Hem tips Du är här

Hur många mål gör Lewandowski mot Lettland?

I första rundan av denna kvalomgång står mötet mellan Lettland och Polen i Lettland på nationalarenan Daugavas stadion i Riga. Matchen spelas på torsdag 10/10 kl 20:45.

Spelvärda marknader i matchen mellan Lettland och Polen

  • Vi hämtar Polens vinstodds från Betsson som ger oss oddset 1.10. Inget superodds, men en liten säkrad vinst eftersom att vi är bombsäkra på att Lewandowski och co fixar vinsten ganska lätt mot ett svagt Lettland. {Lägg ditt spel här!}
  • Piatek leder den interna skytteligan i landslaget. Vi tippar att han blir den förste spelaren att hålla sig framme och göra första målet i matchen. Vi hämtar spelet hos 888Sport till oddset 4.00 på att Piatek gör matchens första mål. {Lägg ditt spel här!}
  • Vi tippar att Lettland även kommer att gå mållöst från detta möte och hämtar spelet på att inte båda lagen gör mål hos Coolbet till oddset 1.30. {Lägg ditt spel här!}
  • Hos Unibet hämtar vi oddset 5.10 när vi spelar på det korrekta resultatet 0-2 till Polen. Vi tippar att både Lewandowski och Piatek står för målen i mötet. {Lägg ditt spel här!}

Lettland sist i grupp g

Lettland ligger absolut sist i sin kvalgrupp med noll poäng, 21 insläppta mål och 1 gjort mål framåt. Chanserna för att ta sig till ett EM-slutspel är lika med noll. Laget har endast mäktat med 1 vinst på de senaste 20 matcherna. Lettland är i en usel form med 14 raka matcher utan en vinst där det senaste laget de vann över var Estland med 2-1. I de senaste fem matcherna har de släppt in 18 mål och inte gjort ett enda framåt. Lettland har inte heller lyckats gjort ett mål på sina senaste 4 hemmamatcher.

Det enda målet Lettland har gjort i EM-kvalet var i bortamatchen mot Nordmakedonien när de förlorade med 3-1. Med de negativa siffrorna är inte chansen stor att de skulle göra ett mål mot besökande Polen som dessutom leder gruppen. I tidigare matcher har de spelat jämnt mot nationer som Andorra, Kazakhstan, Litauen och Estland. I ett möte mot Polen 2002 vann de överraskande på bortaplan med 0-1 i historiens första möte mellan nationerna, men resten av matcherna har Polen vunnit. Så frågan är inte om Polen vinner utan snarare med hur mycket? Inte ens ett mirakel kommer att hjälpa Lettland mot Polen.

Lewandowski het inför mötet

Polen leder gruppen inför mötet mot Lettland och kommer även att leda gruppen efter mötet. För även om tvåan Slovenien som ligger två poäng efter Polen vinner sin match kommer Polen fortfarande ha ett försprång på två poäng. Det finns inte en chans att de går och förlorar borta mot Lettland. Även om Polen har haft två tunga matcher efter varandra med poängtapp mot Slovenien och Österrike och inte är inne i sin bästa form spelar det ingen roll mot en nation som Lettland. Polens landslag spelade i VM 2018 senast och har en stabil trupp med erfarenhet från stora mästerskap.

I Polens landslagstrupp är det framförallt de offensiva spelarna som sticker ut. Landets stora hjälte och största profilen i landslaget är Robert Lewandowski. Han öser in mål i Bayern och har varit en av världens mest målfarliga anfallare sen flera år tillbaka. Även om hans totala mål i EM-kvalet inte är så imponerande med endast två gjorda mål har han haft en desto bättre säsong i klubblaget där han gjort 14 mål på bara 9 spelade matcher. Om inte Lewandowski skulle lyckas med målskyttet har de en av de mest unga intressanta anfallarna i Serie A att förlita sig på, Krzysztof Piatek som har gjort en kometkarriär och var nära att vinna skytteligan i Serie A förra säsongen.

Hur mycket vinner Polen med?

Ett Polen med två offensiva vapen i Piatek och Lewandowski mot ett landslag som ingenting fungerar för kan det inte sluta med annat än seger. Även om Lettland skulle ställa hela sitt lag på egen planhalva kommer Polen att göra mål. Det senaste mötet mellan länderna i Polen slutade 2-0 till hemmanationen. Även de två föregående mötena mellan länderna vann Polen, men det har aldrig handlat om några utklassningar utan det har varit vinster med resultat som 1-0 och 2-0. Vi tippar därför att det inte kommer att bli ett målrikt möte denna gången heller. Polen kommer att vara ute efter att säkra tre poäng. Vi tippar vinst till Polen med 0-2.