Hem tips Du är här

United – Tungt skadedrabbat inför returen mot City

SpeltipsLag1X2Spelbolag
Vinnare 1X2Manchester City – Manchester United1.355.957.45betsson online betting

Semifinal i ligacupen på Etihad och det var faktiskt United som vann senast lagen spelade här, men då var det seriematch i Premier League och det slutade 1-2 för det röda Manchesterlaget. City tog istället igen när lagen möttes i första rundan av semifinalen av Ligacupen när de vann med hela 1-3 på Old Trafford. Då hade United ett bättre lag framförallt offensivt eftersom att deras målspruta Marcus Rashford var skadefri. Förutom att Rashford är ute med skada är så även Pogba. Två spelare som skulle behövts i denna viktiga match.

City i ledning efter första mötet

I ligacupen gäller inte fördelen av att göra många mål på bortaplan, så de två extra målen City gjorde i första mötet på Old Trafford räknas som vanliga mål, men de har såklart fortfarande övertaget eftersom att United om de ska få till en förlängning måste hålla det tätt bakåt och samtidigt göra två mål framåt för att få till en förlängning, bäst är såklart om de lyckas göra tre mål framåt utan att släppa in något eftersom att de isåfall går vidare utan att det ska gå till förlängning. Men så är det City som de ska möta.

Maguire saknas i försvaret

Förutom att nämnde Pogba och Rashford är borta är så även McTominay och Maguire inte heller spelklara. I försvaret kommer därför med största sannolikhet Lindelöf gå in och bilda backpar med Phil Jones. Lindelöf kan gå in och styra upp försvaret, men ett större frågetecken är det kring hans backkollega Jones som mest har setat på bänken under säsongen eftersom att Maguire har spelat i princip varje match. I anfallet kommer mycket att hänga på Martial som får bära det tunga ansvaret tillsammans med Greenwood i mitten. United har inte de bästa förutsättningarna att ta sig vidare mot ett av hela Englands absolut bästa lag.

SpeltipsSpelare och oddsSpelbolag
Förste målgörare i matchenSergio Aguero, 4.25Unibet

Citys skadelista

Så är det, även om City denna säsong har halkat långt efter Liverpool i ligatoppen sitter de på ligans bästa och bredaste trupp där skadan på Aymeric Laporte har hängt som en blöt filt över laget. Rent hypotetiskt är det självklart oerhört intressant att tänka på var City hade befunnit sig i ligan om deras superback (som räknas som ligans bäste efter Van Dijk) hade varit skadefri. Det går såklart bara att spekulera i. Förutom Laportes frånvaro har de även haft Leroy Sané på skadelistan under i princip hela säsongen, inte lika viktig eftersom att Pep har spelare som kan gå in och ersätta där.

Fyra vinster och en oavgjord

City har gått riktigt bra under de senaste fem matcherna i alla turneringar och vunnit alla förutom en och det var hemma på Etihad i Premier League matchen mot Crystal Palace som för andra året i rad ställde till det för City på hemmaplan. Förra säsongen vann Palace sensationellt över City och nu i det senaste mötet nådde de ett oavgjort resultat. Nästa ligamatch för Pep och co blir borta mot Tottenham Hotspur på söndag, frågan är hur han kommer att ställa upp laget mot United eftersom att han säkerligen kommer att vila en del spelare inför det viktiga mötet mot Tottenham Hotspurs.

När City växlar upp blir det svårt att hänga med

Manchester United kommer med två raka Premier League förluster och en upplyftande seger i FA-cupen mot Tranmere senast. De har som vi nämnt ett tungt skadedrabbat lag vilket vi tippar kommer att märkas rejält när City ställer upp sitt stjärnspäckade lag. City kommer troligtvis att kontrollera matchen där det mesta av spelet kommer att gå genom De Bruyne fram till anfallet. Om United hade haft ett lag som inte var så skadedrabbat hade de haft en chans här, men ett City hemma på Etihad som kommer att kontrollera matchen blir en mardröm för United. Vårat tips går till att City vinner matchen.

Betta på Ligacupen här!

Klicka på knappen för att betta på matchen!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se