Hem tips Du är här

Dagens speltips: Elfsborg – Djurgården | Allsvenskan 5/8-19

Djurgården har chans att kliva upp i serieledning vid seger i Borås mot ett formsvagt IF Elfsborg. DIF är tvärtemot formsvagt och har radat upp tio matcher utan förlust och är därmed i allra högsta grad med i guldstriden. Två poäng bakom MFF och AIK blir en poäng före vid seger och om DIF vill stå med Lennart Johanssons pokal i november behöver laget ta chanser som denna.

Elfsborg har visserligen fått lite självförtroende efter att man vänt underläge till seger på tilläggstid mot Kalmar senast. Samtidigt har Kalmar förlorat fem raka matcher efter uppehållet och inte vunnit sedan i maj och har en seger på de 13 senaste. Elfsborgs form har inte varit mycket bättre och innan segern mot Kalmar hade laget sju raka allsvenska matcher utan förlust. Trots detta ligger laget åtta i tabellen och det som räddar säsongen från ett monumentalt fiasko är den fina inledningen.

Speltips Elfsborg – Djurgården

Analys av speltips Elfsborg vs Djurgården

Djurgården går in till matchen som klara favoriter. Trots detta är oddsen ganska höga på bortaseger. Detta är konstigt då Elfsborg haft det väldigt svårt mot topplagen under säsongen. Förlust mot Bajen med 5-2, AIK med 2-0, MFF 4-1, IFK Göteborg 3-0 och Djurgården 2-0. Elfsborg har vunnit en match på sina åtta senaste och det var mot Kalmar på tilläggstid mot allsvenskans formsvagaste lag.

Det enda Elfsborg lever på är den fina starten på säsongen och därför har laget en marginal till bottenstriden som gör att de bör undvika degradering. Samtidigt har laget ett tufft spelschema med Norrköping på bortaplan direkt efter mötet med Djurgården. Poängen behöver trilla in för Boråsklubben om det inte ska bli onödigt spännande.

Mot DIF kommer det dock inte räcka till några poäng. Djurgården är alldeles för starka och har tio raka utan förlust. Det räcker mot ett Elfsborg som har svårt att hitta ett eget spel med Jimmy Thelin vid rodret. Därför tror vi Djurgården vinner och tar sig upp i serieledning.

För den neutrale åskådaren lär det bli en trevlig match då det mesta talar för en målrik tillställning. Elfsborg släpper in otroligt mycket mål och mot en offensiv som Djurgårdens kan det därför bli en hel del baljor. Samtidigt brukar hemmalaget ofta få in minst en boll, även i förlustmatcher. Därför väljer vi också att spela över 2,5 mål och hittar trevliga odds på det spelet hos Betsson. Till sist lägger vi ett spel att båda lagen gör mål i matchen. 1,87 i odds hos Nordicbet känns fint på det spelet.