsättningsfritt!

 5. Vann du inte?

  Det gör inte så mycket eftersom att du kan gå in på ditt konto igen för att göra ett uttag på dina 450 kr du satsade på matchen.

Dynamo svårt att göra mål

Dynamo Kiev befinner sig i en bra position då de för tillfället innehar andraplatsen i gruppen på sex poäng, lika många som Köpenhamn. Trots den fina tabellpositionen imponerar inte lagets målskörd i årets Europa League. Laget har inte kommit över ett gjort mål per match under hela gruppsspelet. Det är något som passar Malmös utmärkta försvarsspel som handen i handsken. Den tröga målproduktionen har resulterat i att laget inte har lyckats vinna på tre matcher då de endast har mäktat med tre raka oavgjorda matcher. Om de ska gå vidare till slutspelet måste de öka på målproduktionen.

Malmös defensiv fixar tre poäng

Senast när lagen möttes i Kiev blev det förlust för Malmö, hemmalaget vann med 1-0. Dynamo Kiev har inte vunnit sedan den matchen eftersom att deras tre senaste matcher har slutat med oavgjorda resultat. Malmö är såklart revanschsuget och har all chans i världen att ta tre poäng på hemmaplan. Om de inte gör det riskerar de att få avsluta Europa League äventyret redan här. Segern lutar åt Malmö här. De är snäppet bättre offensivt och har varit grymma på att täppa igen bakåt. Mot ett tätt Malmöförsvar kommer Dynamo Kiev att få problem. Vi spelar därför ettan här.

Arsenal under isen

Arsenal har inte imponerat i den inhemska ligan den här säsongen, men i Europa League fortsätter de att rada upp goda resultat. En anledning till det kan vara att kvalitén i Premier League är några nivåer bättre. Tränaren Unai Emery hänger löst och fansen kräver hans avgång. Det börjar kännas som att han inte kan vända det sjunkande skeppet. Han har fått tillräckligt många chanser nu. Skulle Arsenal dessutom förlora hemma mot Frankfurt blir det nog med största sannolikhet foten för Unai Emery. När värste rivalen Tottenham Hotspur beslutade att sparka Pochettino efter de dåliga resultaten blev det mer eller mindre en storm där Arsenalsupportarna krävde Emerys avgång.

Frankfurt god chans att sig till slutspelet

Eintracht Frankfurt kommer direkt från två dubbelmöten mot Standard Liege där hemmamatchen slutade med en 2-1 vinst och bortamatchen med förlust med samma siffror. Frankfurt vann även borta mot gruppens slagpåse, portugisiska Guimaraes med 0-1. I Bundesliga befinner de sig på tionde plats för tillfället där med ett par bra resultat kan gå upp och ta en plats i Europa även nästa år eftersom att ligan är såpass jämn. Gällande Europa League och gruppen så har de fortfarande en god chans att trots nuvarande tredjeplaceringen ta sig vidare till slutspel. För att göra det måste de spela ihop 4 poäng till. Lägg ett snabbt spel på Europa League här  

Arsenal förlorar inte på Emirates

Arsenal var extremt effektiva att nyttja sina lägen i förra mötet mot Eintracht Frankfurt borta, de åkte hem med 3 poäng. Trots de positiva siffrorna var Frankfurt det bättre laget där de skapade massor framåt, men lyckades inte att göra mål. Därför känns inte en seger till Arsenal helt självklar i returen. Arsenal ligger dessutom ganska tryggt på förstaplatsen i gruppen och behöver därför inte vinna för att ta sig vidare från gruppen. De behöver bara ett oavgjort resultat. Ett jagande Frankfurt känns mer motiverat för en seger. Arsenal är dock för bra hemma på Emirates så därför tippar vi att det blir oavgjort.

Lugano noll gjorda mål på hemmaplan

Lugano ligger hopplöst sist i gruppen på bara 2 poäng. Utsikterna för laget att avancera från gruppen till slutspel ser inte bra ut. De 2 poängen har laget skramlat ihop på hemmaplan mot Malmö och Dynamo Kiev, två matcher som slutade 0-0, och det har varit ett stort problem för laget att göra mål. På fyra matcher har de bara gjort ett mål. Det är alldeles för svagt då de helt har fått fölita sig på defensiven. Det kommer såklart inte att hålla om de har ambitioner att ta sig till slutspelet. Än är det inte kört, tre poäng hemma mot Köpenhamn och de har fortfarande chansen.

Köpenhamn i topp

Köpenhamn är istället gruppens målrikaste lag och även i toppen på 6 poäng. Även om de har gjort mest mål är det ändå i det svagaste laget, 4 mål på 4 matcher. Spelar såklart ingen större roll nu eftersom att det räcker till att leda gruppen. Köpenhamn kan även ta sig vidare till slutspelet genom en vinst borta mot Lugano eftersom att de isåfall har nio poäng. Det beror såklart på hur det går i mötet mellan Malmö FF – Dynamo Kiev. Köpenhamn är gruppens bästa lag med det bästa spelarmaterialet. De ska helt enkelt ta sig vidare från gruppen.

Köpenhamn kan säkra slutspelsplats

Köpenhamn vann senast hemma på Parken mot Lugano med 1-0 och vi ser dem även som favoriter i returen på Luganos arena Kybunpark. Luganos oförmåga att göra mål är helt enkelt katastrofalt dålig. De har inte producerat ett endaste mål på hemmaplan under hela gruppspelet och vi ser inte att de skulle kunna vända den negativa trenden i en match mot gruppledarna. Trots att Köpenhamn dras med lite skador defensivt har de en såpass bred trupp att de ska kunna ställa ut en stark defensiv borta mot Lugano. Vi tippar därför vinst till danskarna här.